De baksels van Melinda
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
- Molenbroodje
- Opboller
- Berichten: 219
- Lid geworden op: wo 05 mar 2014, 22:35
- Locatie: Oost Brabant
Re: De baksels van Melinda
Dat ziet er echt geweldig uit! Dit laat ik thuis maar niet zien anders word ik meteen aan het werk gezet ^)^
Groetjes Manon,
Fanatieke leergierige hobbybakster
Keukenhulpjes: Bear Teddy!!:) en mijn man helpt maar al te graag met koekjes en taartjes bakken (en vooral opeten)
Fanatieke leergierige hobbybakster
Keukenhulpjes: Bear Teddy!!:) en mijn man helpt maar al te graag met koekjes en taartjes bakken (en vooral opeten)
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: De baksels van Melinda
Nee, ik heb nu niks gebakken. Maar ik wil alle forumleden heel fijne feestdagen wensen en een voorspoedig en gelukkig nieuwjaar.
Mijn dank aan de beheerders en moderators, die dit forum mogelijk maken.
Het wordt niet altijd gezegd, maar jullie inspanningen worden zeer gewaardeerd. :2th:
Hartelijk dank.
Op naar een mooi bakjaar! :G
Mijn dank aan de beheerders en moderators, die dit forum mogelijk maken.
Het wordt niet altijd gezegd, maar jullie inspanningen worden zeer gewaardeerd. :2th:
Hartelijk dank.
Op naar een mooi bakjaar! :G
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: De baksels van Melinda
Helemaal met je eens Melinda!Melinda schreef: ↑di 25 dec 2018, 17:52 Nee, ik heb nu niks gebakken. Maar ik wil alle forumleden heel fijne feestdagen wensen en een voorspoedig en gelukkig nieuwjaar.
Mijn dank aan de beheerders en moderators, die dit forum mogelijk maken.
Het wordt niet altijd gezegd, maar jullie inspanningen worden zeer gewaardeerd. :2th:
Hartelijk dank.
Op naar een mooi bakjaar! :G
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: De baksels van Melinda
Ook van mij hetzelfde toegewenst.
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: De baksels van Melinda
Mooie woorden Melinda!
Ook voor jou en ieder forumlid mooie feestdagen en een goed 2019!
En een dankwoord voor de beheerders is zeer zeker op zn plaats. Dank voor het mogelijk maken van dit fijne forum :2th:
Ook voor jou en ieder forumlid mooie feestdagen en een goed 2019!
En een dankwoord voor de beheerders is zeer zeker op zn plaats. Dank voor het mogelijk maken van dit fijne forum :2th:
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
Re: De baksels van Melinda
Ik sluit me graag aan bij de goede wensen voor de forumleden en de waardering voor de beheerders :2th:
Groetjes, Annelies
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: De baksels van Melinda
Eindelijk!
Door omstandigheden meer dan een jaar geen brood gebakken. Tijd om de boel weer af te stoffen en aan de slag te gaan.
Wat heb ik dat gemist, dat gelukzalige gevoel van het bezig zijn met deeg, de geur, het eindresultaat.
Begonnen met de broden die ik al heel vaak gebakken had. De bijna-volkoren-sesam-lijnzaad-broden, naar een recept van Levine.
Het was net als fietsen, je stapt op en fietst weg. Al moest ik wel even bedenken hoe het ook alweer ging.
Het "o ja" gevoel.
Ik heb het niet verleerd.
En oh, de eerste hap van je eigengebakken brood, onbeschrijfelijk, hoe lekker!
Nu bedenken wat het volgende recept wordt.
Door omstandigheden meer dan een jaar geen brood gebakken. Tijd om de boel weer af te stoffen en aan de slag te gaan.
Wat heb ik dat gemist, dat gelukzalige gevoel van het bezig zijn met deeg, de geur, het eindresultaat.
Begonnen met de broden die ik al heel vaak gebakken had. De bijna-volkoren-sesam-lijnzaad-broden, naar een recept van Levine.
Het was net als fietsen, je stapt op en fietst weg. Al moest ik wel even bedenken hoe het ook alweer ging.
Het "o ja" gevoel.
Ik heb het niet verleerd.
En oh, de eerste hap van je eigengebakken brood, onbeschrijfelijk, hoe lekker!
