Broodvirtuoos bakt Bierbostelbrood
- De Broodvirtuoos
- Deegroller
- Berichten: 291
- Lid geworden op: di 24 nov 2020, 15:33
Broodvirtuoos bakt Bierbostelbrood
Recept: 12 stuks
3600 g. T-65. = 90 %
400 g. Volkorenmeel = 10 %
800 g. Desem-volkoren = 20 %
24 g. Gist = 0,6 %
40 g. Roomboter = 1 %
80 g. Zout = 2 %
20 g. Moutpoeder = 0,5 %
800 g. Bierborstel = 20 % (bierborstel zonder haverkorrels i.v.m. lange onsmakelijke sprieten)
2400 g. Water ca. = 60 % (afhankelijk van de borstel)
Deegtemperatuur : 24°C.
Werkwijze:
Kneden: Tot een glad en soepel deeg van 24°C.
Bulkrijst: 90 minuten, na 45 minuten een doorslag geven.
Nachtrust: ca. 24 uur bij 4°C (koelkast)
Afwegen: 650 g.
Opbollen: Losjes
Bolrijs: ca. 60 minuten
Opmaken: In model trekken van de vorm van de mandjes
en in bestoven mandjes leggen.
Narijs: ca. 60 minuten; daarna overzetten op een inschietplank
Sjabloneren:Met sjabloon
Bakken: 240 C.; met stoom
Baktijd: ca. 40 minuten
zie voor desem: viewtopic.php?f=195&t=7841
Gerezen brood is geprezen brood.
Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.
Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Broodvirtuoos bakt Bierborstebrood
Mooi brood Frans!
Heb je eerst zelf bier gebrouwen om aan de bierborstel te komen?
Heb je eerst zelf bier gebrouwen om aan de bierborstel te komen?
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Broodvirtuoos bakt Bierborstebrood
Heb ooit eens dit...BIERGISTBROOD ...gebakken.Ik had van een mede forumlid een portie gedroogde biergist gekregen en daarmee aan de slag gegaan.
Het was wel een langdurig proces, (± 12uur) maar ondanks dat, was het brood zeer geslaagd en erg smakelijk.
Het was wel een langdurig proces, (± 12uur) maar ondanks dat, was het brood zeer geslaagd en erg smakelijk.
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- papagena
- Moderator
- Berichten: 1864
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
- Locatie: Hoogeveen
Re: Broodvirtuoos bakt Bierborstebrood
Bierborstel is geweldig om mee te bakken. Ik haal wel eens wat op bij de brouwerij, vries dat spul in en gooi het gewoon een handjevol door het brood. Het geeft een fijne smaak.
Niet bij brood alleen....
- De Broodvirtuoos
- Deegroller
- Berichten: 291
- Lid geworden op: di 24 nov 2020, 15:33
Re: Broodvirtuoos bakt Bierborstebrood
Klopt, ik haal het ook bij een plaatselijke brouwer, weeg de porties af en vries het in.
Wel geef ik bij de brouwer aan dat ik geen haver in de borstel wil hebben. Deze bevatten namelijk lange onsmakelijk aren..
Wel geef ik bij de brouwer aan dat ik geen haver in de borstel wil hebben. Deze bevatten namelijk lange onsmakelijk aren..
Gerezen brood is geprezen brood.
Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.
Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Broodvirtuoos bakt Bierborstebrood
ok, dus vrij gemakkelijk om aan te komen zo te lezen. Ga ik binnenkort als ik voor mijn werk bij een brouwerij ben eens vragen.
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- Houtvogel
- Opboller
- Berichten: 175
- Lid geworden op: di 27 jul 2021, 09:21
Re: Broodvirtuoos bakt Bierborstebrood
Is het woord niet 'BIERBOSTEL'?
Alles met de hand.
Pegrim-oven.
Pegrim-oven.
- De Broodvirtuoos
- Deegroller
- Berichten: 291
- Lid geworden op: di 24 nov 2020, 15:33
Re: Broodvirtuoos bakt Bierbostelbrood
Yess, je hebt gelijk.
Kan het helaas niet meer aanpassen.
Gerezen brood is geprezen brood.
Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.
Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.