@ Joris7,
technisch loopt het bakkerijtje al aardig (inmiddels bijna 2 mnd.). Qua 'klussen' en aanpassingen eigenlijk weinig meer moeten doen. En mijn klantenkring breidt zich nog steeds uit, vnl. door mond op mond reclame. De werkbank functioneert ook al weer die 2 mnd., ik onderhoud hem wel goed (heb ik laatst al een stukje over geschreven).
@Rik59,
'Grunninger Klont' nog nooit van gehoord. Ga ik mij in verdiepen.
Bijgaand een paar fotootjes van steeds beter gelukt Broukster H'ardstoet (Hardbrood of Aardbrood).

Aangemaakt deeg (lage hydratatie -<45%-) klaar om in de rijskast te zetten.

Na 25 min. (2e) rijs op inschietplanken (14 stuks uit 1.000 gr. Biologische Tarwe bloem).

In detail. 'Spiekerplankie' (Spijkerplankje) moet ik nog maken, nu even met roerstokje at random geprikt

Oogst. In slechts 10 minuten afgebakken. Boven/onder verdeling nog even wat nauwkeuriger.

Echt compact broodje met heerlijke smaak. Ik ben nog niet 100% tevreden.