Brood van Gerrit
- WesleyNL
- Deegroller
- Berichten: 482
- Lid geworden op: vr 17 apr 2020, 17:09
Re: Brood van Gerrit
Ze zien er weer heel mooi uit.
Welke busvormen gebruik je voor deze mooie kleine broden?
Welke busvormen gebruik je voor deze mooie kleine broden?
Mixers: Kenwoon kmix met superdoughhook, Grilletta IM5
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Ik gebruik Alusteel bussen.
(het andere brood zag er minder uit, kijk de foto maar op "Wat ging er mis"
(het andere brood zag er minder uit, kijk de foto maar op "Wat ging er mis"
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
HALFVOLKOREN TARWEBOULE MET ZONNEBLOEMPITTEN EN LIJNZAAD
50/50 Volkoren tarwemeel,/ tarwebloem T55, 74% hydratatie
bruine basterdsuiker, zonnebloemolie, geweekte zonnebloempitten (5%) en geweekt lijnzaad, ook 5%.
50/50 Volkoren tarwemeel,/ tarwebloem T55, 74% hydratatie
bruine basterdsuiker, zonnebloemolie, geweekte zonnebloempitten (5%) en geweekt lijnzaad, ook 5%.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Nee, ik ben niet op vakantie, heb geen Corona, en ben ook niet gestopt met bakken. Mijn laptop is in de revisie dus kan ik geen foto’s uploaden. Zodra de machine weer doet wat IK wil komen de foto’s vanzelf hier terecht.
Intussen staan de broodjes wel gewoon op Instagram......
Intussen staan de broodjes wel gewoon op Instagram......
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op zo 26 jul 2020, 20:05, 1 keer totaal gewijzigd.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWEBOULE MET BLOND LIJNZAAD, CHIAZAAD EN ZONNEBLOEMPITTEN
30% Volkoren tarwemeel, 70% tarwebloem T55, 72% hydratatie,
4% blond lijnzaad, 2% zonnebloempitten en 2% chiazaad (allen geweekt), zonnebloemolie, honing.
Gisteren gebakken, dus ik ben weer helemaal bij!
30% Volkoren tarwemeel, 70% tarwebloem T55, 72% hydratatie,
4% blond lijnzaad, 2% zonnebloempitten en 2% chiazaad (allen geweekt), zonnebloemolie, honing.
Gisteren gebakken, dus ik ben weer helemaal bij!
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Vitamine C
- Warme bakker
- Berichten: 690
- Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Re: Brood van Gerrit
Ah de laptop doet het weer. Mooie broden
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWEBATARD MET BLOND LIJNZAAD EN WIT SESAMZAAD
40% Volkorentarwe (steengemalen), 60% Frans tarwebloem T55, 70% hydratatie
4% blond lijnzaad (geweekt) en 4% wit sesamzaad (geweekt) bruine basterd, sesamolie.
Gedecoreerd met volkorentarwemeel.
40% Volkorentarwe (steengemalen), 60% Frans tarwebloem T55, 70% hydratatie
4% blond lijnzaad (geweekt) en 4% wit sesamzaad (geweekt) bruine basterd, sesamolie.
Gedecoreerd met volkorentarwemeel.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWE BOEKWEITBATARD MET POMPOENPITTEN
40% Volkoren tarwemeel, 10% volkoren boekweitmeel, 50% Frans tarwebloem T55, 1,5% donker gestemoutmeel.
10% pompoenpitten (geweekt), bruine basterdsuiker, olijfolie.
Gedecoreerd met volkoren tarwemeel.
40% Volkoren tarwemeel, 10% volkoren boekweitmeel, 50% Frans tarwebloem T55, 1,5% donker gestemoutmeel.
10% pompoenpitten (geweekt), bruine basterdsuiker, olijfolie.
Gedecoreerd met volkoren tarwemeel.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWE BUSBROOD MET WIT EN ZWART SESAMZAAD
35% volkorentarwemeel vd molensteen, 65% tarwebloem T55, 68% hydratatie
8% wit en zwart sesamzaad (geweekt) door het deeg, basterdsuiker, zonnebloemolie.
Gedecoreerd met wit en zwart sesamzaad.
35% volkorentarwemeel vd molensteen, 65% tarwebloem T55, 68% hydratatie
8% wit en zwart sesamzaad (geweekt) door het deeg, basterdsuiker, zonnebloemolie.
Gedecoreerd met wit en zwart sesamzaad.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
MEERGRANEN - MEERZADENBOULE
55% Tarwebloem T55, 30% volkoren tarwemeel van de molensteen, 10% volkoren boekweitmeel, 5% sorghummeel 72% hydratatie
9% gemengde zaden: Quinoa, Chiazaaad, Lijnzaad (blond), Zonnebloempitten, Pompoenpitten, Maanzaad (wit), alles geweekt. Honing en olijfolie.
