Dag, ik wil graag ook grotere broden maken en daarvoor gebruik ik dan de oven.
Ik had gedacht om de bbm dan te gebruiken voor het kneden.
Dit heb ik vanochtend gedaan, programma 17 aangezet, dat duurt 03 uur en 15 minuten.
Heeft iemand hier ervaring mee? Ik vond het niet erg dat het zo lang duurde, kwestie van planning, maar het deeg vond ik niet echt super.
Nog best plakkerig. Ik heb er even de lucht uitgeduwd en toen in het broodblik gedaan.
Moest toen zeker nog een uur narijzen voordat het qua volume verdubbelde.
Op zich een redelijk gelukt brood, maar wel erg harde korst.
Ik heb ook gelezen dat het programma van pizzadeeg gebruikt wordt. Dan de volle 45 minuten erin laten?
Dan eruit halen, lucht eruit en in de bakvorm na laten rijzen?
groet JB81
Panasonic 2500 - programma 17 Volkoren deeg
- JB81
- Stofhapper
- Berichten: 2
- Lid geworden op: vr 03 mei 2024, 16:36
- Victory
- Warme bakker
- Berichten: 584
- Lid geworden op: wo 11 mar 2020, 16:42
Re: Panasonic 2500 - programma 17 Volkoren deeg
Gewoon programma 20 gebruiken en de eerste rijs in de BBM doen. Daarna voorvormen, rijzen BBM, definitief vormen en in bakblik of rijsmandje. 45 minuten is niet perse genoeg voor de eerste rijs. Je kunt het rustig langer ein laten zitten totdat het deeg klaar is om gevormd te worden.
Groetjes Victory
Panasonic SD-2500
Op het moment mijn grootste bakvriend.
Domino mix 5 spiraalkneder
Ik bak in een 90cm fornuis oven
Ik bak voornamelijk hybride (desem/gist) en meestal eigen recepten.
Panasonic SD-2500
Op het moment mijn grootste bakvriend.
Domino mix 5 spiraalkneder
Ik bak in een 90cm fornuis oven
Ik bak voornamelijk hybride (desem/gist) en meestal eigen recepten.