Kan ik zuurdezem in brood- stokbroodrecepten weglaten of vervangen door iets anders ?
Alvast bedankt voor jullie reactie
Zuurdesem vervangen
- 1md65
- Deegroller
- Berichten: 274
- Lid geworden op: do 05 sep 2013, 18:34
- Locatie: België
- Vitamine C
- Warme bakker
- Berichten: 690
- Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Re: Zuurdesem vervangen
Uhm dan zoek je toch een recept zonder desem?
Zonder recept te zien lastig te zeggen.
Zonder recept te zien lastig te zeggen.
- WesleyNL
- Deegroller
- Berichten: 482
- Lid geworden op: vr 17 apr 2020, 17:09
Re: Zuurdesem vervangen
Als je weet wat de verhouding is van de desem kun je het vervangen.
Dus een desem van 50 gram waarvan 25 gram meel is en 25 gram water kun je die verhouding toevoegen.
Wel zal de smaak uiteraard anders zijn.
Mixers: Kenwoon kmix met superdoughhook, Grilletta IM5
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Zuurdesem vervangen
Je telt je bloem en water van de desem bij de bloem en water van het deeg en je kunt met gist aan de slag... 1,2 tot 2% van het meelgewicht.
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- Gebaxke
- Opboller
- Berichten: 197
- Lid geworden op: zo 16 jul 2017, 10:57
Re: Zuurdesem vervangen
En al het een recept is zonder extra gist moet je die ook nog toevoegen.
Droge gist 0,5% voor langzaam rijzen 2% voor snel rijzen. En alles daar tussen.
Droge gist 0,5% voor langzaam rijzen 2% voor snel rijzen. En alles daar tussen.