Nu bedenken wat het volgende recept wordt.
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: De baksels van Melinda
Jippie!! Wat fijn om weer wat van je te zien. Je bent het zeker niet verleerd, wat een prachtige broden!
Heerlijk hè, ik hoop dat je snel weer meer gaat bakken en het laat zien. Altijd om van te watertanden jouw broden.
Eet lekker
Heerlijk hè, ik hoop dat je snel weer meer gaat bakken en het laat zien. Altijd om van te watertanden jouw broden.
Eet lekker
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: De baksels van Melinda
Dat zijn topbroden Melinda! Zo zie je maar, een vos verliest wel........
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
Re: De baksels van Melinda
Welkom terug, Ziet er top uit!. Warme gebakken groet
Red!
Red!
Passie voor de ambacht!.
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: De baksels van Melinda
Hé Melinda,
Ontzettend goed om je hier weer te zien. Ennuh ik hoop dat die omstandigheden allemaal weer wat relaxter zijn nu.
Wil
Ontzettend goed om je hier weer te zien. Ennuh ik hoop dat die omstandigheden allemaal weer wat relaxter zijn nu.
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: De baksels van Melinda
Nu we toch weer bezig zijn, vandaag een recept uitgeprobeerd uit het nieuwste boek van Levine:
Broodjes met lemon curd en fruit.
Wat zijn die verschrikkelijk lekker!
@Levine: hartelijk dank voor al die lekkere en duidelijke recepten. Echt blij mee.
Broodjes met lemon curd en fruit Recept van Levine by M.J. Noorman, on Flickr
Broodjes met lemon curd en fruit.
Wat zijn die verschrikkelijk lekker!
@Levine: hartelijk dank voor al die lekkere en duidelijke recepten. Echt blij mee.
Broodjes met lemon curd en fruit Recept van Levine by M.J. Noorman, on Flickr
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: De baksels van Melinda
Wat een mooie ‘gebakjes’
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: De baksels van Melinda
Dat ziet er smakelijk uit!
Wil
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: De baksels van Melinda
Prachtige broden Melinda En al dat andere 'gebak' ziet er ook al zo overheerlijk uit.
Vandaar ook dat je terecht blijk geeft, van jouw voldaan gevoel.
Vandaar ook dat je terecht blijk geeft, van jouw voldaan gevoel.
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- Arie
- Deegkneder
- Berichten: 102
- Lid geworden op: di 31 mar 2020, 21:17
- Locatie: Leiden
Re: De baksels van Melinda
Prachtig Wat ziet het er vakkundig uit! Héél mooie broden, Melinda. Ik zie dat ik nog een la-------->nge weg heb te gaan voordat ik zúlke mooi broden kan bakken
Mijn dagelijks brood...
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: De baksels van Melinda
In de herhaling. Vlechtbrood uit het eerste boek van Levine.
Toch iets te vroeg in de oven gedaan.
Ben altijd bang voor overrijs. Ik had, denk ik, toch net iets langer moeten wachten.
En oh, wat was dat een worsteling met het vlechten. Heb het een paar keer over gedaan.
Toch maar een keer "droog" oefenen. Maar ben voor nu wel blij met het resultaat.
Vlechtbrood by M.J. Noorman, on Flickr
Toch iets te vroeg in de oven gedaan.
Ben altijd bang voor overrijs. Ik had, denk ik, toch net iets langer moeten wachten.
En oh, wat was dat een worsteling met het vlechten. Heb het een paar keer over gedaan.
Toch maar een keer "droog" oefenen. Maar ben voor nu wel blij met het resultaat.
Vlechtbrood by M.J. Noorman, on Flickr
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: De baksels van Melinda
Mooi regelmatig gevlochten Melinda!
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: De baksels van Melinda
Ik zou en moest die 6-vlecht nog eens proberen.
Met het oog op het Paasweekend heb ik het recept van Levine gemaakt.
Feestelijk vlechtbrood met sinaasappel.
Het vlechten lukte al beter en ook de rijstijd was meer naar mijn zin.
Oefening baart kunst.
Iedereen, ondanks de omstandigheden toch een fijn Paasweekend gewenst!
Feestelijk vlechtbrood met sinaasappel by M.J. Noorman, on Flickr
Met het oog op het Paasweekend heb ik het recept van Levine gemaakt.
