Ik bak met gist. Dit brood heeft 1,5% droge gist.
Brood van Gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
ZACHTE MELKBOLLEN MET SPELT
10% volkoren speltmeel, 90% tarwebloem T55, 67% hydratatie
Boter, basterdsuiker.
Geglaceerd met boter.
10% volkoren speltmeel, 90% tarwebloem T55, 67% hydratatie
Boter, basterdsuiker.
Geglaceerd met boter.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWE-SPELT-TIJGERBOULE
15% volkoren speltmeel, 15% volkoren tarwemeel, 70%frans tarwebloem T55, basterdsuiker, boter.
15% volkoren speltmeel, 15% volkoren tarwemeel, 70%frans tarwebloem T55, basterdsuiker, boter.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Brood van Gerrit
Brood ziet er weer goed uit Gerrit!
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- Koen
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 23
- Lid geworden op: ma 04 jan 2021, 12:07
Re: Brood van Gerrit
Mooi, dat tijgerbrood.
Koen
Koen
- oudbakken
- Deegroller
- Berichten: 292
- Lid geworden op: vr 14 sep 2018, 16:16
Re: Brood van Gerrit
gerrit als ik zo naar je foto's kijk krijg ik trek in meer.
grt. ewoud
grt. ewoud
Heetlucht oven LOTUS mod. FOV 2.6kW.
Conventionele oven: smeg 80cm
KitchenAid heavy Duty
Komo FidibusMedium molen
Conventionele oven: smeg 80cm
KitchenAid heavy Duty
Komo FidibusMedium molen
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
MEERZADEN TARWEBATARD
35% Volkoren tarwemeel, 65% tarwebloem T65, 84% hydratatie
4% gebroken tarwekorrels, 3% pompoenpitten, 2% zonnebloempitten, 2% sesamzaad, 2% blond lijnzaad (alles geroosterd en geweekt)
Honing, zonnebloemolie.
35% Volkoren tarwemeel, 65% tarwebloem T65, 84% hydratatie
4% gebroken tarwekorrels, 3% pompoenpitten, 2% zonnebloempitten, 2% sesamzaad, 2% blond lijnzaad (alles geroosterd en geweekt)
Honing, zonnebloemolie.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Bantam
- Deegroller
- Berichten: 269
- Lid geworden op: zo 18 okt 2020, 20:24
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Dat ziet er echt smakelijk uit.
""" WATER + DESEM + BLOEM + TIJD + BROODBAKFORUM """
- Koen
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 23
- Lid geworden op: ma 04 jan 2021, 12:07
Re: Brood van Gerrit
Ziet er prachtig en lekker uit.
Dat roosteren doe je zelf in een koekenpan?
Dat roosteren doe je zelf in een koekenpan?
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Brood van Gerrit
Ziet er weer heerlijk uit!
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- oudbakken
- Deegroller
- Berichten: 292
- Lid geworden op: vr 14 sep 2018, 16:16
Re: Brood van Gerrit
Gerrit weer een mooie collectie brood. mmmmmm
Heetlucht oven LOTUS mod. FOV 2.6kW.
Conventionele oven: smeg 80cm
KitchenAid heavy Duty
Komo FidibusMedium molen
Conventionele oven: smeg 80cm
KitchenAid heavy Duty
Komo FidibusMedium molen
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWE BOEKWEITBOULE MET SESAM
10% Volkoren Boekweitmeel, 15% volkoren tarwemeel, 75% tarwebloem T55, 72% hydratatie.
6% sesamzaad door het deeg, 5% gebroken tarwekorrels door het deeg.
Gedecoreerd met sesamzaad
10% Volkoren Boekweitmeel, 15% volkoren tarwemeel, 75% tarwebloem T55, 72% hydratatie.
6% sesamzaad door het deeg, 5% gebroken tarwekorrels door het deeg.
Gedecoreerd met sesamzaad
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Brood van Gerrit
Ziet er weer heerlijk uit Gerrit!
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- oudbakken
- Deegroller
- Berichten: 292
- Lid geworden op: vr 14 sep 2018, 16:16
Re: Brood van Gerrit
mooi brood Gerrit. bedankt voor je recept.
Heetlucht oven LOTUS mod. FOV 2.6kW.
