Baksels van Rémon

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
bakkerijremon
Gaat de goede kant op
Berichten: 53
Lid geworden op: vr 25 sep 2020, 15:11

Baksels van Rémon

Bericht door bakkerijremon » zo 27 sep 2020, 21:00

Hallo allemaal,

Zoals ik als suggestie kreeg hier mijn 'draadje' met Baksels van Rémon! Te beginnen met mijn rozijnenbrood :D Afbeelding
  • 100% Tarwebloem (Type 405 van Belbake)
    50% Halfvolle melk
    50% Gewelde rozijnen
    1,8% Zout
    1,5% Olijfolie
    1% Instant Gist

Gebruikersavatar
bakkerijremon
Gaat de goede kant op
Berichten: 53
Lid geworden op: vr 25 sep 2020, 15:11

Re: Baksels van Rémon

Bericht door bakkerijremon » ma 28 sep 2020, 20:10

En daar is nummer 2! Een direct deeg op gevoel. Ongeveer 60% type 405 met 40% type 1050. De exacte hydratatie weet ik niet. Verder voor decoratie gebruik gemaakt van sesamzaad en maanzaad.
Afbeelding

Gebruikersavatar
Jay-R
Gaat de goede kant op
Berichten: 74
Lid geworden op: do 10 sep 2020, 20:11
Contacteer:

Re: Baksels van Rémon

Bericht door Jay-R » ma 28 sep 2020, 20:17

Rozijnenbrood ziet er mooi en smeuïg uit! Andere brood is prachtig!
Mixer Kenwood Major Titanium
Oven Bosch met Pizzasteen en op zoek naar wat anders.
Fotoblog https://www.instagram.com/jayrlapt/

Gebruikersavatar
bakkerijremon
Gaat de goede kant op
Berichten: 53
Lid geworden op: vr 25 sep 2020, 15:11

Re: Baksels van Rémon

Bericht door bakkerijremon » ma 28 sep 2020, 20:23

Smeuïg was hij zeker! Helaas is het hier thuis niet gelukt om hem volledig af te laten koelen alvorens het aansnijden. Gelukkig was hij ook binnen één dag op, echte kans op uitdrogen heeft hij dus niet gehad. :lol:
Graag bak ik met een direct deeg maar ben ook net het zuurdesem avontuur begonnen :clap:
Kneedmachine: lekker met de handjes
-------
Voor geïnteresseerden mijn blog: Bakkerij Rémon

Gebruikersavatar
Jay-R
Gaat de goede kant op
Berichten: 74
Lid geworden op: do 10 sep 2020, 20:11
Contacteer:

Re: Baksels van Rémon

Bericht door Jay-R » ma 28 sep 2020, 20:38

Ja dat snap ik! Ook altijd nieuwsgierig hoe het geworden is.
Mixer Kenwood Major Titanium
Oven Bosch met Pizzasteen en op zoek naar wat anders.
Fotoblog https://www.instagram.com/jayrlapt/

Gebruikersavatar
masrya
Chef stoffer en blik
Berichten: 19
Lid geworden op: di 22 sep 2020, 09:57

Re: Baksels van Rémon

Bericht door masrya » di 29 sep 2020, 13:32

Rozijnenbrood ziet er heerlijk uit, en mooi gevormd je 2e brood

Gebruikersavatar
bakkerijremon
Gaat de goede kant op
Berichten: 53
Lid geworden op: vr 25 sep 2020, 15:11

Re: Baksels van Rémon

Bericht door bakkerijremon » di 29 sep 2020, 15:33

Dankjewel Masrya!
Graag bak ik met een direct deeg maar ben ook net het zuurdesem avontuur begonnen :clap:
Kneedmachine: lekker met de handjes
-------
Voor geïnteresseerden mijn blog: Bakkerij Rémon

Gebruikersavatar
bakkerijremon
Gaat de goede kant op
Berichten: 53
Lid geworden op: vr 25 sep 2020, 15:11

Re: Baksels van Rémon

Bericht door bakkerijremon » do 01 okt 2020, 21:19

De belichting is een beetje slecht, maar vandaag heb ik mijn eerste 'Fryske Sûkerbôle' gebakken! Fries Suikerbrood dus. Morgen bij het aansnijden zal ik nog een foto plaatsen van de binnenkant en dan gaan we eens kijken wat het is geworden. De greinsuiker is zelfgemaakt in een pannetje gezien ik dit zo kortdag niet kon vinden in een lokale supermarkt/winkel.