Feestelijk vlechtbrood met sinaasappel.
Het vlechten lukte al beter en ook de rijstijd was meer naar mijn zin.
Oefening baart kunst.
Iedereen, ondanks de omstandigheden toch een fijn Paasweekend gewenst!
Feestelijk vlechtbrood met sinaasappel by M.J. Noorman, on Flickr
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: De baksels van Melinda
Hele mooie vlechtbroden Melinda! Complimenten.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: De baksels van Melinda
Klasse!!
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- Arie
- Deegkneder
- Berichten: 102
- Lid geworden op: di 31 mar 2020, 21:17
- Locatie: Leiden
-
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 58
- Lid geworden op: do 10 okt 2019, 21:46
Re: De baksels van Melinda
Prachtig geworden!
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: De baksels van Melinda
Top broden Melinda! Leuk dat je weer lekker aan het bakken bent!
Wil
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: De baksels van Melinda
Iets wat al jaren op mijn verlanglijst stond was het bakken van een Fiadoe. Een feesttaart, die bij menig Surinaamse verjaardag niet mag ontbreken. Heb de vrijmoedigheid genomen om deze op het broodbakforum te plaatsen, aangezien het een soort broodtaart is, compleet met gist en rijstijden.
Wel een, waarvan elke hap meteen naar de dijen vliegt, gezien de hoeveelheden boter, suiker, eieren, rumrozijnen, etc. Maar oh, oh, dat is zeker de moeite waard. Zo ontzettend lekker.
Ik heb er tijden over gedaan om de moed op te pakken om deze te gaan bakken. Want zoveel verschillende, onduidelijke recepten. Het was een behoorlijk gepuzzel.
@Levine, ik heb vaak op het punt gestaan om jou een appje te sturen voor overleg. Maar ben er uiteindelijk toch aan begonnen.
De smaak is uitstekend gelukt, de uitvoering vraagt nog om oefening en perfectie. Voor nu ben ik zeer enthousiast.
Fiadoe, Surinaamse feesttaart by M.J. Noorman, on Flickr
En als je dan toch moet wachten, is het een mooie gelegenheid om de 6-vlecht te oefenen. (hieronder als grapje)
6-vlecht oefeningen by M.J. Noorman, on Flickr
Wel een, waarvan elke hap meteen naar de dijen vliegt, gezien de hoeveelheden boter, suiker, eieren, rumrozijnen, etc. Maar oh, oh, dat is zeker de moeite waard. Zo ontzettend lekker.
Ik heb er tijden over gedaan om de moed op te pakken om deze te gaan bakken. Want zoveel verschillende, onduidelijke recepten. Het was een behoorlijk gepuzzel.
@Levine, ik heb vaak op het punt gestaan om jou een appje te sturen voor overleg. Maar ben er uiteindelijk toch aan begonnen.
De smaak is uitstekend gelukt, de uitvoering vraagt nog om oefening en perfectie. Voor nu ben ik zeer enthousiast.
Fiadoe, Surinaamse feesttaart by M.J. Noorman, on Flickr
En als je dan toch moet wachten, is het een mooie gelegenheid om de 6-vlecht te oefenen. (hieronder als grapje)
6-vlecht oefeningen by M.J. Noorman, on Flickr
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: De baksels van Melinda
Oh Melinda, die Fiadoe ziet er heerlijk uit. Recept?
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: De baksels van Melinda
Moet ik nog "even" voor gaan zitten, Levine. Als ik wat bij mekaar heb zal ik het je sturen, goed?
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: De baksels van Melinda
Hallo Melinda...een goeie les dat vlechten met die touwtjes, zo leerden wij ook het vlechten tijdens de vakopleiding, aanvankelijk ook met touwtjes en later met 'oefendeeg' (= dood deeg zonder gist) waar wel heel veel zout in zat, dat bleef dan wekenlang goed.
Tenslotte gingen we dan aan het echte vlechtwerk met normale gistdegen.
Overigens nog een groot compliment, voor je mooie en lekker bakwerk (Fladoe) die je hierboven hebt laten zien.
Ook je 'echte' vlechtbroden mogen gerust gezien worden
Tenslotte gingen we dan aan het echte vlechtwerk met normale gistdegen.
