Brood van Gerrit

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

TARWE-MAISBROOD

Afbeelding

Afbeelding

15% maismeel, 15% volkoren tarwemeel, 70% tarwebloem T55, 67% hydratatie
basterdsuiker, zonnebloemolie, gekleurd met kurkuma (0,2%)

Gegarneerd met een mengsel van rijststrooimeel en tarwegriesmeel
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

ZADEN EN PITTEN-, TARWE-BOEKWEITBROOD

Afbeelding

Afbeelding

10% volkoren boekweitmeel, 30% volkorentarwe vd molensteen, 60% tarwebloem T55, 76% hydratatie
honing, olijfolie, zwart sesamzaad, donker lijnzaad, zonnebloempitten, pompoenpitten, donker maanzaad, geweekt door het deeg.

Gedecoreerd met bovenstaand zadenmengsel met wit sesamzaad, alles natuurlijk niet geweekt.
Gebruikersavatar
Lamb's Bread
Jongste bediende
Berichten: 28
Lid geworden op: do 09 apr 2020, 11:00

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Lamb's Bread »

Man man, nu ik eindelijk weet hoe echt vers brood smaakt ga ik bij deze plaatjes helemaal watertanden, dat ziet er heerlijk uit!

Leuk dat je de ingrediënten erbij vermeld, dan kan ik zodra ik wat meer bestandsdelen in huis heb een aantal van deze recepten zelf proberen. Het zal niet helemaal hetzelfde zijn in een BBM, maar het zal vast wel smaken. Ik ga je volgen :thumbup:
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Rik59 »

Gerrit heeft denk ik een illegale molen ontdekt... want in deze coronatijden zoveel verschillende soorten meel...

Vertel es Gerrit??

Of zou dat liedje nu toch echt waar zijn??? "Ik ben Gerrit en ik ... als de raven" :D :D
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

Je zegt het, maar ik heb de week voor de gekte losbarstte mn hele voorraad aangevuld. Melen, zaden en pitten, broodzout, gist, de hele bende. Dus ik had erg veel 🍀! (Dat klavertje betekent geluk Rik 🙃)
Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 4006
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door lekkermelig »

Dan heb je inderdaad mazzel gehad. Ik had gelukkig ook nog een kast vol spullen, behalve mijn standaard biobloem. Die heb ik maar van een geheime lokatie uit Santpoort laten komen :think: en het schijnt dat onze Wageningse molen ook nog genoeg heeft alleen sta je dan een uur in de rij. Verder doe ik gewoon of ik geduld heb hoor...

Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt

Blog: Lekkermelig.nl
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Rik59 »

Met die Corona kun je beter niet in de rij staan Wil...
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

HALFVOLKOREN TARWEBOULE MET ZONNEBLOEMPITTEN

Afbeelding

Afbeelding

50% Volkoren tarwemeel steengemalen, 50% tarwebloem T55, 72% hydratatie
honing, bruine basterdsuiker, 5% zonnebloempitten en 5% gemalen zonnebloempitten (geweekt)
Gedecoreerd met gemalen zonnebloempitten
Gebruikersavatar
WesleyNL
Deegroller
Berichten: 482
Lid geworden op: vr 17 apr 2020, 17:09

Re: Brood van Gerrit

Bericht door WesleyNL »

Wat een prachtige broden zeg.
Ze zien er heel mooi en lekker uit.
Zelfs in de hoeken onderop ziet het er lekker luchtig uit.
Het kruim vrijwel overal hetzelfde.
Mooi hoor 👌🏻
Mixers: Kenwoon kmix met superdoughhook, Grilletta IM5
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
Gebruikersavatar
Arie
Deegkneder
Berichten: 102
Lid geworden op: di 31 mar 2020, 21:17
Locatie: Leiden

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Arie »

Mooi Gerrit. De kruim ziet er ook geweldig uit... :clap:
Mijn dagelijks brood... :D
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