Conventionele oven: smeg 80cm
KitchenAid heavy Duty
Komo FidibusMedium molen
Conventionele oven: smeg 80cm
KitchenAid heavy Duty
Komo FidibusMedium molen
- Bantam
- Deegroller
- Berichten: 269
- Lid geworden op: zo 18 okt 2020, 20:24
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Dat is een prachtig brood.
Het kruim lijkt me perfect.
Het kruim lijkt me perfect.
""" WATER + DESEM + BLOEM + TIJD + BROODBAKFORUM """
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWE VLECHTBROOD
15% volkorentarwmeel, 85% tarwebloem T55, 67% hydratatie, 5% eidooier.
Gedecoreerd met maanzaad.
Het is een mislukte viervlecht (ik dacht deze wel uit het hoofd te kunnen).
Tijdens het vlechten lijkt het een mooie vlecht te worden maar eigenlijk wordt het een drievlecht bovenop een losse streng. Tijdens het rijzen 'rolt' de vlecht van de losse streng met dit als gevolg.
Volgende keer weer een poging
15% volkorentarwmeel, 85% tarwebloem T55, 67% hydratatie, 5% eidooier.
Gedecoreerd met maanzaad.
Het is een mislukte viervlecht (ik dacht deze wel uit het hoofd te kunnen).
Tijdens het vlechten lijkt het een mooie vlecht te worden maar eigenlijk wordt het een drievlecht bovenop een losse streng. Tijdens het rijzen 'rolt' de vlecht van de losse streng met dit als gevolg.
Volgende keer weer een poging
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Bantam
- Deegroller
- Berichten: 269
- Lid geworden op: zo 18 okt 2020, 20:24
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Dat is een lekker kunstwerk.
""" WATER + DESEM + BLOEM + TIJD + BROODBAKFORUM """
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Brood van Gerrit
Ziet er weer lekker uit Gerrit!
Was het de bedoeling om een 4 vlecht te maken?
Was het de bedoeling om een 4 vlecht te maken?
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Brood van Gerrit
Toch nog wel een mooi effect zo met die losse streng
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- oudbakken
- Deegroller
- Berichten: 292
- Lid geworden op: vr 14 sep 2018, 16:16
Re: Brood van Gerrit
desondanks een mooi en vast ook een lekker brood
Heetlucht oven LOTUS mod. FOV 2.6kW.
Conventionele oven: smeg 80cm
KitchenAid heavy Duty
Komo FidibusMedium molen
Conventionele oven: smeg 80cm
KitchenAid heavy Duty
Komo FidibusMedium molen
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
ZACHTE TARWE-GERSTEBOLLEN
10% Volkoren gerstemeel, 90% Tarwebloem T55, 67% hydratatie bastersuiker, boter.
Geglaceerd met boter.
De bekende bolletjes (ook lekker met hamburgers.... )
10% Volkoren gerstemeel, 90% Tarwebloem T55, 67% hydratatie bastersuiker, boter.
Geglaceerd met boter.
De bekende bolletjes (ook lekker met hamburgers.... )
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op ma 22 feb 2021, 13:14, 1 keer totaal gewijzigd.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWE-SORGHUM VLECHTBROOD (VIERVLECHT)
15% Volkoren sorghummeel, 85% tarwebloem T55, 5% eidooier, 65% hydratatie, basterdsuiker, boter.
Gedecoreerd met wit maanzaad.
Deze vlecht is wel zoals gepland. ('t is niet mijn favoriet)
De volgende vlecht wordt een vijfvlecht.
15% Volkoren sorghummeel, 85% tarwebloem T55, 5% eidooier, 65% hydratatie, basterdsuiker, boter.
Gedecoreerd met wit maanzaad.
Deze vlecht is wel zoals gepland. ('t is niet mijn favoriet)
De volgende vlecht wordt een vijfvlecht.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Brood van Gerrit
Mooie vlecht geworden Gerrit! Ben benieuwd naar de 5-vlecht!
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
LICHTBRUINE ZACHTE BOLLEN EN EEN BUSBROOD
Allebei van hetzelfde deeg, zonder fratsen :
25% volkoren tarwemeel, 75% tarwebloem T55, 66% hydratatie, basterdsuiker en boter.
