Baksels van Vitamine C

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Gebruikersavatar
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 690
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Baksels van Vitamine C

Bericht door Vitamine C »

Thx ik ga er is kijken
Gebruikersavatar
WesleyNL
Deegroller
Berichten: 482
Lid geworden op: vr 17 apr 2020, 17:09

Re: Baksels van Vitamine C

Bericht door WesleyNL »

Niet geheel onbelangrijk, ze verkopen deze pakken los. Je hoeft er dus niet meteen 10 te kopen.

Succes.
Mixers: Kenwoon kmix met superdoughhook, Grilletta IM5
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
Gebruikersavatar
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 690
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Baksels van Vitamine C

Bericht door Vitamine C »

Afbeelding

Witte bollen.
Gebruikersavatar
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 690
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Baksels van Vitamine C

Bericht door Vitamine C »

Afbeelding

Lichtvolkoren, brood 2 levine. Vormen ging deze keer iets lastiger,
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Baksels van Vitamine C

Bericht door Levinebaktbrood »

Of online bestellen ....
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Gebruikersavatar
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 690
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Baksels van Vitamine C

Bericht door Vitamine C »

de zuidmolen zag ik het niet, maar misschien onder andere naam zoeken.
Gebruikersavatar
baszdoove

Re: Baksels van Vitamine C

Bericht door baszdoove »

Kijk eens onder griesmeel [emoji6]
Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 4006
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Baksels van Vitamine C

Bericht door lekkermelig »

Alhoewel het inderdaad een soort griesmeel is kan je het bij de Zuidmolen het beste zoeken onder de term semola.

Daar heb je dan nog verschillende gradaties in. Fijn of extra fijn is SEMOLA RIMACINATA oftewel dubbel gemalen, en mijn ervaring is dat het compleet anders bakt dan de grove variant. Die laatste is inderdaad ook bij vrijwel elke winkel met turkse of marokkaanse roots te krijgen. Net als gist trouwens, gisteren een spotgoedkoop pondspak op de kop getikt.

Semolina is de engelse term voor groffe griesmeel van harde tarwe.

Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt

Blog: Lekkermelig.nl
Gebruikersavatar
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 690
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Baksels van Vitamine C

Bericht door Vitamine C »

Ik zal er is op zoeken bij zuidmolen. Nu drie pakjes bij de Makro gehaald mag je nu gelukkig ook in zonder pas :)
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Baksels van Vitamine C

Bericht door Levinebaktbrood »

Ik gebruik van de Zuidmolen Durumgries Fijn en Durumgries Fijn+. De laatste is veel duurder, waarom weet ik niet.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Gebruikersavatar
baszdoove

Re: Baksels van Vitamine C

Bericht door baszdoove »

Waarom gebruik je de fijn+ dan als deze veel duurder is?
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Baksels van Vitamine C

Bericht door Rik59 »

baszdoove schreef: za 16 mei 2020, 11:15 Waarom gebruik je de fijn+ dan als deze veel duurder is?
Fijn + is wellicht extra fijne griesmeel.... griesmeel heb je in diverse fijntes.. alle verkrijgbaar bij de Turk...
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 690
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Baksels van Vitamine C

Bericht door Vitamine C »

Cursus desem bij bakery institute gedaan van 2 dagen. Lekker veel gebakken en geleerd.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Gebruikersavatar
baszdoove

Re: Baksels van Vitamine C

Bericht door baszdoove »

Wauw ziet er goed uit!!! Ik zat ook te kijken naar zo’n cursus maar weet niet of ik eerst ‘basis’ moet gaan doen?! Heb jij deze eerst gedaan?
Gebruikersavatar
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 690
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Baksels van Vitamine C

Bericht door Vitamine C »

Ja heb basis cursus jaar geleden gedaan. Vind het wel handig de basis, maar toen bakte ik nog niet zo veel. Je kan ook met ze bellen en overleggen.
Gebruikersavatar
Ekiaam
Chef stoffer en blik
Berichten: 22
Lid geworden op: zo 01 mar 2020, 11:46

Re: Baksels van Vitamine C

Bericht door Ekiaam »

Ziet er mooi uit!
Heb je nog voorkeur voor gist of desem brood en waarom?
Gebruikersavatar
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 690
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Baksels van Vitamine C

Bericht door Vitamine C »

Desem bak ik nog niet zo veel mee. Vind het vooral leuk om te variëren.
Gebruikersavatar
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 690
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Baksels van Vitamine C

Bericht door Vitamine C »

Afbeelding

Eerste zuurdesem brood na opstarten nieuwe starter. 1 brood dezelfde dag gebakken en 1 dag na overnachten in koelkast. Beide waren het lekkere broodjes :)

Afbeelding

Stokbroden met zuurdesem en klein beetje gist.
Gebruikersavatar
WesleyNL
Deegroller
Berichten: 482
Lid geworden op: vr 17 apr 2020, 17:09

Re: Baksels van Vitamine C

Bericht door WesleyNL »

Ziet er mooi uit hoor!