HALFVOLKOREN YOGHURT-TIJGERBROOD MET LIJNZAAD EN SESAMZAAD

Afbeelding

Afbeelding

50% volkoren tarwemeel van de molensteen, 50% tarwebloem T55, 73% hydratatie wv 15% volle yoghurt
4% wit sesamzaad, 4% lijnzaad, beide geweekt door het deeg. bruine basterd, sesamolie
Gedecoreerd met tijgerpap van paneermeel
Gebruikersavatar
WesleyNL
Deegroller
Berichten: 482
Lid geworden op: vr 17 apr 2020, 17:09

Re: Brood van Gerrit

Bericht door WesleyNL »

Wow! Wat een prachtig brood!
Tijger is denk ik het eerste wat ik wil gaan proberen :-)
Even opzoeken hoe je het papje ookalweer maakt.

Met paneermeel ziet het er extra mooi uit.

Goed gelukt als ik het zo bekijk :-)
Mixers: Kenwoon kmix met superdoughhook, Grilletta IM5
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

WITTE STOKKEN

Afbeelding

95% Frans tarwebloem T55, 3% sojameel, 2% roggemeel, 67% hydratatie

afgebakken op 240 graden Celcius.
Gebruikersavatar
WesleyNL
Deegroller
Berichten: 482
Lid geworden op: vr 17 apr 2020, 17:09

Re: Brood van Gerrit

Bericht door WesleyNL »

Je blijft lekker bezig! :-)
Stokbrood staat ook zeker nog op mijn “to-do” lijstje maar niet zo ingewikkeld als dat van jou.

Mag ik vragen wat sojabloem toevoegt?
Heeft dat een bepaalde smaak dat iets extra’s brengt?

Ze zien er echt heel erg mooi luchtig uit!

Wanneer kom je langs?
Ik kan ze namelijk heel smakelijk wegwerken met lekkere salades 😂
Mixers: Kenwoon kmix met superdoughhook, Grilletta IM5
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

Sojameel geeft een knapperige korst. (Las ik ooit......🥴)
Gebruikersavatar
WesleyNL
Deegroller
Berichten: 482
Lid geworden op: vr 17 apr 2020, 17:09

Re: Brood van Gerrit

Bericht door WesleyNL »

Oke, en sindsdien heb je het nooit meer anders gedaan?

Het ziet er echt heel mooi uit hoor. Mooi vol en robust.
Mixers: Kenwoon kmix met superdoughhook, Grilletta IM5
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
Gebruikersavatar
Arie
Deegkneder
Berichten: 102
Lid geworden op: di 31 mar 2020, 21:17
Locatie: Leiden

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Arie »

Mooie stokken, Gerrit :clap:
Mijn dagelijks brood... :D
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

ZACHTE WITTE BOLLEN MET YOGHURT

Afbeelding

Afbeelding

80% Tarwebloem T55, 20% volkoren tarwemeel vd molensteen, 67% hydratatie waarvan 15% volle yoghurt
Afgeglansd met boter.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

HALFVOLKOREN TARWE-BOEKWEITBOULE MET ZADEN EN PITTEN

Afbeelding

Afbeelding

10% volkoren boekweitmeel, 40% volkoren tarwemeel steengemalen, 50% tarwebloem T55, 76% hydratatie
honing, zonnebloemolie, 2% lijnzaad,2% zonnebloempitten, 2% pompoenpitten, 2% sesamzaad (zwart en wit),1% maanzaad.
Gedecoreerd met gemengde zaden en pitten
Gebruikersavatar
WesleyNL
Deegroller
Berichten: 482
Lid geworden op: vr 17 apr 2020, 17:09

Re: Brood van Gerrit

Bericht door WesleyNL »

Prachtige bollen zeg.
Wat doet yoghurt als ik vragen mag? Doet dat iets met de structuur of de smaak wat je wil bereiken?
Ik ben erg nieuwsgierig:-)

