Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
En daar is nummer 2! Een direct deeg op gevoel. Ongeveer 60% type 405 met 40% type 1050. De exacte hydratatie weet ik niet. Verder voor decoratie gebruik gemaakt van sesamzaad en maanzaad.
Smeuïg was hij zeker! Helaas is het hier thuis niet gelukt om hem volledig af te laten koelen alvorens het aansnijden. Gelukkig was hij ook binnen één dag op, echte kans op uitdrogen heeft hij dus niet gehad.
Hobbybakker en broodblogger. Kneedmachine: BW SM5. Oven: Een mooie simpele IKEA MATTRADITION.
-------
Voor de geïnteresseerde mijn blog/kennisbank: Bakkerij Rémon
Hobbybakker en broodblogger. Kneedmachine: BW SM5. Oven: Een mooie simpele IKEA MATTRADITION.
-------
Voor de geïnteresseerde mijn blog/kennisbank: Bakkerij Rémon
De belichting is een beetje slecht, maar vandaag heb ik mijn eerste 'Fryske Sûkerbôle' gebakken! Fries Suikerbrood dus. Morgen bij het aansnijden zal ik nog een foto plaatsen van de binnenkant en dan gaan we eens kijken wat het is geworden. De greinsuiker is zelfgemaakt in een pannetje gezien ik dit zo kortdag niet kon vinden in een lokale supermarkt/winkel.
Hobbybakker en broodblogger. Kneedmachine: BW SM5. Oven: Een mooie simpele IKEA MATTRADITION.
-------
Voor de geïnteresseerde mijn blog/kennisbank: Bakkerij Rémon
Goeie tip Victory, maar het is indd de vraag wanneer ze zoiets bij de Aldi of Lidl hebben. Als ik ze zie neem ik ze mee
Hobbybakker en broodblogger. Kneedmachine: BW SM5. Oven: Een mooie simpele IKEA MATTRADITION.
-------
Voor de geïnteresseerde mijn blog/kennisbank: Bakkerij Rémon
Hobbybakker en broodblogger. Kneedmachine: BW SM5. Oven: Een mooie simpele IKEA MATTRADITION.
-------
Voor de geïnteresseerde mijn blog/kennisbank: Bakkerij Rémon
Hobbybakker en broodblogger. Kneedmachine: BW SM5. Oven: Een mooie simpele IKEA MATTRADITION.
-------
Voor de geïnteresseerde mijn blog/kennisbank: Bakkerij Rémon
Hobbybakker en broodblogger. Kneedmachine: BW SM5. Oven: Een mooie simpele IKEA MATTRADITION.
-------
Voor de geïnteresseerde mijn blog/kennisbank: Bakkerij Rémon
Op het moment ben ik druk bezig met het ontwikkelen van een recept: Suiker-Kaneel Brioche. Mijn twist voor het combineren van een rijke brioche met bijna 50% boter (!!!) En een fries suikerbrood. Het eerste experiment staat nu in de oven. Al tegen een aantal dingen aangelopen die ik nog moet tweaken maar het belooft iets moois te worden. Het brood lijkt wat donkerder door de flinke hoeveelheid kaneel dat is gebruikt.
Hobbybakker en broodblogger. Kneedmachine: BW SM5. Oven: Een mooie simpele IKEA MATTRADITION.
-------
Voor de geïnteresseerde mijn blog/kennisbank: Bakkerij Rémon
100% Volkorenmeel GLX
67% Water (+ een beetje door het weken van de pitten)
8% Zonnebloempitten
8% Pompoenpitten
3% Olijfolie
1,8% Zout
1% Gist
Hobbybakker en broodblogger. Kneedmachine: BW SM5. Oven: Een mooie simpele IKEA MATTRADITION.
-------
Voor de geïnteresseerde mijn blog/kennisbank: Bakkerij Rémon
Goed idee! Hoe lang/warm rooster jij ze normaliter? En op welke manier?
Hobbybakker en broodblogger. Kneedmachine: BW SM5. Oven: Een mooie simpele IKEA MATTRADITION.
-------
Voor de geïnteresseerde mijn blog/kennisbank: Bakkerij Rémon
bakkerijremon schreef: ↑di 13 okt 2020, 18:13
Goed idee! Hoe lang/warm rooster jij ze normaliter? En op welke manier?
