Broodvirtuoos bakt tourte de seigle

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
De Broodvirtuoos
Deegroller
Berichten: 290
Lid geworden op: di 24 nov 2020, 15:33

Broodvirtuoos bakt tourte de seigle

Bericht door De Broodvirtuoos »

Afbeelding

Afbeelding

Tourte de Siegle, van 100% Rogge.
50% roggebloem-00 en 50% T-1150 (roggenmehl).
Hieraan heb ik 75% desem toegevoegd!!!
Géén broodverbetermiddelen, alleen 75% water en 2% zout, waarin het bloem/meelgehalte uit de desem is meegerekend


Niet het makkelijkste deeg om te verwerken (voelt als stopverf), maar hoe vaker je met zulke degen werkt (100% roggebloem/meel), hoe makkelijker het gaat. De smaak (juist door de grote hoeveelheid desem) is verrassend anders!!
Laatst gewijzigd door De Broodvirtuoos op vr 02 feb 2024, 18:33, 2 keer totaal gewijzigd.
Gerezen brood is geprezen brood.

Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.
Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 4005
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Broodvirtuoos bakt tourte de seigle

Bericht door lekkermelig »

Mooi hoor. Ik hou wel van rogge, leuk om te bakken. Maarruh is het niet tourte de seigle? Niet dat het heel belangrijk is hoor :lol:

Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt

Blog: Lekkermelig.nl
Gebruikersavatar
De Broodvirtuoos
Deegroller
Berichten: 290
Lid geworden op: di 24 nov 2020, 15:33

Re: Broodvirtuoos bakt tourte de seigle

Bericht door De Broodvirtuoos »

Klopt, typefout. Het is tourte de seigle. Misschien kun je de kop aanpassen Wil?. Dit lukt me niet meer.
Gerezen brood is geprezen brood.

Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.
Gebruikersavatar
De Broodvirtuoos
Deegroller
Berichten: 290
Lid geworden op: di 24 nov 2020, 15:33

Re: Broodvirtuoos bakt tourte de seigle

Bericht door De Broodvirtuoos »

Afbeelding

Door nog meer T-1150 (75% T-1150/25% roggebloem) en een gedeelte van de desem te vervangen door pâte fermentée een nog wat meer robuustere bakaard. helemaal tevreden met het resultaat. :)
Gerezen brood is geprezen brood.

Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.
Plaats reactie