Afbeelding

Afbeelding
Graag bak ik met een direct deeg maar ben ook net het zuurdesem avontuur begonnen :clap:
Kneedmachine: lekker met de handjes
-------
Voor geïnteresseerden mijn blog: Bakkerij Rémon

Gebruikersavatar
Victory
Gaat de goede kant op
Berichten: 60
Lid geworden op: wo 11 mar 2020, 16:42

Re: Baksels van Rémon

Bericht door Victory » vr 02 okt 2020, 20:15

Lekker bezig! Suikerbrood vind ik zelf altijd erg lekker uit eigen oven!

Suiker pallets kun je online en bij bvb Welkoop/Boerenbond kopen. Soms heeft Aldi of Lidl het ook wel eens op display maar ja wanneer 😅
Kenwood multione
Domino mix 5 spiraalkneder

Mijn doel: vele soorten brood uitproberen.

Gebruikersavatar
bakkerijremon
Gaat de goede kant op
Berichten: 53
Lid geworden op: vr 25 sep 2020, 15:11

Re: Baksels van Rémon

Bericht door bakkerijremon » zo 04 okt 2020, 19:24

Goeie tip Victory, maar het is indd de vraag wanneer ze zoiets bij de Aldi of Lidl hebben. Als ik ze zie neem ik ze mee :)
Graag bak ik met een direct deeg maar ben ook net het zuurdesem avontuur begonnen :clap:
Kneedmachine: lekker met de handjes
-------
Voor geïnteresseerden mijn blog: Bakkerij Rémon

Gebruikersavatar
bakkerijremon
Gaat de goede kant op
Berichten: 53
Lid geworden op: vr 25 sep 2020, 15:11

Re: Baksels van Rémon

Bericht door bakkerijremon » do 08 okt 2020, 11:20

Mijn desem is aan het werk gezet. De eerste twee broodjes zijn klaar!

Afbeelding

45% Tarwebloem
45% Speltmeel
20% Roggedesem (50% Roggemeel & 50% Water)
50% Water
1,8% Zout
Graag bak ik met een direct deeg maar ben ook net het zuurdesem avontuur begonnen :clap:
Kneedmachine: lekker met de handjes
-------
Voor geïnteresseerden mijn blog: Bakkerij Rémon

Gebruikersavatar
papagena
Moderator
Berichten: 1708
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
Locatie: Hoogeveen

Re: Baksels van Rémon

Bericht door papagena » do 08 okt 2020, 12:57

Prachtig brood. Ennuh.... die website van je is ook al zo mooi.
Niet bij brood alleen....

Gebruikersavatar
bakkerijremon
Gaat de goede kant op
Berichten: 53
Lid geworden op: vr 25 sep 2020, 15:11

Re: Baksels van Rémon

Bericht door bakkerijremon » do 08 okt 2020, 13:16

Dankjewel voor het compliment papagena.
Graag bak ik met een direct deeg maar ben ook net het zuurdesem avontuur begonnen :clap:
Kneedmachine: lekker met de handjes
-------
Voor geïnteresseerden mijn blog: Bakkerij Rémon

Gebruikersavatar
Jay-R
Gaat de goede kant op
Berichten: 74
Lid geworden op: do 10 sep 2020, 20:11
Contacteer:

Re: Baksels van Rémon

Bericht door Jay-R » do 08 okt 2020, 14:45

Mooi!!
Mixer Kenwood Major Titanium
Oven Bosch met Pizzasteen en op zoek naar wat anders.
Fotoblog https://www.instagram.com/jayrlapt/

Gebruikersavatar
bakkerijremon
Gaat de goede kant op
Berichten: 53
Lid geworden op: vr 25 sep 2020, 15:11

Re: Baksels van Rémon

Bericht door bakkerijremon » za 10 okt 2020, 03:00

Witbrood met sesamzaad, gedecoreerd met maanzaad.