Kleine hoeveelheden gewoon in een koekepan soms deksel er op omdat zaad oa sesam wel eens kan springen. Als je veel hebt zou je het in een oven kunnen roosteren
Gewoon regelmatig omschudden tot er een mooi kleurtje op zit duurt niet lang!
BAKKERSFORMULE SPIJS (losse formule) 100% Amandelmeel
100% Kristalsuiker
30% Ei
Hobbybakker en broodblogger. Kneedmachine: BW SM5. Oven: Een mooie simpele IKEA MATTRADITION.
-------
Voor de geïnteresseerde mijn blog/kennisbank: Bakkerij Rémon
Ik wil niet zeuren maar dit is het recept in Bakkersformule. De Bakkersformule is de hoeveelheden aangeven in een percentage van het meel. Er is dus één Bakkersformule maar duizenden recepten....
Uh ja, dat weet ik inderdaad. Ik schrijf hem bewust zo zodat je lekker kan schalen naar eigen wens.
Hobbybakker en broodblogger. Kneedmachine: BW SM5. Oven: Een mooie simpele IKEA MATTRADITION.
-------
Voor de geïnteresseerde mijn blog/kennisbank: Bakkerij Rémon
Dat is inderdaad best handig, maar er ontbreekt een ding: hoeveel procent spijs in je brood.
Dat mag je natuurlijk helemaal zelf weten, maar enige indicatie is toch wel handig. Ik zie bij een ander recept bijvoorbeeld een percentage van > 50%.
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Voor het amandelmeel heb ik 20% genomen van het bloemgewicht. Dan komt de spijs dus heel iets onder de 50% van het totale bloemgewicht.
Misschien niet relevant, maar ik schijf het dus altijd zo op om het makkelijk schaalbaar te maken. Dat amandelmeel vind ik een lastig ding en doe dat in een losse formule (gezien het ook een meel is, maar niet in het brooddeeg is verwerkt). Kan iemand mij vertellen of dit de correcte manier is om zo te schrijven? Of zou ik het als een percentage moeten schrijven van de totaalformule?
Hobbybakker en broodblogger. Kneedmachine: BW SM5. Oven: Een mooie simpele IKEA MATTRADITION.
-------
Voor de geïnteresseerde mijn blog/kennisbank: Bakkerij Rémon
Aan de ene klant klinkt in de totaalformule logisch, aan de andere kant onlogisch omdat dan het procentueel onder de 100% uitkomt voor het deeg opzich. Vulling los lijkt mij dan weer logischer. Ik moet denk ik de lokale bakker eens bellen
Hobbybakker en broodblogger. Kneedmachine: BW SM5. Oven: Een mooie simpele IKEA MATTRADITION.
-------
Voor de geïnteresseerde mijn blog/kennisbank: Bakkerij Rémon
Cool, thanks Wil! Dat vaker doorlezen is niet erg haha, dankjewel [emoji2]
Hobbybakker en broodblogger. Kneedmachine: BW SM5. Oven: Een mooie simpele IKEA MATTRADITION.
-------
Voor de geïnteresseerde mijn blog/kennisbank: Bakkerij Rémon
Na het scannen en lezen van de relevante onderdelen bij deze vraag kom ik tot de volgende conclusie:
1 formule met alle ingrediënten die in het eindproduct verwerkt zijn,
En losse formule voor de vulling waarbij de (bijvoorbeeld 20%) amandelmeel 100% van de 'spijsformule' vertegenwoordigd.
Hobbybakker en broodblogger. Kneedmachine: BW SM5. Oven: Een mooie simpele IKEA MATTRADITION.
-------
Voor de geïnteresseerde mijn blog/kennisbank: Bakkerij Rémon
Dat heb je dan snel opgepikt en dat is niet cynisch bedoeld. Best wel lastig al die percentin verschillende stappen en hoe je dat dan in het totaal uitdrukt
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Hobbybakker en broodblogger. Kneedmachine: BW SM5. Oven: Een mooie simpele IKEA MATTRADITION.
-------
Voor de geïnteresseerde mijn blog/kennisbank: Bakkerij Rémon