Bakdagje
- Rikkert
- Deegkneder
- Berichten: 167
- Lid geworden op: vr 28 jun 2013, 19:45
- Locatie: Terborg
Bakdagje
Vandaag naast de wekelijkse 2 maal wit en 2 maal tarwebrood, ook twee ciabatta's gebakken.
Ondanks dat ik het idee had dat de keukenmachine ging opstijgen door het hoge toerental om het deeg van de ciabatta's te kneden, ben ik zeer tevreden over het resultaat.
Ondanks dat ik het idee had dat de keukenmachine ging opstijgen door het hoge toerental om het deeg van de ciabatta's te kneden, ben ik zeer tevreden over het resultaat.
Groet,
Rik.
Rik.
- allema
- Warme bakker
- Berichten: 539
- Lid geworden op: ma 26 aug 2013, 19:37
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: Bakdagje
Zooo Rikkert, dat zijn mooie broden zeg!
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- CJ-Petra
- Meesterbakker
- Berichten: 1250
- Lid geworden op: za 17 dec 2011, 11:22
- Locatie: Bommelerwaard
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: Bakdagje
Je mag zeker tevreden zijn. Zou ik ook zijn met zulke resultaten. :2th:
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- Rikkert
- Deegkneder
- Berichten: 167
- Lid geworden op: vr 28 jun 2013, 19:45
- Locatie: Terborg
Re: Bakdagje
Even een oud topic van mijzelf afstoffen.
Heb al een hele tijd niets meer laten zien, maar dat wil gelukkig niet zeggen dat ik stil heb gezeten op bakgebied.
Vandaag 16 Berliner Knuppel volgens recept van Levine gebakken en nog vier desembroden, twee volkoren en twee witte (1 deel desem, 2 delen water en 3 delen bloem/volkoren meel).
Helaas hebben de twee witte broden net niet de ovenrijs gehad waarop ik hoopte. Maar lekker zijn ze zeker.
En de Knuppel zijn goed gelukt, al zeg ik het zelf.
Heb al een hele tijd niets meer laten zien, maar dat wil gelukkig niet zeggen dat ik stil heb gezeten op bakgebied.
Vandaag 16 Berliner Knuppel volgens recept van Levine gebakken en nog vier desembroden, twee volkoren en twee witte (1 deel desem, 2 delen water en 3 delen bloem/volkoren meel).
Helaas hebben de twee witte broden net niet de ovenrijs gehad waarop ik hoopte. Maar lekker zijn ze zeker.
En de Knuppel zijn goed gelukt, al zeg ik het zelf.
Groet,
Rik.
Rik.
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Bakdagje
Mooie broden Rik!
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: Bakdagje
Mooi gebakken.
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- Rikkert
- Deegkneder
- Berichten: 167
- Lid geworden op: vr 28 jun 2013, 19:45
- Locatie: Terborg
Re: Bakdagje
Vandaag zoete broodjes gebakken.
Chocolade kofiiebrood en suikerbrood volgens recept (wederom) van Levine.
Met als aanpassing dat ik voor het deeg van choco-koffiebrood het deegrecept van het suikerbrood heb gebruikt, is net wat rijker.
Koffie chocoladebrood (het eistrijksel met suiker is wat te hard gegaan, maar smaakt nog net niet aangebrand)
Suikerbrood
Chocolade kofiiebrood en suikerbrood volgens recept (wederom) van Levine.
Met als aanpassing dat ik voor het deeg van choco-koffiebrood het deegrecept van het suikerbrood heb gebruikt, is net wat rijker.
Koffie chocoladebrood (het eistrijksel met suiker is wat te hard gegaan, maar smaakt nog net niet aangebrand)
Suikerbrood
Groet,
Rik.
Rik.
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Bakdagje
Mooie broden Rik.
Zien er idd wat donker uit.
Zien er idd wat donker uit.
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- mathilda1202
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 11
- Lid geworden op: di 23 feb 2021, 07:30
Re: Bakdagje
Klinkt heerlijk!
- Kneedhaak 2.0
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 98
- Lid geworden op: do 23 apr 2020, 12:38
Re: Bakdagje
Ziet er top uit, beetje kleur kan geen kwaad.
