Bakken met Red 2020

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Gebruikersavatar
RedYssel
Deegroller
Berichten: 352
Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34

Re: Bakken met Red 2020

Bericht door RedYssel »

Dankje Victory welkom in het mooie Twente!.
Een brood voor kennissen de rest lekker voor ons!.

Red
Passie voor de ambacht!.
Gebruikersavatar
RedYssel
Deegroller
Berichten: 352
Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34

Re: Bakken met Red 2020

Bericht door RedYssel »

Poahh dat was hem weer voor t jaar.. raar jaar maar ook zo weer voorbij. Voor morgen bij het eten weer lekker op de Franse tour geweest baguettes en mini batards alles 350gr afgewogen ook t zelfde deeg. Gemaakt met een gistpoolish bij gebrek aan tijdAfbeelding
Passie voor de ambacht!.
Gebruikersavatar
Bantam
Deegroller
Berichten: 268
Lid geworden op: zo 18 okt 2020, 20:24
Contacteer:

Re: Bakken met Red 2020

Bericht door Bantam »

Perfecte baguettes. :thumbup:
""" WATER + DESEM + BLOEM + TIJD + BROODBAKFORUM """
Gebruikersavatar
RedYssel
Deegroller
Berichten: 352
Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34

Re: Bakken met Red 2020

Bericht door RedYssel »

Red doet gewoon door tarwe broden met 120% voordeeg Afbeelding
Passie voor de ambacht!.
Gebruikersavatar
Anke
Gaat de goede kant op
Berichten: 69
Lid geworden op: wo 19 aug 2020, 09:52

Re: Bakken met Red 2020

Bericht door Anke »

Lekker brood!
Gebruikersavatar
RedYssel
Deegroller
Berichten: 352
Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34

Re: Bakken met Red 2020

Bericht door RedYssel »

Afbeelding
Witte vlechtbroodjes voor zondag
Passie voor de ambacht!.
Gebruikersavatar
RedYssel
Deegroller
Berichten: 352
Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34

Re: Bakken met Red 2020

Bericht door RedYssel »

Weer een eerste vandaag ciabatta van zuurdesem poolish! Afbeelding
Passie voor de ambacht!.
Gebruikersavatar
hjeverts
Warme bakker
Berichten: 789
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Bakken met Red 2020

Bericht door hjeverts »

Ziet er lekker (luchtig) uit :)
Groeten Hans,

Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Gebruikersavatar
RedYssel
Deegroller
Berichten: 352
Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34

Re: Bakken met Red 2020

Bericht door RedYssel »

Op bestelling 3 vlechtbroodjes en Franse Tabatierre broodAfbeelding
Afbeelding
Passie voor de ambacht!.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Bakken met Red 2020

Bericht door BakkerGerrit »

en lekker een vlechtbrood voor jezelf....... ;)
Gebruikersavatar
hjeverts
Warme bakker
Berichten: 789
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Bakken met Red 2020

Bericht door hjeverts »

Leuk gevormde broden. Zijn ze alleen dubbelgevouwen bij het vormen?
Groeten Hans,

Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Gebruikersavatar
TigerManZ
Meesterbakker
Berichten: 1986
Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
Locatie: In het oosten van de Betuwe

Re: Bakken met Red 2020

Bericht door TigerManZ »

hjeverts schreef: wo 13 jan 2021, 19:42 Leuk gevormde broden. Zijn ze alleen dubbelgevouwen bij het vormen?

Of is het gevormd zoals een Tabatière?
Groet, Han. :)

...levensgenieter...
Gebruikersavatar
TigerManZ
Meesterbakker
Berichten: 1986
Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
Locatie: In het oosten van de Betuwe

Re: Bakken met Red 2020

Bericht door TigerManZ »

Kan trouwens ook met een bàtard, dan heet het een bàtard languette :)
Groet, Han. :)

...levensgenieter...
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Bakken met Red 2020

Bericht door Rik59 »

Das nou nog is een fatsoenlijke maat roombroodjes!!!
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
RedYssel
Deegroller
Berichten: 352
Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34