Zowel de bollen als het busbrood afgekwast met boter
Allebei van hetzelfde deeg, zonder fratsen :
25% volkoren tarwemeel, 75% tarwebloem T55, 66% hydratatie, basterdsuiker en boter.
Zowel de bollen als het busbrood afgekwast met boter
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Brood van Gerrit
Ziet er weer heerlijk uit Gerrit!
Bewust de onderkant van het brood zo bleek?
Bewust de onderkant van het brood zo bleek?
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Nee hoor, het busbrood heb ik direct na de bollen in de oven gedaan. M'n oven was dus door en door warm en heb ik voor de zekerheid de temp wat lager gezet dan gebruikelijk. Hij lijkt op de foto wel bleker dan hij er 'live' uitziet.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Brood van Gerrit
Ok, Dan komt het idd vast door de belichting. Zag er op de foto zo wit uit ten opzichte van de bovenkant
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
MEERGRANEN MEERZADENBOULE
10% Volkoren boekweitmeel, 25% volkorentarwemeel, 65% Frans tarwebloem T55, 80% hydratatie.
Lijnzaad, Chiazaad, Pompoenpitten en Zonnebloempitten, elk 2%, 5% gebroken tarwekorrels, Honing en Olijfolie.
Gedecoreerd met gehakte pompoen- en zonnebloempitten en lijnzaad.
10% Volkoren boekweitmeel, 25% volkorentarwemeel, 65% Frans tarwebloem T55, 80% hydratatie.
Lijnzaad, Chiazaad, Pompoenpitten en Zonnebloempitten, elk 2%, 5% gebroken tarwekorrels, Honing en Olijfolie.
Gedecoreerd met gehakte pompoen- en zonnebloempitten en lijnzaad.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Brood van Gerrit
Ziet er weer lekker en voedzaam uit Gerrit!
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- Bantam
- Deegroller
- Berichten: 269
- Lid geworden op: zo 18 okt 2020, 20:24
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Dat is een prachtig brood met goede ingrediënten.
Dat zal lekker zijn.
Dat zal lekker zijn.
""" WATER + DESEM + BLOEM + TIJD + BROODBAKFORUM """
- oudbakken
- Deegroller
- Berichten: 292
- Lid geworden op: vr 14 sep 2018, 16:16
Re: Brood van Gerrit
krijg trek van die foto's
Heetlucht oven LOTUS mod. FOV 2.6kW.
Conventionele oven: smeg 80cm
KitchenAid heavy Duty
Komo FidibusMedium molen
Conventionele oven: smeg 80cm
KitchenAid heavy Duty
Komo FidibusMedium molen
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
DONKER HALFVOLKOREN TARWE-SPELTBATARD MET LIJNZAAD EN GEBROKEN TARWE
10% Volkoren speltmeel, 40% volkoren tarwemeel, 50% tarwebloem T55, 81% hydratatie.
8% blond lijnzaad, 5% gebroken tarwekorrels, bruine suiker, olijfolie, donker gerstemoutmeel.
Gedecoreerd met roggebloem.
10% Volkoren speltmeel, 40% volkoren tarwemeel, 50% tarwebloem T55, 81% hydratatie.
8% blond lijnzaad, 5% gebroken tarwekorrels, bruine suiker, olijfolie, donker gerstemoutmeel.
Gedecoreerd met roggebloem.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Brood van Gerrit
Mooi brood Gerrit. Ook een leuk patroon van insnijden
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- oudbakken
- Deegroller
- Berichten: 292
- Lid geworden op: vr 14 sep 2018, 16:16
Re: Brood van Gerrit
wat ik al eerder zij, krijg trek in brood.
Heetlucht oven LOTUS mod. FOV 2.6kW.
Conventionele oven: smeg 80cm
KitchenAid heavy Duty
Komo FidibusMedium molen
Conventionele oven: smeg 80cm
KitchenAid heavy Duty
Komo FidibusMedium molen
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
MEERZADEN TARWE BUSBROOD
30% volkoren tarwemeel, 70% tarwebloem T55, 77% hydratatie
3% sesamzaad wit ongepeld, 1% sesamzaad zwart, 4% lijnzaad blond, 4% gebroken tarwe, 2% bruine basterd, 1,5% zonnebloemolie.
Gedecoreerd met wit en zwart sesamzaad.
