Vanmorgen voor het werk even snel het deeg gekneed voor een Weense Snijder (recept broodbijbel pag. 153)
Recept 3x gemaakt voor 3 broden tegelijk op de steen en de melkpoeder vervangen voor halfvolle melk. Voor het vervangen van het melkpoeder voor melk uitgegaan van een watergehalte van melk van 87% en dus de benodigde 12g melkpoeder op de volgende manier omgerekend naar melk:
m
melk = m
melkpoeder / 0.13
12g melkpoeder wordt dan 92.3g melk welke dan ook in mindering gebracht moet worden op de hoeveelheid water in het recept. Het totale recept ziet er dan als volgt uit:
840g Tarwe T65, 42.58% H
2O, 10.99% Melk, 0.6% gist, 2.5% boter, 3.93% suiker, 1.43% zout
De broden hebben gerezen op een bakplaat in een plastic bak met daarin een bakje met water alvorens ze met bakpapier en al op een steen van 30x40 cm geschoven zijn.
Helaas de broden net niet op voldoende afstand van elkaar gelegd waardoor 2 broden elkaar licht raakten tijdens het inschieten met als gevolg een soort van tweeling brood
Het thuisfront was zeer te spreken over het brood en zowel de vrouw alsook het zoontje hebben er heerlijk van gegeten tijdens de lunch