Afbeelding
Graag bak ik met een direct deeg maar ben ook net het zuurdesem avontuur begonnen :clap:
Kneedmachine: lekker met de handjes
-------
Voor geïnteresseerden mijn blog: Bakkerij Rémon

Gebruikersavatar
Anke
Jongste bediende
Berichten: 39
Lid geworden op: wo 19 aug 2020, 09:52

Re: Baksels van Rémon

Bericht door Anke » za 10 okt 2020, 08:01

Dat maanzaad ziet er mooi uit naast de inkepingen!


Gebruikersavatar
bakkerijremon
Gaat de goede kant op
Berichten: 53
Lid geworden op: vr 25 sep 2020, 15:11

Re: Baksels van Rémon

Bericht door bakkerijremon » ma 12 okt 2020, 15:04

Suiker-Kaneel Brioche

Op het moment ben ik druk bezig met het ontwikkelen van een recept: Suiker-Kaneel Brioche. Mijn twist voor het combineren van een rijke brioche met bijna 50% boter (!!!) En een fries suikerbrood. Het eerste experiment staat nu in de oven. Al tegen een aantal dingen aangelopen die ik nog moet tweaken maar het belooft iets moois te worden. Het brood lijkt wat donkerder door de flinke hoeveelheid kaneel dat is gebruikt.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
Graag bak ik met een direct deeg maar ben ook net het zuurdesem avontuur begonnen :clap:
Kneedmachine: lekker met de handjes
-------
Voor geïnteresseerden mijn blog: Bakkerij Rémon

Gebruikersavatar
bakkerijremon
Gaat de goede kant op
Berichten: 53
Lid geworden op: vr 25 sep 2020, 15:11

Re: Baksels van Rémon

Bericht door bakkerijremon » di 13 okt 2020, 13:49

Volkorenbrood met zonnebloem- en pompoenpitten

100% Volkorenmeel GLX
67% Water (+ een beetje door het weken van de pitten)
8% Zonnebloempitten
8% Pompoenpitten
3% Olijfolie
1,8% Zout
1% Gist

Afbeelding
Graag bak ik met een direct deeg maar ben ook net het zuurdesem avontuur begonnen :clap:
Kneedmachine: lekker met de handjes
-------
Voor geïnteresseerden mijn blog: Bakkerij Rémon

Gebruikersavatar
RedYssel
Opboller
Berichten: 178
Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34

Re: Baksels van Rémon

Bericht door RedYssel » di 13 okt 2020, 18:06

ziet er goed uit!. Je kunt ook eens proberen de zonnebloem en pompoen pitten te roosteren doe ik ook wel eens en geeft een goede roasting smaak

Gebruikersavatar
bakkerijremon
Gaat de goede kant op
Berichten: 53
Lid geworden op: vr 25 sep 2020, 15:11

Re: Baksels van Rémon

Bericht door bakkerijremon » di 13 okt 2020, 18:13

Goed idee! Hoe lang/warm rooster jij ze normaliter? En op welke manier?
Graag bak ik met een direct deeg maar ben ook net het zuurdesem avontuur begonnen :clap:
Kneedmachine: lekker met de handjes
-------
Voor geïnteresseerden mijn blog: Bakkerij Rémon

Gebruikersavatar
RedYssel
Opboller
Berichten: 178
Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34

Re: Baksels van Rémon

Bericht door RedYssel » di 13 okt 2020, 18:39

bakkerijremon schreef:
di 13 okt 2020, 18:13
Goed idee! Hoe lang/warm rooster jij ze normaliter? En op welke manier?
Kleine hoeveelheden gewoon in een koekepan soms deksel er op omdat zaad oa sesam wel eens kan springen. Als je veel hebt zou je het in een oven kunnen roosteren
Gewoon regelmatig omschudden tot er een mooi kleurtje op zit duurt niet lang!