Dat brood ziet er ook heel mooi en rijk uit.
Lekker met een plakje kaas ofzo er op 😊
Mixers: Kenwoon kmix met superdoughhook, Grilletta IM5
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
Gebruikersavatar
Bakker Henk
Deegroller
Berichten: 285
Lid geworden op: zo 11 aug 2013, 01:11

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Bakker Henk »

Goh, Gerrit. Heel even dacht ik dat het een grindpadje was.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

TARWEBUSBROOD MET BLOND LIJNZAAD EN WIT MAANZAAD

Afbeelding

Afbeelding

60% Frans tarweloem T55, 40% volkorenmeel steengemalen, 77% hydratatie
bruine suiker, zonnebloemolie, 8% blond lijnzaad (geweekt)

Gedecoreerd met wit maanzaad.
Gebruikersavatar
Arie
Deegkneder
Berichten: 102
Lid geworden op: di 31 mar 2020, 21:17
Locatie: Leiden

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Arie »

Jouw halfjes zijn en blijven een inspiratiebron, Gerrit :thumbup:
Mijn dagelijks brood... :D
Gebruikersavatar
WesleyNL
Deegroller
Berichten: 482
Lid geworden op: vr 17 apr 2020, 17:09

Re: Brood van Gerrit

Bericht door WesleyNL »

Nondeju wat een kop zit er op zeg.
Mooi hoor!
En het ziet er verrukkelijk uit zo!

Bruine suiker ipv gewone suiker, wat is de gedachte hier achter? Heeft dat met kleur en smaak temaken?
Mixers: Kenwoon kmix met superdoughhook, Grilletta IM5
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

POGING TOT BOLLETJESBROOD VAN VITAMINE C.

Afbeelding

Dit is het resultaat van mijn versie van "kleine bolletjes in een bakblik" van Marijn......... :oops:
Aanleiding
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

TARWE-BOEKWEITBATARD

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

10% Volkoren boekweitmeel, 30% volkoren tarwemeel, 60% tarwebloem T55, 68% hydratatie.
bruine suiker, boter. Gedecoreerd met roggebloem.

gesneden om in te vriezen als reservebrood

(overigens hetzelfde deeg als m'n bolletjesbroodfiasco)
Gebruikersavatar
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 690
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Vitamine C »

BakkerGerrit schreef: zo 03 mei 2020, 20:20 POGING TOT BOLLETJESBROOD VAN VITAMINE C.

Afbeelding

Dit is het resultaat van mijn versie van "kleine bolletjes in een bakblik" van Marijn......... :oops:
Aanleiding
Haha geweldig, net micky mouse. Hoeveel bolletjes, en om en om beetje neergelegd? ( Bij mij gingen er zes in in bakblik van ca 20x8\10cm breed
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Rik59 »

Dacht FF hij komt vitamine C tekort... maar hier kun je van alles bij denken... :D :D
Top Broodjes Gerrit :thumbup: :thumbup:
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

ZACHTE BOLLEN MET KLEINE ZAADJES

Afbeelding

15% volkoren tarwemeel, 85% tarwebloem T55, 65% hydratatie, boter, witte basterdsuiker.
Gedecoreerd met wit en zwart maanzaad en wit sesamzaad
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op do 07 mei 2020, 11:45, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
WesleyNL
Deegroller
Berichten: 482
Lid geworden op: vr 17 apr 2020, 17:09

Re: Brood van Gerrit

Bericht door WesleyNL »

Dat zijn mooie bollen geworden. Ook een fijne kleur qua korst.

Qua percentages kom ik niet tot 100%.
Jammer dat ik het niet kan pikken 😊
Mixers: Kenwoon kmix met superdoughhook, Grilletta IM5
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
Gebruikersavatar
BrodyBrotz
Jongste bediende
Berichten: 26
Lid geworden op: za 09 feb 2019, 09:04

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BrodyBrotz »

BakkerGerrit schreef: ma 27 apr 2020, 17:56 WITTE STOKKEN

Afbeelding

95% Frans tarwebloem T55, 3% sojameel, 2% roggemeel, 67% hydratatie

afgebakken op 240 graden Celcius.
Ontzettend mooie stokbroden Gerrit! Chapeau. Ik ga ook eens wat Soja-meel toevoegen.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

WesleyNL schreef: do 07 mei 2020, 11:41 Dat zijn mooie bollen geworden. Ook een fijne kleur qua korst.