- Rikkert
- Deegkneder
- Berichten: 167
- Lid geworden op: vr 28 jun 2013, 19:45
- Locatie: Terborg
Bakdagje van Rik
Vandaag Turkse broodjes met feta, citroenrasp en dille gemaakt.
Van hetzelfde deeg (bloem, melk, Griekse yoghurt, gist, eiwit, olie en zout) ook twee platte broden gebakken.
De platte broden zijn lekker, maar missen het losse van de echte Turkse broden. Mogelijk komt dat door het eiwit en misschien heb ik de olie wat te snel toegevoegd tijdens het kneden.
Van hetzelfde deeg (bloem, melk, Griekse yoghurt, gist, eiwit, olie en zout) ook twee platte broden gebakken.
De platte broden zijn lekker, maar missen het losse van de echte Turkse broden. Mogelijk komt dat door het eiwit en misschien heb ik de olie wat te snel toegevoegd tijdens het kneden.
Groet,
Rik.
Rik.
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Bakdagje
Prachtig bakwerk Rik
Waarom doe je eigenlijk suiker in je eistrijksel??? Heb daar in mijn decennialange bakkerscarriere echt nog nooit van gehoord.
Je kunt op twee manieren eistrijksel maken:
1) Enkel losgeklopt heelei.
2) Eidooier waaraan een weinig melk of water wordt toegevoegd.
Laatst gewijzigd door bakplaat op zo 25 apr 2021, 16:37, 1 keer totaal gewijzigd.
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- Rikkert
- Deegkneder
- Berichten: 167
- Lid geworden op: vr 28 jun 2013, 19:45
- Locatie: Terborg
Re: Bakdagje
Dank je voor het compliment Cor!
De suiker, gestrooid op het eistrijksel, stond in het recept
En als ik de oven sneller in temperatuur had laten dalen, dan was het niet zo donker geworden en de suiker ietwat gesmolten.
Klein verbeterpuntje voor de volgende keer.
De suiker, gestrooid op het eistrijksel, stond in het recept
En als ik de oven sneller in temperatuur had laten dalen, dan was het niet zo donker geworden en de suiker ietwat gesmolten.
Klein verbeterpuntje voor de volgende keer.
Groet,
Rik.
Rik.
- Rikkert
- Deegkneder
- Berichten: 167
- Lid geworden op: vr 28 jun 2013, 19:45
- Locatie: Terborg
Re: Bakdag van Rik
Na een aantal maanden waarin ik bezig geweest ben met verbouwen en verhuizen, nu sinds een week of 3 weer aan het bakken op de nieuwe stek.
Dit keer 2 pain rustique (de achterste twee) en 2 tarwe volkoren zuurdesembrood, alles gebakken volgens recept van de Weekendbakery.
Het volkorenmeel wat ik gebruikt heb is een paar maand oud en toen ik net het had was er eigenlijk geen mooi samenhangend brood van te bakken. Dat gaat nu ineens een stuk beter.
Het is meel wat ik al tijden haal bij de molen hier om de hoek (om de hoek is sinds de verhuizing wat ruimer om de hoek geworden).
Het blijft een natuurproduct met z'n eigen nukken.
Hoe dan ook, ik ben erg tevreden met het resultaat.
Dit keer 2 pain rustique (de achterste twee) en 2 tarwe volkoren zuurdesembrood, alles gebakken volgens recept van de Weekendbakery.
Het volkorenmeel wat ik gebruikt heb is een paar maand oud en toen ik net het had was er eigenlijk geen mooi samenhangend brood van te bakken. Dat gaat nu ineens een stuk beter.
Het is meel wat ik al tijden haal bij de molen hier om de hoek (om de hoek is sinds de verhuizing wat ruimer om de hoek geworden).
Het blijft een natuurproduct met z'n eigen nukken.
Hoe dan ook, ik ben erg tevreden met het resultaat.
Groet,
Rik.
Rik.
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Bakdagje
Mooie broden Rik!
Is het volkoren zuurdesembrood een beetje luchtig geworden?
Is het volkoren zuurdesembrood een beetje luchtig geworden?
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- Rikkert
- Deegkneder
- Berichten: 167
- Lid geworden op: vr 28 jun 2013, 19:45
- Locatie: Terborg
Re: Bakdagje
Dank voor het compliment Hans!
De luchtigheid van het volkorenbrood is wat mij betreft prima.
En het smaakt ook erg goed.