Gebruikersavatar
bakkerijremon
Gaat de goede kant op
Berichten: 53
Lid geworden op: vr 25 sep 2020, 15:11

Re: Baksels van Rémon

Bericht door bakkerijremon » za 17 okt 2020, 13:21

Lekker stolletje gebakken

BAKKERSFORMULE BROODDEEG
100% Smaragd Patent Tarwebloem
87,5% Gewelde rozijnen
50% Volle melk
13% Ei
5% Roomboter
8% Margarine
1,8% Zout
1,5% Speculaaskruiden
1,2% Gist

BAKKERSFORMULE SPIJS (losse formule)
100% Amandelmeel
100% Kristalsuiker
30% Ei

Afbeelding
Graag bak ik met een direct deeg maar ben ook net het zuurdesem avontuur begonnen :clap:
Kneedmachine: lekker met de handjes
-------
Voor geïnteresseerden mijn blog: Bakkerij Rémon

Gebruikersavatar
Jay-R
Gaat de goede kant op
Berichten: 74
Lid geworden op: do 10 sep 2020, 20:11
Contacteer:

Re: Baksels van Rémon

Bericht door Jay-R » zo 18 okt 2020, 16:42

Jeetje prachtig!!
Mixer Kenwood Major Titanium
Oven Bosch met Pizzasteen en op zoek naar wat anders.
Fotoblog https://www.instagram.com/jayrlapt/

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1167
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Baksels van Rémon

Bericht door BakkerGerrit » zo 18 okt 2020, 20:47

bakkerijremon schreef:
za 17 okt 2020, 13:21
Lekker stolletje gebakken

BAKKERSFORMULE BROODDEEG
100% Smaragd Patent Tarwebloem
87,5% Gewelde rozijnen
50% Vol

BAKKERSFORMULE SPIJS (losse formule)


Ik wil niet zeuren maar dit is het recept in Bakkersformule. De Bakkersformule is de hoeveelheden aangeven in een percentage van het meel. Er is dus één Bakkersformule maar duizenden recepten....

🤭sorry, moest ik even kwijt.

Gebruikersavatar
bakkerijremon
Gaat de goede kant op
Berichten: 53
Lid geworden op: vr 25 sep 2020, 15:11

Re: Baksels van Rémon

Bericht door bakkerijremon » zo 18 okt 2020, 20:50

Uh ja, dat weet ik inderdaad. Ik schrijf hem bewust zo zodat je lekker kan schalen naar eigen wens. :shifty:
Graag bak ik met een direct deeg maar ben ook net het zuurdesem avontuur begonnen :clap:
Kneedmachine: lekker met de handjes
-------
Voor geïnteresseerden mijn blog: Bakkerij Rémon

Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 3429
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Baksels van Rémon

Bericht door lekkermelig » ma 19 okt 2020, 09:33

Dat is inderdaad best handig, maar er ontbreekt een ding: hoeveel procent spijs in je brood.
Dat mag je natuurlijk helemaal zelf weten, maar enige indicatie is toch wel handig. Ik zie bij een ander recept bijvoorbeeld een percentage van > 50%.

Wil
Lekkermelig.nl: Pizza, brood en fikkie stoken!

Laatste berichten:
* Sneeuwbroodjes
* Broodbak reunie
* Desem meerzaden brood
* Boekrecensie – The Rye Baker
* Almverhalen – Boerenbrood

Gebruikersavatar
bakkerijremon
Gaat de goede kant op
Berichten: 53
Lid geworden op: vr 25 sep 2020, 15:11

Re: Baksels van Rémon

Bericht door bakkerijremon » do 22 okt 2020, 17:01

Voor het amandelmeel heb ik 20% genomen van het bloemgewicht. :D Dan komt de spijs dus heel iets onder de 50% van het totale bloemgewicht.