Overigens nog een groot compliment, voor je mooie en lekker bakwerk (Fladoe) die je hierboven hebt laten zien.
Ook je 'echte' vlechtbroden mogen gerust gezien worden
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: De baksels van Melinda
Bij ons ging er chloor in... maar nog steeds een hekel aan vlechten...bakplaat schreef: ↑wo 15 apr 2020, 10:40 Hallo Melinda...een goeie les dat vlechten met die touwtjes, zo leerden wij ook het vlechten tijdens de vakopleiding, aanvankelijk ook met touwtjes en later met 'oefendeeg' (= dood deeg zonder gist) waar wel heel veel zout in zat, dat bleef dan wekenlang goed.
Tenslotte gingen we dan aan het echte vlechtwerk met normale gistdegen.
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- Anna
- Warme bakker
- Berichten: 955
- Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29
Re: De baksels van Melinda
Je broden zien er nog net zo perfect uit als 'vroeger' hoor Melinda Dit verleer je niet!
Die Fiadoe ziet er verrukkelijk uit! Wil je het recept bij de recepten zetten?
Die Fiadoe ziet er verrukkelijk uit! Wil je het recept bij de recepten zetten?
- 1md65
- Deegroller
- Berichten: 274
- Lid geworden op: do 05 sep 2013, 18:34
- Locatie: België
Re: De baksels van Melinda
mooie broden
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
Re: De baksels van Melinda
Wow, wat prachtig allemaal! En die Fiadoe...[emoji39]
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Groetjes, Annelies
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: De baksels van Melinda
Jaren geleden bij de 2de workshop van Levine kregen wij het recept van zuurdesembrood met rozijnen, pecannoten en koekkruiden.
Dit is een van mijn favoriete recepten.
Omdat ik lang niets met desem gebakken had popelde ik om mijn desem weer actief te krijgen. Dat is nog een hele klus. Maar het is gelukt.
Gisteravond nog even lekker ververst en vandaag was hij (of zij, want ze heet bij mij Daisy ) vrolijk aan het borrelen. Daar word ik zelf ook heel vrolijk van.
En dit is het geworden. En oh, zo lekker!
Ik heb trouwens het idee dat deze broden sterk lijken op de zo populaire Levientjes.
Desembroden met rozijnen, koekkruiden en pecannoten by M.J. Noorman, on Flickr
Dit is een van mijn favoriete recepten.
Omdat ik lang niets met desem gebakken had popelde ik om mijn desem weer actief te krijgen. Dat is nog een hele klus. Maar het is gelukt.
Gisteravond nog even lekker ververst en vandaag was hij (of zij, want ze heet bij mij Daisy ) vrolijk aan het borrelen. Daar word ik zelf ook heel vrolijk van.
En dit is het geworden. En oh, zo lekker!
Ik heb trouwens het idee dat deze broden sterk lijken op de zo populaire Levientjes.
Desembroden met rozijnen, koekkruiden en pecannoten by M.J. Noorman, on Flickr
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: De baksels van Melinda
Deze broden zijn later omgedoopt tot ‘Levientjes’.
Je kunt ze ook alleen met gist of met een voordeeg met gist maken ipv met desem. Zie mijn 2e boek .
Je kunt ze ook alleen met gist of met een voordeeg met gist maken ipv met desem. Zie mijn 2e boek .
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: De baksels van Melinda
Dat vermoedde ik al, Levine, dat het nu Levientjes zijn.
Ik heb deze trouwens volgens het oude recept met desem en een beetje gist gemaakt.
Even een vraag.
Bij de kolom DEEG MET VOORDEEG EN GIST staat een poolish van 100/100 met 0,1 gram droge gist.
Zou je daarvoor in de plaats volgens het oude recept van 200 gram desem en 3,5 gram droge gist kunnen gebruiken? Het lijkt er namelijk wel op.
Ik heb deze trouwens volgens het oude recept met desem en een beetje gist gemaakt.
Even een vraag.
Bij de kolom DEEG MET VOORDEEG EN GIST staat een poolish van 100/100 met 0,1 gram droge gist.
Zou je daarvoor in de plaats volgens het oude recept van 200 gram desem en 3,5 gram droge gist kunnen gebruiken? Het lijkt er namelijk wel op.
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: De baksels van Melinda
Mooi!
