Meer brood uit eigen oven

Over brood (en banket) bakken zou je boeken vol kunnen schrijven. En dat gebeurt dus ook.
Hier vind je verschillende boeken over de edele bakkunsten.
Gebruikersavatar
Joshuatreenl
Stofhapper
Berichten: 2
Lid geworden op: za 22 aug 2020, 22:33

Re: Meer brood uit eigen oven

Bericht door Joshuatreenl » za 22 aug 2020, 22:38

Hi Levine,

Al een tijdje maak ik brood mbv de recepten uit het boek. Ik vroeg me af of op blz. 35 een fout staat. Levain 105 gram water, moet dat niet 155 gram water zijn?

Groet, Rene

Gebruikersavatar
Vitamine C
Deegroller
Berichten: 493
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Meer brood uit eigen oven

Bericht door Vitamine C » zo 23 aug 2020, 13:35

Ik denk dat het ook 155 moet zijn. ( Ook omdat de desem 100 % hydratatie wordt aangegeven)

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5005
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Meer brood uit eigen oven

Bericht door Levinebaktbrood » ma 24 aug 2020, 16:19

Hoi Rene,

Nee, het staat goed in het recept: 105 gram water in de levain. De levain krijgt daardoor een lagere hydratatie dan 100% en dat is precies de bedoeling. Zie ook de kolom links ernaast, bij de pâte fermentée.
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
Joshuatreenl
Stofhapper
Berichten: 2
Lid geworden op: za 22 aug 2020, 22:33

Re: Meer brood uit eigen oven

Bericht door Joshuatreenl » ma 24 aug 2020, 20:17

Hi Levine,

Aha dank voor je antwoord. Had natuurlijk van het weekend al 155 gram water toegevoegd... Toch nog een redelijk brood er weten uit te persen.

Groetjes,
Rene

Plaats reactie