Re: Bakken met Red 2020

Bericht door RedYssel »

hjeverts schreef:Leuk gevormde broden. Zijn ze alleen dubbelgevouwen bij het vormen?
Opbollen rust iets heropbollen en dan de uutroling doen
Passie voor de ambacht!.
Gebruikersavatar
RedYssel
Deegroller
Berichten: 352
Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34

Re: Bakken met Red 2020

Bericht door RedYssel »

Rik59 schreef:Das nou nog is een fatsoenlijke maat roombroodjes!!!
Echt he, mooi voor op een feest!.
Passie voor de ambacht!.
Gebruikersavatar
Anke
Gaat de goede kant op
Berichten: 69
Lid geworden op: wo 19 aug 2020, 09:52

Re: Bakken met Red 2020

Bericht door Anke »

Mooie broden, daar maak je iemand blij mee!

Verstuurd vanaf mijn E5823 met Tapatalk

Gebruikersavatar
RedYssel
Deegroller
Berichten: 352
Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34

Re: Bakken met Red 2020

Bericht door RedYssel »

Dankjewel Anke!

Red
Passie voor de ambacht!.
Gebruikersavatar
RedYssel
Deegroller
Berichten: 352
Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34

Re: Bakken met Red 2020

Bericht door RedYssel »

Vaste prik zowat baguettes en krokante kleine broden Afbeelding
DeAfbeelding
Passie voor de ambacht!.
Gebruikersavatar
RedYssel
Deegroller
Berichten: 352
Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34

Re: Bakken met Red 2020

Bericht door RedYssel »

Hallo Baksterren het is weer eventjes geleden dat ik wat geplaatst heb!. Wel gebakken maar niet erg actief geweest hiero.
Vandaag weer aan het knutselen geweest, Witbrood met krenten en cranberries appelstroop en koekkruiden 66 %hydratatie 20% desem en 0,3% droge gist mete en stretch and fold. Rechts Speltbrood met 10% gebrande zaden. ook 20% desem en 0,3 gist 2 keer doorgeslagen ipv 1 gluten had een fold meer nodig!.

Afbeelding

Groeten Red!
Passie voor de ambacht!.
Gebruikersavatar
Bantam
Deegroller
Berichten: 268
Lid geworden op: zo 18 okt 2020, 20:24
Contacteer:

Re: Bakken met Red 2020

Bericht door Bantam »

Mooie broden. Prachtige ovenrijs.
""" WATER + DESEM + BLOEM + TIJD + BROODBAKFORUM """
Gebruikersavatar
RedYssel
Deegroller
Berichten: 352
Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34

Re: Bakken met Red 2020

Bericht door RedYssel »

Dankjewel Bantam!
Passie voor de ambacht!.
Gebruikersavatar
hjeverts
Warme bakker
Berichten: 789
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Bakken met Red 2020

Bericht door hjeverts »

De broden zien er weer heerlijk uit Red! :)
Groeten Hans,

Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Gebruikersavatar
RedYssel
Deegroller
Berichten: 352
Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34

Re: Bakken met Red 2020

Bericht door RedYssel »

Dankjewel!
Passie voor de ambacht!.
Gebruikersavatar
RedYssel
Deegroller
Berichten: 352
Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34

Re: Bakken met Red 2020

Bericht door RedYssel »

Langzaam kruipen we richting de paasdagen en dat betekent jaja paashaantjes! Afbeelding
Afbeelding
En ook nog paar tarwe desembroden. Direct vanuit de koelkast de oven in!

Red
Passie voor de ambacht!.
Gebruikersavatar
Bantam
Deegroller
Berichten: 268
Lid geworden op: zo 18 okt 2020, 20:24
Contacteer:

Re: Bakken met Red 2020

Bericht door Bantam »

Leuke paashaantjes! Die zijn heel mooi.
De desembroden zijn mooi versierd. Prachtig.
""" WATER + DESEM + BLOEM + TIJD + BROODBAKFORUM """
Gebruikersavatar
hjeverts
Warme bakker
Berichten: 789
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Bakken met Red 2020

Bericht door hjeverts »

Leuk gevormde paashaantjes! De desembroden wederom ook weer erg mooi gelukt zo te zien! :)
Groeten Hans,

Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Gebruikersavatar
RedYssel
Deegroller
Berichten: 352
Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34

Re: Bakken met Red 2020

Bericht door RedYssel »

Dankje Hans en Bantam, Vind de paashaantjes altijd erg leuk om te maken en vooral om te geven!.