Ik ga morgen ook levientjes bakken want die verdampen hier nogal snel. Geen houden aan.
Maar ik vroeg me af of je nou veel verschil zou proeven tussen levientjes met en zonder voordeeg. Het spul zit zo stampvol met rozijnen, noten en koekkruiden dat je volgens mij het verschil niet proeft. Ik heb ze allebei wel eens gemaakt, nooit klachten gehad. :-)
Overigens denk ik dat ze met desem wel anders smaken, maar daar ben ik nog niet aan begonnen.
Wil
Ik ga morgen ook levientjes bakken want die verdampen hier nogal snel. Geen houden aan.
Maar ik vroeg me af of je nou veel verschil zou proeven tussen levientjes met en zonder voordeeg. Het spul zit zo stampvol met rozijnen, noten en koekkruiden dat je volgens mij het verschil niet proeft. Ik heb ze allebei wel eens gemaakt, nooit klachten gehad. :-)
Overigens denk ik dat ze met desem wel anders smaken, maar daar ben ik nog niet aan begonnen.
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- WesleyNL
- Deegroller
- Berichten: 482
- Lid geworden op: vr 17 apr 2020, 17:09
Re: De baksels van Melinda
Die Levientjes zien er heeerlijk uit
Ik ben nog bij het eerste recept van het eerste boek maar vroeg of laat zal ik er aan toe komen
Ik ben nog bij het eerste recept van het eerste boek maar vroeg of laat zal ik er aan toe komen
Mixers: Kenwoon kmix met superdoughhook, Grilletta IM5
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: De baksels van Melinda
Op de Facebookpagina van Levine zag ik haar post over een "donothing" brood. Meteen nieuwsgierig omdat ook meer bakkers ermee aan de slag gingen. Helemaal desem en dat vind ik op de een of andere manier altijd spannend.
Daar is toch altijd weer die vrees voor overrijs, waardoor ik het deeg (achteraf) net iets te vroeg in de oven doe.
Desem met een beetje gist gaat mij tot nu toe iets makkelijker af.
Maar goed, ik vond dat ik dit avontuur toch moest aangaan. Dus begonnen om 23:00 uur. Deeg op het aanrecht laten overnachten.
Het is een donothing brood, maar ik heb vanaf 9:00 uur toch 7x stretch&fold gedaan omdat het een slap deeg was. En iedere keer kijken of het al genoeg gerezen was. Uiteindelijk kwam het om 18:30 uur uit de oven.
Dit was ook de eerste keer dat ik het brood in een gietijzeren pan heb gebakken. Wat was dat gaaf.
En ja, ik had het deeg best nog iets langer kunnen laten rijzen. Maar ik ben desondanks niet ontevreden. De smaak was prima.
Ondertussen ook nog een pain cordon gebakken, want ik vind het met dat koordje zo ontzettend leuk.
Pain Cordon and Do Nothingbread by M.J. Noorman, on Flickr
Het recept van de Pain Cordon komt uit het 2de boek van Levine. En eenmaal doorbladeren kom je zoveel leuke recepten tegen. Het volgende was dus van Marokkaanse sinaasappelbroodjes. Die zagen er ook zo lekker uit.
En ja, als je eenmaal bezig bent kun je net zo goed het dubbele recept klaarmaken, want zo leuk om ook wat weg te geven. Lekker overmoedig.
Want het uitrollen van 24 strengen kost behoorlijk wat tijd. Dus weer die vrees voor overrijs. Ik denk dus dat ik ook hier weer iets meer tijd had kunnen nemen, maar al met al ben ik best tevreden. We konden haast niet wachten tot ze afgekoeld waren om te proeven. Echt heerlijk, lekker met nog een beetje roomboter erop.
Marokkaanse sinaasappelbroodjes by M.J. Noorman, on Flickr
Daar is toch altijd weer die vrees voor overrijs, waardoor ik het deeg (achteraf) net iets te vroeg in de oven doe.
Desem met een beetje gist gaat mij tot nu toe iets makkelijker af.
Maar goed, ik vond dat ik dit avontuur toch moest aangaan. Dus begonnen om 23:00 uur. Deeg op het aanrecht laten overnachten.
Het is een donothing brood, maar ik heb vanaf 9:00 uur toch 7x stretch&fold gedaan omdat het een slap deeg was. En iedere keer kijken of het al genoeg gerezen was. Uiteindelijk kwam het om 18:30 uur uit de oven.