30% volkoren tarwemeel, 70% tarwebloem T55, 77% hydratatie
3% sesamzaad wit ongepeld, 1% sesamzaad zwart, 4% lijnzaad blond, 4% gebroken tarwe, 2% bruine basterd, 1,5% zonnebloemolie.
Gedecoreerd met wit en zwart sesamzaad.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
WITTE STOBROODJES
(voor bij de spareribs vanavond.....)
95% tarwebloem T55,5% sojameel. 65% hydratatie.
Deze keer een autolyse van ca 5 uur. Benieuwd of dat iets met de smaak doet.........
Heb er nu vier tegelijk gemaakt maar dat is net teveel voor mijn oventje. Ze lagen bijna tegen elkaar aan zodat de zijkanten niet meekleuren.
(voor bij de spareribs vanavond.....)
95% tarwebloem T55,5% sojameel. 65% hydratatie.
Deze keer een autolyse van ca 5 uur. Benieuwd of dat iets met de smaak doet.........
Heb er nu vier tegelijk gemaakt maar dat is net teveel voor mijn oventje. Ze lagen bijna tegen elkaar aan zodat de zijkanten niet meekleuren.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Bantam
- Deegroller
- Berichten: 269
- Lid geworden op: zo 18 okt 2020, 20:24
- Contacteer:
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Ik geniet iedere keer van de foto's van je mooie broden Gerrit
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Fijn om te horen Levine!Levinebaktbrood schreef: ↑ma 08 mar 2021, 19:38 Ik geniet iedere keer van de foto's van je mooie broden Gerrit
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Brood van Gerrit
Idd weer erg mooie broden Gerrit
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
ZACHTE TARWE-SPELTBOLLEN MET MAANZAAD
10% Volkoren speltmeel, 90% tarwebloem T55, 68% hydratatie, witte basterdsuiker, boter.
Gedecoreerd met zwart maanzaad.
(ik had per abuis slechts een half recept afgewogen. Normaal maak ik 16 bollen van 800 gram meel tegelijk. Nu 400 afgewogen. En omdat ik dus meer ruimte op de bakplaat had heb ik 9 bollen gedraaid.)
10% Volkoren speltmeel, 90% tarwebloem T55, 68% hydratatie, witte basterdsuiker, boter.
Gedecoreerd met zwart maanzaad.
(ik had per abuis slechts een half recept afgewogen. Normaal maak ik 16 bollen van 800 gram meel tegelijk. Nu 400 afgewogen. En omdat ik dus meer ruimte op de bakplaat had heb ik 9 bollen gedraaid.)
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Brood van Gerrit
Ze zien er weer lekker uit Gerrit
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
HALFVOLKOREN GROF TARWE-ROGGEBOULE MET LIJNZAAD
40% Volkoren tarwemeel, 10% volkoren roggemeel, 50% tarwebloem T55, 80% hydratatie
8% blond lijnzaad, 5% gebroken tarwekorrels, donker gestermout, bruine basterd, olijfolie
Gedecoreerd met blond lijnzaad.
(Omdat lijnzaad normaliter niet blijft plakken als je het plakt met water, heb ik het lijnzaad geplakt met losgeklopt eiwit)
40% Volkoren tarwemeel, 10% volkoren roggemeel, 50% tarwebloem T55, 80% hydratatie
8% blond lijnzaad, 5% gebroken tarwekorrels, donker gestermout, bruine basterd, olijfolie
Gedecoreerd met blond lijnzaad.
(Omdat lijnzaad normaliter niet blijft plakken als je het plakt met water, heb ik het lijnzaad geplakt met losgeklopt eiwit)
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Brood van Gerrit
Wederom mooie broden Gerrit!
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- Bantam
- Deegroller
- Berichten: 269
- Lid geworden op: zo 18 okt 2020, 20:24
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Mooie broden. Het kruim ziet er aantrekkelijk uit.
""" WATER + DESEM + BLOEM + TIJD + BROODBAKFORUM """
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
Re: Brood van Gerrit
prachtig weer Gerrit!. Je kneed ook wel stevig he? Je hebt altijd een beste dichte regelmatige kruim
Passie voor de ambacht!.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Kneden doe ik met de hand......
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
Re: Brood van Gerrit
Poeh, tijdje gedaan voordat ik een kneden had respect!.
Red
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Passie voor de ambacht!.