Qua percentages kom ik niet tot 100%.
Jammer dat ik het niet kan pikken 😊
Nu wel 100%.
(En wat wil je pikken?)
Gebruikersavatar
WesleyNL
Deegroller
Berichten: 482
Lid geworden op: vr 17 apr 2020, 17:09

Re: Brood van Gerrit

Bericht door WesleyNL »

Je recept.
Ik heb al een vaag uit staan in een ander topic maar je verhouding en de toevoeging van basterdsuiker icm 65% vocht klinkt als een leuke uitdaging om te proberen.
Mixers: Kenwoon kmix met superdoughhook, Grilletta IM5
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Rik59 »

BakkerGerrit schreef: do 07 mei 2020, 12:12
WesleyNL schreef: do 07 mei 2020, 11:41 Dat zijn mooie bollen geworden. Ook een fijne kleur qua korst.

Qua percentages kom ik niet tot 100%.
Jammer dat ik het niet kan pikken 😊
Nu wel 100%.
(En wat wil je pikken?)
Dach ook al hoe krijg Gerrit toch zo'n fraaie bollen uit een papje... :D :D
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

WesleyNL schreef: do 07 mei 2020, 12:39 Je recept.
Ik heb al een vaag uit staan in een ander topic maar je verhouding en de toevoeging van basterdsuiker icm 65% vocht klinkt als een leuke uitdaging om te proberen.


Het recept staat er altijd onder. De standaard waarden van zout en gist (resp 1,8 en 1,5%) en hoeveelheden vetstof en suiker (tussen 1 en 2%) vermeld ik niet. Wel welke vetstof en suiker het is. En natuurlijk alle zaken die variabel zijn in het betreffende brood. Hoeveelheid meel, en welk soort, welke toevoegingen als zaden en pitten en in welke hoeveelheid..

Maar....... is het niet leuk om gewoon zelf te proberen wat bastersuiker of gewone suiker doet in jouw brood? Ik denk namelijk dan een goed en lekker brood maar gedeeltelijk afhankelijk is van je recept maar meer van hoe ga ik ermee om. Ik zie het als muziek maken. Wat bladmuziek is voor een muzikant is het broodrecept voor een bakker........
Gebruikersavatar
WesleyNL
Deegroller
Berichten: 482
Lid geworden op: vr 17 apr 2020, 17:09

Re: Brood van Gerrit

Bericht door WesleyNL »

Daar heb je zeker een punt. Toch bedankt voor je toelichting en de percentages want het was voor mij een mysterie dat ontrafeld diende te worden :-)
Mixers: Kenwoon kmix met superdoughhook, Grilletta IM5
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

TIJGERBOULE MET SESAM EN LIJNZAAD

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

25% volkoren tarwemeel steengemalen, 75% tarwebloem T55, 72% hydratatie,
witte basterd, 50/50 sesamolie en zonnebloemolie, 3% blond lijzaad en 3% wit sesamzaad (beide geweekt)
Gebruikersavatar
WesleyNL
Deegroller
Berichten: 482
Lid geworden op: vr 17 apr 2020, 17:09

Re: Brood van Gerrit

Bericht door WesleyNL »

Prachtbol.
Mooi gelukt hoor.
Mixers: Kenwoon kmix met superdoughhook, Grilletta IM5
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

TARWE-GERSTBROOD MET POMPOENPITTEN EN GERSTEVLOKKEN

Afbeelding

Afbeelding

20% volkoren gerstemeel, 20% volkoren tarwemeel, 60% tarwebloem T55, 78% hydratatie, bruine suiker, olijfolie
5% gerstevlokken, 5% pompoenpiitten (beide geweekt) door het deeg.
Gedecoreerd met gehakte gerstevlokken en gehakte pompoenpitten.
Gebruikersavatar
WesleyNL
Deegroller
Berichten: 482
Lid geworden op: vr 17 apr 2020, 17:09