Dit was ook de eerste keer dat ik het brood in een gietijzeren pan heb gebakken. Wat was dat gaaf.
En ja, ik had het deeg best nog iets langer kunnen laten rijzen. Maar ik ben desondanks niet ontevreden. De smaak was prima.
Ondertussen ook nog een pain cordon gebakken, want ik vind het met dat koordje zo ontzettend leuk.
Pain Cordon and Do Nothingbread by M.J. Noorman, on Flickr
Het recept van de Pain Cordon komt uit het 2de boek van Levine. En eenmaal doorbladeren kom je zoveel leuke recepten tegen. Het volgende was dus van Marokkaanse sinaasappelbroodjes. Die zagen er ook zo lekker uit.
En ja, als je eenmaal bezig bent kun je net zo goed het dubbele recept klaarmaken, want zo leuk om ook wat weg te geven. Lekker overmoedig.
Want het uitrollen van 24 strengen kost behoorlijk wat tijd. Dus weer die vrees voor overrijs. Ik denk dus dat ik ook hier weer iets meer tijd had kunnen nemen, maar al met al ben ik best tevreden. We konden haast niet wachten tot ze afgekoeld waren om te proeven. Echt heerlijk, lekker met nog een beetje roomboter erop.
Marokkaanse sinaasappelbroodjes by M.J. Noorman, on Flickr
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: De baksels van Melinda
Nou, lekker bezig geweest Melinda, het ziet er mooi uit. Brood met alleen desem is juist makkelijker vind ik, veel minder kritisch met overrijs.
Donothing en dan toch nog rekken en vouwen? Je kan in ieder geval zonder machine en zonder hard kneden prachtige broden maken.
De pan-methode levert wel hele mooie broodjes op. Ik ken meer mensen die dat wel doen. Maar gewoon op de plank van een Rofco kan je toch meer bakken.
Wil
Donothing en dan toch nog rekken en vouwen? Je kan in ieder geval zonder machine en zonder hard kneden prachtige broden maken.
De pan-methode levert wel hele mooie broodjes op. Ik ken meer mensen die dat wel doen. Maar gewoon op de plank van een Rofco kan je toch meer bakken.
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: De baksels van Melinda
Ook ik heb heel lang om heel veel redenen niets gepost.
Wel regelmatig ons normale brood gebakken, want ja, je moet toch blijven eten.
En een beetje experimenteren. Niet heel spannend en toch lekker.
Allereerst over de Pain Cordon uit boek 2 van Levine. Prachtig brood, echt.
Maar manlief heeft op de een of andere manier een voorkeur voor busbroden. Nou ja, om hem te plezieren heb ik een paar keer de vloerbroden in een broodbakvorm gebakken. Zonder cordon dus. Gaandeweg de tarwebloem vervangen door Volkoren Natuur met een pietsie Am. Patent. Daardoor wordt het natuurlijk wat compacter.
Eigenlijk wilde ik wat grover volkoren proberen en dat gedaan. Het deeg leek net klei, wat moest dat worden. Wel wat extra water toegevoegd.
Het resultaat vonden wij heel erg lekker. Dus dat ga ik zeker nog vaker doen.
En misschien dan in de toekomst afwisselen met de echte Pain Cordon, want eerlijk, dat ziet er spannender uit.
Hieronder het resultaat.
Pain San Cordon
En dan de "krenten"bollen. Ik denk dat ik die een paar jaar geleden voor het laatst gemaakt had. Toch maar weer proberen, met rozijnen, want ik ben niet zo van de krenten. Recept van Levine met een ietsie pietsie eigen improvisatie. Niet ontevreden.
Rozijnenbollen
Moet zeggen, wat is brood bakken toch leuk. Lekker muziekje aan, heerlijk rommelen in mijn bakruimte en een mooi resultaat. Wat wil een mens nog meer.
Wel regelmatig ons normale brood gebakken, want ja, je moet toch blijven eten.
En een beetje experimenteren. Niet heel spannend en toch lekker.
Allereerst over de Pain Cordon uit boek 2 van Levine. Prachtig brood, echt.
