Dag alle,
Nieuw hier. Probeer al tijdje antw op vraag te vinden, maar lukt niet.
Ik bak mijn glutenvrij (heb coeliakie) brood in bbm. In de oven tijdens rijzen gebruik ik een vochtige doek als afdekking over mijn deeg, en een met kokend heet water waterbak onderin de oven.
Tijdens het afbakken blijft de waterbak met water gevuld staan.
Heerlijk brood! (Al la glutenvrije normen )
Door energiebesparing (heb MS) gebruik ik de bbm. Echter mis ik dat vochtige proces in de bbm.
Iemand idee hoe dit na te bootsen in de bbm?
Groetjes Daphne.
Vochtige doek tijdens rijzen in bbm
-
- Stofhapper
- Berichten: 2
- Lid geworden op: di 19 mar 2024, 17:04
- Truushoudtvanbakken
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 19
- Lid geworden op: di 27 sep 2022, 13:55
Re: Vochtige doek tijdens rijzen in bbm
Ik zou wat experimenteren. Vocht kan in de bbm dus ik zou water op de bodem doen. Dan een soort treefje op afgeronde poten zodat de bodem niet beschadigt. En daarop bakpapier en het glutenvrije deeg. Dit pas na de laatste kneed uiteraard.
Afdekken hoeft denk ik niet de bbm is al een kleine dichte trommel
Afdekken hoeft denk ik niet de bbm is al een kleine dichte trommel
- Truushoudtvanbakken
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 19
- Lid geworden op: di 27 sep 2022, 13:55
Re: Vochtige doek tijdens rijzen in bbm
Bijv dat rek dat moulinex voor de mini baguettes gebruikt als basis nemen. Dan krijg je een glutenvrij brood met bus-vorm.