Gedecoreerd met het zadenmengsel (excl. de Quinoa).
55% Tarwebloem T55, 30% volkoren tarwemeel van de molensteen, 10% volkoren boekweitmeel, 5% sorghummeel 72% hydratatie
9% gemengde zaden: Quinoa, Chiazaaad, Lijnzaad (blond), Zonnebloempitten, Pompoenpitten, Maanzaad (wit), alles geweekt. Honing en olijfolie.
Gedecoreerd met het zadenmengsel (excl. de Quinoa).
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Mmm, dat ziet er wel mooi en lekker uit Gerrit!
Wil
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWEBOULE MET LIJNZAAD EN CHIAZAAD
35% Volkoren tarwemeel, 65% tarwebloem T55, 73% hydratatie
4% geweekt blond lijnzaad en 4% geweekte chiazaadjes door het deeg.
35% Volkoren tarwemeel, 65% tarwebloem T55, 73% hydratatie
4% geweekt blond lijnzaad en 4% geweekte chiazaadjes door het deeg.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWE-BOEKWEITBROOD
80% Tarwebloem T55, 10% volkoren tarwemeel, 10% volkoren boekweitmeel, 66% hydratatie.
80% Tarwebloem T55, 10% volkoren tarwemeel, 10% volkoren boekweitmeel, 66% hydratatie.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWE BUSBROOD MET SESAMZAAD
75% Tarwebloem T55, 25% volkoren tarwemeel, 65% hydratatie
Gedecoreerd met sesamzaadjes
75% Tarwebloem T55, 25% volkoren tarwemeel, 65% hydratatie
Gedecoreerd met sesamzaadjes
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Weer helemaal bij! Ik heb de bolletjes niet gepost maar die productie gaat ook gewoon door. Nu ligt er een meerzadenbrood te rijzen.......
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: Brood van Gerrit
Mooi brood.
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
MEERZADENBATARD
60% Tarwebloem T55, 40% Tarwemeel, 77% hydratatie.
Chiazaad, blond lijnzaad en sesamzaad door het deeg
60% Tarwebloem T55, 40% Tarwemeel, 77% hydratatie.
Chiazaad, blond lijnzaad en sesamzaad door het deeg
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
MEERGRANEN MERZADENBOULE
30% Volkoren tarwemeel, 10% volkoren speltmeel, 60% tarweboem T55, 74% hydratatie.
Zonnebloempitten, Pompoenpitten en blond lijnzaad door het deeg.
Gedecoreerd met dezelfde zaden.
30% Volkoren tarwemeel, 10% volkoren speltmeel, 60% tarweboem T55, 74% hydratatie.
Zonnebloempitten, Pompoenpitten en blond lijnzaad door het deeg.
Gedecoreerd met dezelfde zaden.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
ZACHTE TARWEBOLLEN
Tarwebolletjes met 15% volkorenmeel.
Gedecoreerd met kleine zaadjes
(Ik bakte altijd 12 bolletjes tegelijk maar ineens bedacht ik dat er best 16 op een plaat passen......... )
Tarwebolletjes met 15% volkorenmeel.
Gedecoreerd met kleine zaadjes
(Ik bakte altijd 12 bolletjes tegelijk maar ineens bedacht ik dat er best 16 op een plaat passen......... )
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
MEERGRANEN MEERZADENBOULE
5% sojameel, 10% Boekweitmeel, 30% volkoren tarwemeel, 55% tarwebloem T55, 74% hydratatie
Zonnebloempitte, zonnebloemittenmeel, pompoenpitten, pompoenpittenmeel,lijnzaad, chiazaad en wit maanzaad door het deeg.
honing en olijfolie.
Gedecoreerd met volkoren roggemeel. Gebakken op 245 graden.
5% sojameel, 10% Boekweitmeel, 30% volkoren tarwemeel, 55% tarwebloem T55, 74% hydratatie
Zonnebloempitte, zonnebloemittenmeel, pompoenpitten, pompoenpittenmeel,lijnzaad, chiazaad en wit maanzaad door het deeg.
honing en olijfolie.
Gedecoreerd met volkoren roggemeel. Gebakken op 245 graden.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
Re: Brood van Gerrit
Allemaal weer prachtig Gerrit!. Wil graag zelf thuis stokbrood bakken maar thuis alles wat zonder pan gebakken word meteen zwarts .
Gr Red!
Gr Red!
Passie voor de ambacht!.