Maar manlief heeft op de een of andere manier een voorkeur voor busbroden. Nou ja, om hem te plezieren heb ik een paar keer de vloerbroden in een broodbakvorm gebakken. Zonder cordon dus. Gaandeweg de tarwebloem vervangen door Volkoren Natuur met een pietsie Am. Patent. Daardoor wordt het natuurlijk wat compacter.
Eigenlijk wilde ik wat grover volkoren proberen en dat gedaan. Het deeg leek net klei, wat moest dat worden. Wel wat extra water toegevoegd.
Het resultaat vonden wij heel erg lekker. Dus dat ga ik zeker nog vaker doen.
En misschien dan in de toekomst afwisselen met de echte Pain Cordon, want eerlijk, dat ziet er spannender uit.
Hieronder het resultaat.
Pain San Cordon
En dan de "krenten"bollen. Ik denk dat ik die een paar jaar geleden voor het laatst gemaakt had. Toch maar weer proberen, met rozijnen, want ik ben niet zo van de krenten. Recept van Levine met een ietsie pietsie eigen improvisatie. Niet ontevreden.
Rozijnenbollen
Moet zeggen, wat is brood bakken toch leuk. Lekker muziekje aan, heerlijk rommelen in mijn bakruimte en een mooi resultaat. Wat wil een mens nog meer.
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: De baksels van Melinda
'heerlijk rommelen in mijn bakruimte'. Tja, nou maak je mij toch wel een beetje jaloers Toch die garage maar eens verbouwen, De auto stond er toch al nooit in, en die fietsen, ach, die kunnen ook wel wel ergens anders.
Maar zonder gekheid. Mooie broodjes Melinda, ook jij bent het nog niet verleerd.
Wil
Maar zonder gekheid. Mooie broodjes Melinda, ook jij bent het nog niet verleerd.
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: De baksels van Melinda
Wat een heerlijke foto’s weer Melinda.
Heerlijk hè dat eigen brood. Ik snap Daan wel, hier hebben ze ook liever busbroden. Zeker als ze in een trommeltje mee moeten naar werk/school.
Ik vervang ook altijd de krenten door rozijnen, jammie zijn zo lekker
Hier ook volop aan het bakken, maar zet sneller wat op insta dan hier. Kijk nog wel regelmatig hier, want hier is m’n hobby begonnen
Heerlijk hè dat eigen brood. Ik snap Daan wel, hier hebben ze ook liever busbroden. Zeker als ze in een trommeltje mee moeten naar werk/school.
Ik vervang ook altijd de krenten door rozijnen, jammie zijn zo lekker
Hier ook volop aan het bakken, maar zet sneller wat op insta dan hier. Kijk nog wel regelmatig hier, want hier is m’n hobby begonnen
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- oudbakken
- Deegroller
- Berichten: 292
- Lid geworden op: vr 14 sep 2018, 16:16
Re: De baksels van Melinda
het brood op de foto's zien er lekker uit.
hier bakken we ook veel busbrood voor werk/school.
hier bakken we ook veel busbrood voor werk/school.
Heetlucht oven LOTUS mod. FOV 2.6kW.
Conventionele oven: smeg 80cm
KitchenAid heavy Duty
Komo FidibusMedium molen
Conventionele oven: smeg 80cm
KitchenAid heavy Duty
Komo FidibusMedium molen
- TigerManZ
- Meesterbakker
- Berichten: 1986
- Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
- Locatie: In het oosten van de Betuwe
Re: De baksels van Melinda
Wat fijn Melinda dat je zo geniet van het bakken
En de resultaten zien er fantastisch uit
LEKKER!!
En de resultaten zien er fantastisch uit
LEKKER!!
Groet, Han.
...levensgenieter...
...levensgenieter...
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: De baksels van Melinda
Zien er lekker uit Melinda!
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- Jessica3787
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 21
- Lid geworden op: zo 25 okt 2020, 16:12
Re: De baksels van Melinda
Die volkorenbroden zien er heerlijk uit. De krentenbollen heb ik pas ook gemaakt, top recept!
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: De baksels van Melinda
Ben het met alle vorige posters eens.
Je hebt hier weer prachtig bakwerk laten zien Melinda, idd. je bent het nog steeds niet verleerd.
Je hebt hier weer prachtig bakwerk laten zien Melinda, idd. je bent het nog steeds niet verleerd.
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.