Re: Brood van Gerrit

Bericht door WesleyNL »

Dat ziet er verrekte lekker uit zeg. 👌🏻
Mixers: Kenwoon kmix met superdoughhook, Grilletta IM5
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

ZACHTE TARWEBOLLEN

Afbeelding

met 20% volkorenmeel, witte basterd en boter Geglaceerd met boter
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

MAISBOULE (TARWEBROOD MET MAISMEEL)

Afbeelding

Afbeelding

15% Maismeel, 10% volkorenmeel, 75% tarwebloem T55, 66% hydratatie
basterdsuiker,zonnebloemolie, kurkuma (voor de kleur 0,15%)
gegarneerd met tarwegriesmeel (bij gebrek aan maisgries)
Gebruikersavatar
WesleyNL
Deegroller
Berichten: 482
Lid geworden op: vr 17 apr 2020, 17:09

Re: Brood van Gerrit

Bericht door WesleyNL »

Je baksels zijn weer goed gelukt 👍🏻
Als ik moest kiezen zou ik voor die lekkere bollen gaan 😊
Mixers: Kenwoon kmix met superdoughhook, Grilletta IM5
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

HALFVOLKOREN MEERGRANEN TRIANGLE EN BATARD

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

10% Volkoren boekweitmeel, 10% volkoren speltmeel, 30% volkoren tarwemeel, 50% tarwebloem T55 65% hydratatie
bruine basterd, zonnebloemolie.
Gedecoreerd met roggebloem.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

MEERGRANEN MEERZADENBATARD

Afbeelding

Afbeelding

5% Sorghummeel, 10% Boekweitmeel, 30% Tarwemeel (allen volkoren) 55% Tarwebloem T55, 84% hydratatie
1% zwart sesamzaad, 1% zwart maanzaad, 2% donker lijnzaad, 2% pompoenpitten, 2% Zonnebloempitten, bruine basterdsuiker, olijfolie
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

TARWEBUSBROOD MET MAANZAAD, EN ZACHTE BOLLEN VAN HETZELFDE DEEG

Afbeelding

Afbeelding

20% Volkoren tarwemeel, 80% tarwebloem T55, 66% hydratatie
basterdsuiker, boter.

De bolletjes zijn geglaceerd met boter
Het busbrood is gedecoreerd met donker maanzaad
Gebruikersavatar
WesleyNL
Deegroller
Berichten: 482
Lid geworden op: vr 17 apr 2020, 17:09

Re: Brood van Gerrit

Bericht door WesleyNL »

Het ziet er weer ontzettend lekker uit Gerrit!
Mixers: Kenwoon kmix met superdoughhook, Grilletta IM5
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

TIJGERBOULE MET SESAMZAAD EN LIJNZAAD
(op verzoek in de herhaling)

Afbeelding

Afbeelding

25% volkoren tarwemeel steengemalen, 75% Tarwebloem T55, 75% hydratatie, basterdsuiker en sesam- en zonnebloemolie
Geweekt blond lijnzaad (3%) en wit sesamzaad (ook 3%).

Deze keer naar 75% hydratatie
Gebruikersavatar
Bakker Wim
Chef stoffer en blik
Berichten: 22
Lid geworden op: vr 22 mei 2020, 20:29

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Bakker Wim »

Je bakt heel wat af Gerrit. Ziet er goed uit!
Binnenkort ook maar eens iets met 'tijger' maken op verzoek van de kinderen.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

TARWEBROOD MET SESAM

Afbeelding

Afbeelding

30% volkoren tarwemeel, 70% tarwebloem T55, 72% hydratatie
bruine basterd, sesamolie, 3% zwart sesamzaad door het deeg.
Gedecoreerd met wit sesamzaad.
Plaats reactie