- Bakker Henk
- Deegroller
- Berichten: 285
- Lid geworden op: zo 11 aug 2013, 01:11
Re: Brood van Gerrit
Gerrit, gebakken op 245 °C. Dat is best wel hoog!
Welk doel heeft dat?
Welk doel heeft dat?
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Ik wilde gewoon uittesten welk effect het bakken heeft op deze hoge temperatuur.Bakker Henk schreef: ↑vr 11 sep 2020, 22:44 Gerrit, gebakken op 245 °C. Dat is best wel hoog!
Welk doel heeft dat?
En het brengt niets meer dan een dikkere korst . Voorverwarmen op 235 en dan evt terug naar 225 is voor deze broden voor mij het best.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWE BUSBROOD MET LIJNZAAD EN MAANZAAD
32% volkoren tarwemeel, 68% tarwebloem T55, 72% hydratatie
Basterdsuiker, boter, 4% blond lijnzaad door het deeg.
Gedecoreerd met zwart maanzaad.
32% volkoren tarwemeel, 68% tarwebloem T55, 72% hydratatie
Basterdsuiker, boter, 4% blond lijnzaad door het deeg.
Gedecoreerd met zwart maanzaad.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: Brood van Gerrit
Mooi hoor.
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- masrya
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 19
- Lid geworden op: di 22 sep 2020, 09:57
Re: Brood van Gerrit
Prachtige broden
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWE-BOEKWEIT TIJGERBOULE MET GEMALEN POMPOENPITTEN
10% Volkoren boekweitmeel, 15% volkoren tarwemeel, 75% Frans tarwebloem T55, 75% hydratatie
6% gemalen pompoenpitten door het deeg, bruine basterd, zonnebloemolie.
10% Volkoren boekweitmeel, 15% volkoren tarwemeel, 75% Frans tarwebloem T55, 75% hydratatie
6% gemalen pompoenpitten door het deeg, bruine basterd, zonnebloemolie.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Bakker Henk
- Deegroller
- Berichten: 285
- Lid geworden op: zo 11 aug 2013, 01:11
Re: Brood van Gerrit
En altijd maar andermans ogen uitsteken.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Het is toch echt bedoeld ter inspiratie Henk (en ook een beetje showen natuurlijk)
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWEBOULE (GEMAAKT MET VOORDEEG)
25% volkorentarwemeel, 75% tarwebloem T55, 65% hydratatie
voordeeg van 20% meel/bloem met 100% hydratatie en een snufje gist, 10 uur laten rusten.
Resultaat is een smakelijk brood maar geen spectaculair verschil in vergelijk met brood zonder voordeeg. Mogelijk heeft het voordeeg te kort gerust bij een te lage temperatuur (18 gr.C.) Moet hier iets vaker mee experimenteren.
25% volkorentarwemeel, 75% tarwebloem T55, 65% hydratatie
voordeeg van 20% meel/bloem met 100% hydratatie en een snufje gist, 10 uur laten rusten.
Resultaat is een smakelijk brood maar geen spectaculair verschil in vergelijk met brood zonder voordeeg. Mogelijk heeft het voordeeg te kort gerust bij een te lage temperatuur (18 gr.C.) Moet hier iets vaker mee experimenteren.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Jay-R
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 76
- Lid geworden op: do 10 sep 2020, 20:11
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Wellicht het voordeeg maken van het volkoren meel.
Of gewoon met desem gaan werken, dan proef je echt het verschil
Of gewoon met desem gaan werken, dan proef je echt het verschil
Mixer Kenwood Major Titanium
Oven Bosch met Pizzasteen en op zoek naar wat anders.
Fotoblog https://www.instagram.com/jayrlapt/
Oven Bosch met Pizzasteen en op zoek naar wat anders.
Fotoblog https://www.instagram.com/jayrlapt/
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Gerrit, het is iedere keer weer een genot om naar jouw broodfoto's te kijken
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Dit is ook mijn mening Gerrit...Steeds weer prachtig brood/jes, is het wat je hier laat zien.Levinebaktbrood schreef: ↑ma 12 okt 2020, 23:24 Gerrit, het is iedere keer weer een genot om naar jouw broodfoto's te kijken
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
Re: Brood van Gerrit
Voordeeg altijd proberen met de bloem met de minste draagkracht de gluten worden afgebroken in een voordeeg zo houd je een sterker deeg over uiteindelijkJay-R schreef:Wellicht het voordeeg maken van het volkoren meel.
Of gewoon met desem gaan werken, dan proef je echt het verschil
Passie voor de ambacht!.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWE-BOEKWEIT BUSBROOD MET LIJNZAAD EN MAANZAAD
10% volkorenboekweitmeel, 30% volkorentarwemeel, 60% tarwebloem T55, 74% hydratatie
honing, olijfolie, 8% geweekt blond lijnzaad. Gedecoreerd met wit maanzaad.
