Potje actieve zuurdesem ... maar dan?

Alles over desem
Plaats reactie
Gebruikersavatar
jbe
Jongste bediende
Berichten: 31
Lid geworden op: di 02 aug 2016, 11:28

Potje actieve zuurdesem ... maar dan?

Bericht door jbe »

Hallo allen,

Ik heb afgelopen week bij onze plaatselijke molenaar spontaan een potje actieve zuurdem gekocht, ziehttps://www.zelfbroodbakken.nl/Actieve- ... m-250-gram
EIgenlijk heb ik nog helemaal geen ervaring met desembroden en ik vind het (ten onrechte?) nogal een gedoe vergeleken met gistbroden.
Ik vraag me dan ook af of het allemaal wel de extra moeite waard is.

Maar goed, ik kwam dat potje dus tegen en hoop dat dit een goed eerste kennismaking zou kunnen zijn met het desembrood.
Of ben ik nou al op de verkeerde weg voordat ik zelfs maar begonnen ben?

Momenteel staat het potje sinds een halve week in de koelkast maar misschien is dat niet zo'n goed idee en ben ik desem al aan het vermoorden ...
En hoe gebruik ik 'm verder? Alleen de aangeven hoeveelheid (50 tot 150 gram op 500 gram bloem; zie de link) toevoegen of moet er dan ook nog gedroogde gist bij ?

Wie kan deze desem-newby verder helpen?
Mijn dank is nu al groot ...

Groetjes,
Jan
Oud brood is niet hard, hard is het leven zonder brood.
(http://www.bakkerijmuseum.nl/kalwiblo/i ... p?t=5&h=49)
Gebruikersavatar
Victory
Warme bakker
Berichten: 584
Lid geworden op: wo 11 mar 2020, 16:42

Re: Potje actieve zuurdesem ... maar dan?

Bericht door Victory »

Hallo Jan,

Een desem vermoord je niet zo snel. Juist slim dat hij in de koelkast staat. Onder het kopje desem kun je veel informatie vinden.

Je kunt een desem +gist brood maken. Kijk eens op de website van Levine daar staan ook leuke desem brood recepten op met een goede beschrijving.
Groetjes Victory

Panasonic SD-2500
Op het moment mijn grootste bakvriend.

Domino mix 5 spiraalkneder
Ik bak in een 90cm fornuis oven

Ik bak voornamelijk hybride (desem/gist) en meestal eigen recepten.
Plaats reactie