Red
Passie voor de ambacht!.
Gebruikersavatar
RedYssel
Deegroller
Berichten: 352
Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34

Re: Bakken met Red 2020

Bericht door RedYssel »

Liep al een tijdje rond met het idee om krokante desem broodjes te maken in de stijl van kampioentjes. De steekbroodjes zijn heerlijk met een spekkige kruim!
100% t65 met een hydratatie van 70% 3uur bulk voorvormen 20 min rust en daarna uitsteken op 100gr tussen kleedjes rusten voor een uur en bakken maarr Afbeelding
Passie voor de ambacht!.
Gebruikersavatar
hjeverts
Warme bakker
Berichten: 789
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Bakken met Red 2020

Bericht door hjeverts »

Zien er weer goed uit Red! :)
Groeten Hans,

Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Gebruikersavatar
RedYssel
Deegroller
Berichten: 352
Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34

Re: Bakken met Red 2020

Bericht door RedYssel »

De paasdrukte weer overleeft dus weer tijd voor de hobby!
Donkere Meerzaden broden !Afbeelding
Passie voor de ambacht!.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Bakken met Red 2020

Bericht door BakkerGerrit »

Artisanal Red! Mooi.
Gebruikersavatar
hjeverts
Warme bakker
Berichten: 789
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Bakken met Red 2020

Bericht door hjeverts »

Die broden zien er weer erg mooi uit Red! :)
Groeten Hans,

Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Gebruikersavatar
RedYssel
Deegroller
Berichten: 352
Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34

Re: Bakken met Red 2020

Bericht door RedYssel »

Dankjewel heren! Die blokjes was een slimme oplossing voor iets wat anders niet goed geweest was. Brood was niet goed genoeg opgemaakt dus dan maar zo
Passie voor de ambacht!.
Gebruikersavatar
RedYssel
Deegroller
Berichten: 352
Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34

Re: Bakken met Red 2020

Bericht door RedYssel »

Vandaag maïsbrood: maismix 20% met 80% t65. Omdat maismeel geen gluten bevat moet je erg voorzichtig zijn met water. Uiteindelijk met bijwassen op 63% een soepel deeg terwijl ik ander alleen op witte bloem 68 tot 70 doe. De topping grove gepofte maïs van het werk.Afbeelding
Passie voor de ambacht!.
Gebruikersavatar
hjeverts
Warme bakker
Berichten: 789
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Bakken met Red 2020

Bericht door hjeverts »

Weer een mooi brood Red! :)
Groeten Hans,

Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Gebruikersavatar
RedYssel
Deegroller
Berichten: 352
Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34

Re: Bakken met Red 2020

Bericht door RedYssel »

hjeverts schreef: wo 14 apr 2021, 16:30 Weer een mooi brood Red! :)
Dankje Hans!. ben zelf helemaal verzot op deze decoratie omdat het zo lekker ruw oogt!.

Red
Passie voor de ambacht!.
Gebruikersavatar
hjeverts
Warme bakker
Berichten: 789
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Bakken met Red 2020

Bericht door hjeverts »

Pof je de mais voordat je het er op doet? Wat voor soort mais gebruik je?
Groeten Hans,

Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Gebruikersavatar
RedYssel
Deegroller
Berichten: 352
Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34

Re: Bakken met Red 2020

Bericht door RedYssel »

Gepofte mais en de maismix heb ik van het werk gekocht, Niet iedereen houd hier van mixen maar vind t met een brood zoals maisbrood wel makkelijk en ook smakelijk. verschil met een maismix van de molen is dat je die 100% gebruikt terwijl je ook 80% eigen witte bloem en 20% maismeel /kruiden melange kunt gebruiken. Die pof heb ik helaas nog nooit bij baktotaal gezien.

