Gist
- Leonie1974
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 7
- Lid geworden op: wo 20 jan 2021, 16:25
Gist
Ben in het boek van Levine aan het lezen. Daar staat in dat droge gist in een afgesloten bakje in de koelkast moet. Waarom is dat eigenlijk?
- Leonie1974
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 7
- Lid geworden op: wo 20 jan 2021, 16:25
Re: Gist
Is er niemand die dat mij kan vertellen?
- GK-Renske
- Jongste bediende
- Berichten: 49
- Lid geworden op: za 30 jan 2016, 18:19
- Contacteer:
Re: Gist
Om het lang en goed te kunnen bewaren. Als je gist langdurige op kamertemperatuur bewaard, dan verliest hij zijn kracht.
Ankarsrum Assistent
Brot & Taylor rijstkast
Mockmill graanmolen
Mijn site: Het Glutenvrije Kookhoekje
Brot & Taylor rijstkast
Mockmill graanmolen
Mijn site: Het Glutenvrije Kookhoekje
- Victory
- Warme bakker
- Berichten: 578
- Lid geworden op: wo 11 mar 2020, 16:42
Re: Gist
Als er lucht en warmte bij komt verliest gist zijn kracht, gaat gisten.. daarom heb je gist in kleine zakjes als je weinig gebruikt en een pakje van 125 gram bvb in een goed gesloten bakje in de koelkast. Ik mag dan veel bakken, maar ik heb liever 125g over 500g. Dan blijft de gedroogde gist verser en dus actiever.
Groetjes Victory
Panasonic SD-2500
Op het moment mijn grootste bakvriend.
Domino mix 5 spiraalkneder
Ik bak in een 90cm fornuis oven
Ik bak voornamelijk hybride (desem/gist) en meestal eigen recepten.
Panasonic SD-2500
Op het moment mijn grootste bakvriend.
Domino mix 5 spiraalkneder
Ik bak in een 90cm fornuis oven
Ik bak voornamelijk hybride (desem/gist) en meestal eigen recepten.