Leuk om al je baksels te zien. Ook van de cursus.
Het ziet er echt heerlijk uit.
Mixers: Kenwoon kmix met superdoughhook, Grilletta IM5
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
Gebruikersavatar
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 690
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Baksels van Vitamine C

Bericht door Vitamine C »

bedankt,

Brood bakken blijft leuk, nu lekker broodjes met desem uitproberen. :)
Gebruikersavatar
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 690
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Baksels van Vitamine C

Bericht door Vitamine C »

Afbeelding
Desem brood.
Afbeelding
Structuur kan nog iets meer open. Voordeel bij deze is dat de hagelslag blijft liggen.

Afbeelding
half Volkoren desembrood.

Afbeelding
Brood van Blog (lekkermelig/ Wil) , semi-desem net-niet-volkoren toch-wel-meergranen meerzaden brood. Nog niet geproefd dus ben benieuwd :)
Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 4006
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Baksels van Vitamine C

Bericht door lekkermelig »

Haha, ik was ze al bijna weer vergeten dat semi-desem net-niet-volkoren toch-wel-meergranen meerzaden brood. Ik bak tegenwoordig wel vaak een soortgelijk brood, maar dat krijg je als je recepten niet heel netjes opslaat. Ze zien er in ieder geval wel heel mooi uit!

Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt

Blog: Lekkermelig.nl
Gebruikersavatar
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 690
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Baksels van Vitamine C

Bericht door Vitamine C »

Weet jij toevallig nog welk Hamelman recept je ervoor hebt aangepast? Het was een smakelijk broodje :), volgende keer misschien iets langer bulkrijs.

En ja moet recepten ook is beter gaan bijhouden. Ook wat er beter kan, vaak ga ik dan weer bakken en dan ben je toch weer kwijt wat er anders had gekund/ gemoeten.
Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 4006
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Baksels van Vitamine C

Bericht door lekkermelig »

Ik ben al een jaar of twee van plan om een applicatie te bouwen die recepten kan opslaan en/of herberekenen, en eventueel delen met anderen.
Ik ben er zelfs al meerdere keren aan begonnen, maar telkens andere prioriteiten.
Vroeger had je BreadStorm, maar sinds ik ook een mac heb, en het zou kunnen gebruiken is dat verdwenen :lol:
Ik moet eens ernstig gaan zoeken welk Hamelman recept me ook alweer geïnspireerd had. Ik weet alleen nog dat ik er best wel het eea aan veranderd heb.

Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt

Blog: Lekkermelig.nl
Gebruikersavatar
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 690
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Baksels van Vitamine C

Bericht door Vitamine C »

ja het recept kwam me ook nog niet zo bekend voor :)

Ik sla de recepten om om te rekenen op in een app. Maar daar kan je geen opmerkingen bij plaatsen.
Gebruikersavatar
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 690
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Baksels van Vitamine C

Bericht door Vitamine C »

Afbeelding

Snelle gist stokbroden. Beetje verkeerd getimed. Zocht eigenlijk recept voor 24 uur in koeling, maar kon dit niet zo snel vinden.

(oh de middelste was iets te lang weer voor de oven :S )
Gebruikersavatar
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 690
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Baksels van Vitamine C

Bericht door Vitamine C »

Afbeelding

Pain cordon, zonder de cordon. Recept Brood 2 levine. Zuurdesem variant.
(ca 750gr deeg gewicht, nacht in koeling)
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Baksels van Vitamine C

Bericht door BakkerGerrit »

Wow, wat een prachtexemplaren Marijn! Mag je trots op zijn.
Gebruikersavatar
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 690
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Baksels van Vitamine C

Bericht door Vitamine C »

Dank je wel, zeker trots op. :)
Gebruikersavatar
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 690
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Baksels van Vitamine C

Bericht door Vitamine C »

Wow al lang geleden wat gepost hier.