Red
Passie voor de ambacht!.
Gebruikersavatar
hjeverts
Warme bakker
Berichten: 789
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Bakken met Red 2020

Bericht door hjeverts »

Ok, dus niet makkelijk overal verkrijgbaar :| ziet er wel mooi uit :)
Groeten Hans,

Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Bakken met Red 2020

Bericht door BakkerGerrit »

Mooi brood Red! Is dit gist of desem?
Gebruikersavatar
RedYssel
Deegroller
Berichten: 352
Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34

Re: Bakken met Red 2020

Bericht door RedYssel »

BakkerGerrit schreef: wo 14 apr 2021, 19:24 Mooi brood Red! Is dit gist of desem?
Dankje Gerrit!. Dit is een hybride 20% desem 0,3% droge gist!.

Red
Passie voor de ambacht!.
Gebruikersavatar
RedYssel
Deegroller
Berichten: 352
Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34

Re: Bakken met Red 2020

Bericht door RedYssel »

Tarwe poolish brood en baguettes Afbeelding
Afbeelding
Passie voor de ambacht!.
Gebruikersavatar
hjeverts
Warme bakker
Berichten: 789
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Bakken met Red 2020

Bericht door hjeverts »

Weer erg mooie broden Red!

Het kruim van de baguettes ziet er ook erg mooi en luchtig uit :)
Groeten Hans,

Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Gebruikersavatar
Kneedhaak 2.0
Gaat de goede kant op
Berichten: 98
Lid geworden op: do 23 apr 2020, 12:38

Re: Bakken met Red 2020

Bericht door Kneedhaak 2.0 »

Yep, kruim v/d baguettes is top.
Is het een gist of desem deegje van de stokjes ?
Gebruikersavatar
RedYssel
Deegroller
Berichten: 352
Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34

Re: Bakken met Red 2020

Bericht door RedYssel »

Kneedhaak 2.0 schreef:Yep, kruim v/d baguettes is top.
Is het een gist of desem deegje van de stokjes ?
Een hybride, 0,5% droge gist 25% desem met 68 procent water. 14 minuten kneden famag griletta 10 % van t vocht bijwassen. 90min bulk met een doorslag.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Passie voor de ambacht!.
Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 4006
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Bakken met Red 2020

Bericht door lekkermelig »

Verzoeknummer: Ik ben allergisch voor tapatalk reclame, dus ff het tapatalk onderschrift uitzetten.
viewtopic.php?f=32&t=5248

Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt

Blog: Lekkermelig.nl
Gebruikersavatar
RedYssel
Deegroller
Berichten: 352
Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34

Re: Bakken met Red 2020

Bericht door RedYssel »

lekkermelig schreef: ma 19 apr 2021, 19:59 Verzoeknummer: Ik ben allergisch voor tapatalk reclame, dus ff het tapatalk onderschrift uitzetten.
viewtopic.php?f=32&t=5248

Wil
Done!

Red
Passie voor de ambacht!.
Gebruikersavatar
Kneedhaak 2.0
Gaat de goede kant op
Berichten: 98
Lid geworden op: do 23 apr 2020, 12:38

Re: Bakken met Red 2020

Bericht door Kneedhaak 2.0 »

Thanx @RedYssel , ga er deze week tijd voor maken.
Gebruikersavatar
RedYssel
Deegroller
Berichten: 352
Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34

Re: Bakken met Red 2020

Bericht door RedYssel »

Druk druk geweest weer vandaag!.
Afbeelding
Desem baguettes en licht tarwebrood 80/20

Harde maisbollen gedecoreerd met pof mais.
Gewoon gistdeegje.

Baguettes ipv 14 min kneden nu 11 resultaat een nog mooiere kruim. Dit is wel iets minder handelbaar dus ik moet of een extra fold gaan doen of wat meer kneedwerk doen.

Red
Passie voor de ambacht!.
Plaats reactie