10% volkorenboekweitmeel, 30% volkorentarwemeel, 60% tarwebloem T55, 74% hydratatie
honing, olijfolie, 8% geweekt blond lijnzaad. Gedecoreerd met wit maanzaad.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Jay-R
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 76
- Lid geworden op: do 10 sep 2020, 20:11
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Prachtig brood weer!
Mixer Kenwood Major Titanium
Oven Bosch met Pizzasteen en op zoek naar wat anders.
Fotoblog https://www.instagram.com/jayrlapt/
Oven Bosch met Pizzasteen en op zoek naar wat anders.
Fotoblog https://www.instagram.com/jayrlapt/
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
Re: Brood van Gerrit
Mooi busbrood weer Gerrit!. Nog nooit gezien wit maanzaad.
Passie voor de ambacht!.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
zo'n zes weken geen foto's geplaatst, maar wel gebakken hoor.
ik geef even een update:
TARWEBATARD MET POMPOENPITTEN EN LIJNZAAD
35% Volkorentarwemeel, 65% tarwebloem T55, 80% hydratatie. Grof gehakte pompoenpitten en lijnzaad door het deeg.
Gedecoreerd met gehakte pompoenpitten en lijnzaad.
MEERGRANEN MEERZADENBOULE
Tarwebloem T55, volkoren tarwemeel, Roggebloem, 74% hydratatie. Blond lijnzaad, chiazaad en zwart sesamzaad door het deeg.
Gedecoreerd met zwart sesamzaad.
TARWE-BOEKWEIT BUSBROOD MET LIJNZAAD
10% boekweitmeel, 20% volkorentarwemeel, 70% tarwebloem T55, 70% hydratatie. Blond lijnzaad door het deeg.
Afgeglansd met water
ik geef even een update:
TARWEBATARD MET POMPOENPITTEN EN LIJNZAAD
35% Volkorentarwemeel, 65% tarwebloem T55, 80% hydratatie. Grof gehakte pompoenpitten en lijnzaad door het deeg.
Gedecoreerd met gehakte pompoenpitten en lijnzaad.
MEERGRANEN MEERZADENBOULE
Tarwebloem T55, volkoren tarwemeel, Roggebloem, 74% hydratatie. Blond lijnzaad, chiazaad en zwart sesamzaad door het deeg.
Gedecoreerd met zwart sesamzaad.
TARWE-BOEKWEIT BUSBROOD MET LIJNZAAD
10% boekweitmeel, 20% volkorentarwemeel, 70% tarwebloem T55, 70% hydratatie. Blond lijnzaad door het deeg.
Afgeglansd met water
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Verdere update:
TARWE-TRIANGEL(poging) MET POMPOENPITTEN EN LIJNZAAD
35% volkorentarwemeel, 65% tarwebloem T55, 75% hydratatie, honing en zonnebloemolie. Pompoenpitten en lijnzaad door het deeg.
TARWEBATARD MET ZONNEBLOEMPITTEN EN LIJNZAAD
35% Volkorentarwemeel, 65% tarwebloem T55, 78% hydratatie. Zonnebloempitten en lijnzaad door het deeg.\Gedecoreerd met Roggebloem
TIJGERBOULE MET GEROOSTERDE ZONNEBLOEMPITTEN
75% Tarwebloem T55, 25% volkorenmeel. 6% geroosterde zonnebloempitten door het deeg.
TARWE-TRIANGEL(poging) MET POMPOENPITTEN EN LIJNZAAD
35% volkorentarwemeel, 65% tarwebloem T55, 75% hydratatie, honing en zonnebloemolie. Pompoenpitten en lijnzaad door het deeg.
TARWEBATARD MET ZONNEBLOEMPITTEN EN LIJNZAAD
35% Volkorentarwemeel, 65% tarwebloem T55, 78% hydratatie. Zonnebloempitten en lijnzaad door het deeg.\Gedecoreerd met Roggebloem
TIJGERBOULE MET GEROOSTERDE ZONNEBLOEMPITTEN
75% Tarwebloem T55, 25% volkorenmeel. 6% geroosterde zonnebloempitten door het deeg.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
- Bantam
- Deegroller
- Berichten: 269
- Lid geworden op: zo 18 okt 2020, 20:24
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Dat is een fijne verzameling van lekkere broden.
De Tarwebatard met zonnebloempitten en lijzaad vind ik top.
De Tarwebatard met zonnebloempitten en lijzaad vind ik top.
""" WATER + DESEM + BLOEM + TIJD + BROODBAKFORUM """