Vooral druk met desem experimenteren. Ik ben nu 1 basis recept goed aan het leren. I.p.v. steeds een beetje aan te klooien.

Afbeelding
Afbeelding

Vooral het opmaken en insnijden vergt nog enige oefening. Maar dat maakt het juist leuk. :D
Gebruikersavatar
RedYssel
Deegroller
Berichten: 352
Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34

Re: Baksels van Vitamine C

Bericht door RedYssel »

Niks mis mee hoor. goed volume ook ben nu ook weer met desem aan het kloten maar is nog vallen en opstaan
Passie voor de ambacht!.
Gebruikersavatar
Victory
Warme bakker
Berichten: 578
Lid geworden op: wo 11 mar 2020, 16:42

Re: Baksels van Vitamine C

Bericht door Victory »

Lekker bezig 🙂
Ik vind desembrood bereiden nu de koude zijn intrede deed ook wel weer een uitdaging. Voorheen stond het vrolijk op de kast nu moet ik uitvogelen hoe warm en lang het in de Rijsbox moet. 🤔 De vriezer moet ook eens/eerst leeg gegeten😆
Groetjes Victory

Panasonic SD-2500
Op het moment mijn grootste bakvriend.

Domino mix 5 spiraalkneder
Ik bak in een 90cm fornuis oven

Ik bak voornamelijk hybride (desem/gist) en meestal eigen recepten.
Gebruikersavatar
brood daar zit wat in
Meesterbakker
Berichten: 1855
Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
Locatie: Regio Utrecht

Re: Baksels van Vitamine C

Bericht door brood daar zit wat in »

Mooi gebakken! Ik ben op dag 3 van mn desem opstarter, hoop dat hij het snel doet, hebben zin in desembrood.
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Gebruikersavatar
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 690
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Baksels van Vitamine C

Bericht door Vitamine C »

Victory schreef: do 29 okt 2020, 11:41 Lekker bezig 🙂
Ik vind desembrood bereiden nu de koude zijn intrede deed ook wel weer een uitdaging. Voorheen stond het vrolijk op de kast nu moet ik uitvogelen hoe warm en lang het in de Rijsbox moet. 🤔 De vriezer moet ook eens/eerst leeg gegeten😆
Thx. Het staat bij mij gewoon in de keuken van ca 21/22 graden. Rijzen moet je altijd wel rekening houden met omgevingstemperatuur. Bij 30 graden gaat het uiteraard stukje sneller.
Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 4006
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Baksels van Vitamine C

Bericht door lekkermelig »

2,5 kilo deeg koelt na een paar uur hooguit een graad of twee af, tenzij je echt een steenkoude keuken hebt. Het is veel belangrijker dat je START temperatuur van je deeg goed is. 27 °C is ideaal, roggedeeg mag zelfs nog een graad of twee warmer.

Voor vormrijs kan de boel misschien wat sneller afkoelen. Mijn ervaring is dat ik daar in houtpulp mandjes ook niet veel last van heb (die isoleren wat). En anders zet ik het deeg gewoon boven op de warme oven, of onder een plastic bak met een bakje heet water ernaast.

Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt

Blog: Lekkermelig.nl
Gebruikersavatar
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 690
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Baksels van Vitamine C

Bericht door Vitamine C »

lekkermelig schreef: vr 30 okt 2020, 00:28 2,5 kilo deeg koelt na een paar uur hooguit een graad of twee af, tenzij je echt een steenkoude keuken hebt. Het is veel belangrijker dat je START temperatuur van je deeg goed is. 27 °C is ideaal, roggedeeg mag zelfs nog een graad of twee warmer.

Voor vormrijs kan de boel misschien wat sneller afkoelen. Mijn ervaring is dat ik daar in houtpulp mandjes ook niet veel last van heb (die isoleren wat). En anders zet ik het deeg gewoon boven op de warme oven, of onder een plastic bak met een bakje heet water ernaast.

Wil

Deegtemp verschilt ook per recept. Volgens mij bij hamelman recepten meeste rond de 24 graden. Maar inderdaad hoe meer deeg hoe langzamer het afkoelt. Ik zal de volgende keer temp voor bulk en na bulk meten.
Gebruikersavatar
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 690
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Baksels van Vitamine C

Bericht door Vitamine C »

Ik bak nog veel, niet zo veel gepost. Bij deze een broodje, Rustic bread van Hamelman. Merk dat ik ca 40mm water achter moet houden, en dat achteraf moet inwassen. Anders is het een soepje en kneed het niet goed.