Misschien niet relevant, maar ik schijf het dus altijd zo op om het makkelijk schaalbaar te maken. Dat amandelmeel vind ik een lastig ding en doe dat in een losse formule (gezien het ook een meel is, maar niet in het brooddeeg is verwerkt). Kan iemand mij vertellen of dit de correcte manier is om zo te schrijven? Of zou ik het als een percentage moeten schrijven van de totaalformule? :think:
Graag bak ik met een direct deeg maar ben ook net het zuurdesem avontuur begonnen :clap:
Kneedmachine: lekker met de handjes
-------
Voor geïnteresseerden mijn blog: Bakkerij Rémon

Gebruikersavatar
bakkerijremon
Gaat de goede kant op
Berichten: 53
Lid geworden op: vr 25 sep 2020, 15:11

Re: Baksels van Rémon

Bericht door bakkerijremon » do 22 okt 2020, 17:03

Aan de ene klant klinkt in de totaalformule logisch, aan de andere kant onlogisch omdat dan het procentueel onder de 100% uitkomt voor het deeg opzich. Vulling los lijkt mij dan weer logischer. Ik moet denk ik de lokale bakker eens bellen :lol:
Graag bak ik met een direct deeg maar ben ook net het zuurdesem avontuur begonnen :clap:
Kneedmachine: lekker met de handjes
-------
Voor geïnteresseerden mijn blog: Bakkerij Rémon

Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 3429
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Baksels van Rémon

Bericht door lekkermelig » do 22 okt 2020, 20:44

Dit is wel een leuk pdfje waar ze het allemaal nog een keer laten zien. misschien twee keer doorlezen voor je het snapt :-)
https://www.bbga.org/files/2009FormulaF ... INGLES.pdf

Wil
Lekkermelig.nl: Pizza, brood en fikkie stoken!

Laatste berichten:
* Sneeuwbroodjes
* Broodbak reunie
* Desem meerzaden brood
* Boekrecensie – The Rye Baker
* Almverhalen – Boerenbrood

Gebruikersavatar
bakkerijremon
Gaat de goede kant op
Berichten: 53
Lid geworden op: vr 25 sep 2020, 15:11

Re: Baksels van Rémon

Bericht door bakkerijremon » do 22 okt 2020, 20:47

Cool, thanks Wil! Dat vaker doorlezen is niet erg haha, dankjewel
Graag bak ik met een direct deeg maar ben ook net het zuurdesem avontuur begonnen :clap:
Kneedmachine: lekker met de handjes
-------
Voor geïnteresseerden mijn blog: Bakkerij Rémon

Gebruikersavatar
bakkerijremon
Gaat de goede kant op
Berichten: 53
Lid geworden op: vr 25 sep 2020, 15:11

Re: Baksels van Rémon

Bericht door bakkerijremon » do 22 okt 2020, 20:53

Na het scannen en lezen van de relevante onderdelen bij deze vraag kom ik tot de volgende conclusie:

1 formule met alle ingrediënten die in het eindproduct verwerkt zijn,

En losse formule voor de vulling waarbij de (bijvoorbeeld 20%) amandelmeel 100% van de 'spijsformule' vertegenwoordigd.
Graag bak ik met een direct deeg maar ben ook net het zuurdesem avontuur begonnen :clap:
Kneedmachine: lekker met de handjes
-------
Voor geïnteresseerden mijn blog: Bakkerij Rémon

Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 3429
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Baksels van Rémon

Bericht door lekkermelig » do 22 okt 2020, 23:13

Dat heb je dan snel opgepikt en dat is niet cynisch bedoeld. Best wel lastig al die percentin verschillende stappen en hoe je dat dan in het totaal uitdrukt
Lekkermelig.nl: Pizza, brood en fikkie stoken!

Laatste berichten:
* Sneeuwbroodjes
* Broodbak reunie
* Desem meerzaden brood
* Boekrecensie – The Rye Baker
* Almverhalen – Boerenbrood

Plaats reactie