Ik heb het recept gevolgd van Levine. Ik heb het recept zelf omgegooid van eetlepels/theelepels naar grammen. Misschien dat hier iets fout is gegaan.
5 gram droge gist
5 gram suiker
450 gram tarwebloem (molen de Eendracht)
25 gram melkpoeder (Elk) --> hier heb ik 1 cup koffiemelk gebruikt.
40 gram geroosterde sesamzaadjes
25 gram boter
9 gram zout
285 gram/ml water
programma 4 (whole wheat), size L
Ik heb 1 cup koffiemelk gebruikt i.p.v. melkpoeder. Later kwam ik er achter dat dit iets totaal verschillend is. Wat is de functie van melk in brood t.o.v. water? En is het erg als ik de melkpoeder er uit laat?
Het brood was aan de bovenkant luchtig, maar aan de onderkant heel compact. Omdat dit overnacht heeft gebakken weet ik niet of dit is ingezakt, of nooit goed is gaan rijzen. Kunnen jullie dit zien vanaf de foto's?


De dag erna heb ik een nieuwe poging gedaan. Nu heb ik programma 1 gebruikt (basic). crust laag. Ik heb in dit geval ook de koffiemelk er uit gelaten en geen melkpoeder toegevoegd. Ik heb dit nog niet in huis. Daar kwam het volgende brood uit. Hier was het brood wel egaal in kruim. Maar nog veel te compact. Ik heb wel wat gegeten, maar het was nog echt niet lekker.


Hebben jullie tips hoe ik mijn brood wel mooi luchtig kan krijgen?