De luchtigheid van het volkorenbrood is wat mij betreft prima.
En het smaakt ook erg goed.
Groet,
Rik.
Rik.
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Bakdagje
Ziet er idd prima uit
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- Rikkert
- Deegkneder
- Berichten: 167
- Lid geworden op: vr 28 jun 2013, 19:45
- Locatie: Terborg
Re: Bakdagje
Tartine style bread volgens recept van de Weekendbakery.
Gisteren het deeg gemaakt en gevormd, vannacht in de koelkast en vanmorgen afgebakken.
Het ene broodje had de slaap wat beter uit dan het andere en had het oor al mooi gespitst toen het uit de oven kwam.
Gisteren het deeg gemaakt en gevormd, vannacht in de koelkast en vanmorgen afgebakken.
Het ene broodje had de slaap wat beter uit dan het andere en had het oor al mooi gespitst toen het uit de oven kwam.
Groet,
Rik.
Rik.
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Bakdagje
Weer mooie baksels!
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- Rikkert
- Deegkneder
- Berichten: 167
- Lid geworden op: vr 28 jun 2013, 19:45
- Locatie: Terborg
Re: Bakdagje
Twee Franse landbroden volgens het recept van Levine, ben wel tevreden met het resultaat.
Fijne kerstdagen allemaal!
Fijne kerstdagen allemaal!
Groet,
Rik.
Rik.
- Rikkert
- Deegkneder
- Berichten: 167
- Lid geworden op: vr 28 jun 2013, 19:45
- Locatie: Terborg
Re: Bakdagje
Twee tarwe en twee witte broden volgens het 1-2-3 recept.
1 deel voordeeg (100% hydratatie) op desembasis, 2 delen water en 3 delen bloem/meel.
Alleen mengen, dus amper gekneed, en 3 keer een stretch en fold gedurende de eerste rijs van ruim drie uur.
Gevormd en, na een nachtje in de koelkast, vanmorgen gebakken.
Voor het eerst vier broden tegelijk in de Rofco B10 gebakken. (Deskman bedankt voor de tip en advies)
Ben weer tevreden met het resultaat, altijd weer mooi wat voor een lekkers je van meel, water, een beetje zout en geduld kunt maken.
1 deel voordeeg (100% hydratatie) op desembasis, 2 delen water en 3 delen bloem/meel.
Alleen mengen, dus amper gekneed, en 3 keer een stretch en fold gedurende de eerste rijs van ruim drie uur.
Gevormd en, na een nachtje in de koelkast, vanmorgen gebakken.
Voor het eerst vier broden tegelijk in de Rofco B10 gebakken. (Deskman bedankt voor de tip en advies)
Ben weer tevreden met het resultaat, altijd weer mooi wat voor een lekkers je van meel, water, een beetje zout en geduld kunt maken.
Groet,
Rik.
Rik.
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Bakdagje
Mooie broden Rik!
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- Rikkert
- Deegkneder
- Berichten: 167
- Lid geworden op: vr 28 jun 2013, 19:45
- Locatie: Terborg
Re: Bakdagje
Twee pain rustique volgens het recept van de Weekendbakery
Vooordeeg op basis van desem en aan het deeg wordt 0,5% droge gist toegevoegd.
Twee maal stretch & fold en met het resultaat ben ik alweer erg tevreden.
Begin het steeds beter onder de knie te krijgen na ruim 10 jaar vallen en opstaan.
Vooordeeg op basis van desem en aan het deeg wordt 0,5% droge gist toegevoegd.
Twee maal stretch & fold en met het resultaat ben ik alweer erg tevreden.
Begin het steeds beter onder de knie te krijgen na ruim 10 jaar vallen en opstaan.
Groet,
Rik.
Rik.
- Rikkert
- Deegkneder
- Berichten: 167
- Lid geworden op: vr 28 jun 2013, 19:45
- Locatie: Terborg
Re: Bakdagje
4 volkoren (nou ja, 85% volkoren en een beetje bloem voor het volume) desembroden volgens de 1-2-3 methode.
In één keer gebakken in de B10. Paste nog net, de tweede rijs afgelopen nacht in de koelkast was nogal uitbundig.
In één keer gebakken in de B10. Paste nog net, de tweede rijs afgelopen nacht in de koelkast was nogal uitbundig.
Groet,
Rik.
Rik.