Afbeelding
Gebruikersavatar
hjeverts
Warme bakker
Berichten: 789
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Baksels van Vitamine C

Bericht door hjeverts »

Mooie broden :)

Hoe ziet het kruim er uit?
Groeten Hans,

Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Gebruikersavatar
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 690
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Baksels van Vitamine C

Bericht door Vitamine C »

Mooi kruim, met hier en daar een wat groter gat. Goed voor een boterham met hagelslag. :)
Gebruikersavatar
hjeverts
Warme bakker
Berichten: 789
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Baksels van Vitamine C

Bericht door hjeverts »

:thumbup: Valt er dus niet doorheen :P
Groeten Hans,

Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Baksels van Vitamine C

Bericht door BakkerGerrit »

Prachtige broden!
Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2269
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Re: Baksels van Vitamine C

Bericht door Melinda »

Mooie broden. :thumbup:
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 4006
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Baksels van Vitamine C

Bericht door lekkermelig »

Mooie broodjes hoor!

Ik lees dat je water achter moet houden omdat het anders een soepje wordt. Hou je exact de amerikaanse hoeveelheden aan, of gebruik je al minder water? In de VS hebben ze vaak meel met wat meer gluten en dat kan dan ook meer water aan. Zeker als ik een recept nog niet eerder gemaakt heb verlaag ik de hydratatie vaak 2 procent of zo. Je kan dan altijd kijken of het er nog bij kan (want hoe meer water hoe beter het rijst en hoe langer het vers blijft), dus bijwassen is wel een goed idee.

Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt

Blog: Lekkermelig.nl
Gebruikersavatar
RedYssel
Deegroller
Berichten: 352
Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34

Re: Baksels van Vitamine C

Bericht door RedYssel »

Klopt Will! Als je de gluten al een flinke dreun hebt gegeven kun je prachtig bijwassen. Ik houd vaak 10% achter.

Red
Passie voor de ambacht!.
Gebruikersavatar
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 690
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Baksels van Vitamine C

Bericht door Vitamine C »

lekkermelig schreef: wo 17 mar 2021, 10:20 Mooie broodjes hoor!

Ik lees dat je water achter moet houden omdat het anders een soepje wordt. Hou je exact de amerikaanse hoeveelheden aan, of gebruik je al minder water? In de VS hebben ze vaak meel met wat meer gluten en dat kan dan ook meer water aan. Zeker als ik een recept nog niet eerder gemaakt heb verlaag ik de hydratatie vaak 2 procent of zo. Je kan dan altijd kijken of het er nog bij kan (want hoe meer water hoe beter het rijst en hoe langer het vers blijft), dus bijwassen is wel een goed idee.

Wil
Ja eigenlijk de hoeveelheden die hamelman aangeeft. Maar in het boek wordt ook vermeld dat je moet opletten welk type bloem/meel je hebt en daar hydratatie op aanpassen. Het bijwassen is inderdaad een goede methode, want uiteindelijk kan het meel/bloem de hoeveelheid water wel aan, alleen niet als ik alles tegelijk bij elkaar doe.

Het broodje op mijn bord:
Afbeelding
Gebruikersavatar
hjeverts
Warme bakker
Berichten: 789
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Baksels van Vitamine C

Bericht door hjeverts »

Is idd mooi luchtig geworden! :thumbup:
Groeten Hans,

Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Baksels van Vitamine C

Bericht door Levinebaktbrood »

Ziet er goed uit :thumbup:
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Gebruikersavatar
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 690
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Baksels van Vitamine C

Bericht door Vitamine C »

Thx.

Afbeelding
Afbeelding

Zelfde recept rustic bread Hamelmann. We wilde alleen gaan wandelen. Na vormen brood heeft deze ca 5 uur in koelkast gerezen. Aardig gelukt. :)
Gebruikersavatar
hjeverts
Warme bakker
Berichten: 789
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Baksels van Vitamine C

Bericht door hjeverts »

Broden zien er weer mooi uit! :)
Groeten Hans,

Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Gebruikersavatar
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 690
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Baksels van Vitamine C

Bericht door Vitamine C »

Brood van Levine haar blog. Lichtbruin vloerbrood met zaadjes
Lekker brood met knapperige korst.

Ik had vrij warm water gebruikt dus de bulkrijs ging vrij snel. Volgende keer iets kouder water en een iets langere 2e rijs. Verder een geslaagd broodje.

Afbeelding
Plaats reactie