Simply bread oven en Chandley Pico Plus

Over ovens in alle soorten en maten
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Kabbi
Stofhapper
Berichten: 1
Lid geworden op: vr 19 apr 2024, 16:28

Simply bread oven en Chandley Pico Plus

Bericht door Kabbi »

Hoi, goedemiddag,

Zijn er mensen die ervaring hebben met de Simply Bread oven of de Chandley Pico Plus oven?

Hartelijke groeten
Gebruikersavatar
Vincent Nizet
Stofhapper
Berichten: 1
Lid geworden op: di 18 jun 2024, 13:52

Re: Simply bread oven en Chandley Pico Plus

Bericht door Vincent Nizet »

https://www.matierespremieres.be/

Ik ken de Chandley Pco Plus oven niet goed, maar hier zijn de kenmerken van de Simply Bread:

1) Uniek algoritme bestuurt verwarmingselementen individueel om gelijkmatig bakken over de dekken te garanderen, waardoor het niet nodig is om broden te verplaatsen. Het grootste probleem bij de meeste niet-convectie, steenovens is het bereiken van gelijkmatig bakken over de dekken. Daar komt nog bij dat in dergelijke ovens elk verwarmingselement zowel de steen erboven als het gebakken product eronder verwarmt. Het hebben van een thermostaat per verwarmingselement lost het probleem niet volledig op. De Simply Bread Oven lost dit probleem op door de temperatuur van elk dek te meten en elk verwarmingselement afzonderlijk te regelen met behulp van een geavanceerd algoritme.
2) Een groot kijkvenster maakt nauwlettend toezicht op het bakproces mogelijk, waardoor perfecte resultaten worden gegarandeerd zonder de ovendeur te openen, wat helpt om de temperatuur consistent te houden en warmteverlies te voorkomen.
3) Geïntegreerde programmeerbare stoomgeneratie voor het bakken van broden met een perfecte gouden kleur en heerlijke korst elke keer weer.
4) Stoomontlatingsknop (geen noodzaak om de deur te openen).
5) Wifi: de oven is een verbonden apparaat, wat op afstand diagnose en toegang tot bakanalyses mogelijk maakt.
6) Groot bakoppervlak (50,8 cm x 50,8 cm), waardoor 12 x 1000g of 15 x 850g ambachtelijke broden tegelijk kunnen worden gebakken.
7) Grote hoogte tussen verwarmingselementen om verschillende bakkerijproducten te kunnen bakken (19,2 cm).
8) Voorzien van gepatenteerde bakstenen met een koolstofinzet, wat zorgt voor een gelijkmatige temperatuurbehoud tijdens het bakken.
9) Solide isolatie en warmtebehoud voor verbeterde efficiëntie.
10) "Plug & play"-functionaliteit zonder wateraansluiting nodig.
11) Werkt op 220V, waardoor er geen driefasige elektrische aansluiting nodig is.
12) Perfecte deurafdichting voorkomt het ontsnappen van stoom tijdens het koken.
13) Bevestigde deurafdichting voor verbeterde isolatie en energie-efficiëntie.
14) Vroege toegang tot de Simply Bread-app voor het beheren van productie, bestellingen, betalingen, leveringen en ondersteuning. Ons grotere doel is om bakkers te ondersteunen in hun groei met andere tools en producten. Een daarvan is onze Simply Bread-app waarmee je bestellingen kunt beheren, betalingen kunt ontvangen en met je klanten kunt communiceren. In de toekomst zal het een bakcalculator en receptenbibliotheek hebben. Je kunt je hier aanmelden voor de app: https://www.simply-bread.co/ We hebben veel opties waaraan we werken met onze app, we hebben nog geen releasedatum, aangezien we nog bezig zijn met het uitbouwen van alle functies. Het stelt de gebruiker (jij!) in staat om bepaalde aspecten van de oven te beheren en zal een platform zijn waar er opties zijn om de oven meer aan te passen dan wat ze alleen met de ovenbediening kunnen doen.
15) Vierentwintig uur technische ondersteuning hotline voor onmiddellijke hulp.
16) Simply-Bread ovens heeft NSF (voedselveiligheid) certificering.
17) Meer dan 700 ovens al in gebruik, waardoor een gemeenschap van microbakkerijen ontstaat voor het uitwisselen van ervaringen en tips.
Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 4021
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Simply bread oven en Chandley Pico Plus

Bericht door lekkermelig »

Ik weet niet of deze twee ovens nou zo interessant zijn voor de thuisbakkers.
Mooie ovens, dat wel, maar extreem veel duurder dan de gebruikelijke opties in Nl, waar je ook mooie broodjes mee kan bakken. Als je een micro bakkerij begint lijkt het me mooi spul, maar de micro bakkers die ik ken gebruiken een of meer Rofco’s vanwege de prijs .
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt

Blog: Lekkermelig.nl
Plaats reactie