Simply bread oven en Chandley Pico Plus
- Kabbi
- Stofhapper
- Berichten: 1
- Lid geworden op: vr 19 apr 2024, 16:28
Simply bread oven en Chandley Pico Plus
Hoi, goedemiddag,
Zijn er mensen die ervaring hebben met de Simply Bread oven of de Chandley Pico Plus oven?
Hartelijke groeten
Zijn er mensen die ervaring hebben met de Simply Bread oven of de Chandley Pico Plus oven?
Hartelijke groeten
- Vincent Nizet
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 7
- Lid geworden op: di 18 jun 2024, 13:52
Re: Simply bread oven en Chandley Pico Plus
https://www.matierespremieres.be/
Ik ken de Chandley Pco Plus oven niet goed, maar hier zijn de kenmerken van de Simply Bread:
1) Uniek algoritme bestuurt verwarmingselementen individueel om gelijkmatig bakken over de dekken te garanderen, waardoor het niet nodig is om broden te verplaatsen. Het grootste probleem bij de meeste niet-convectie, steenovens is het bereiken van gelijkmatig bakken over de dekken. Daar komt nog bij dat in dergelijke ovens elk verwarmingselement zowel de steen erboven als het gebakken product eronder verwarmt. Het hebben van een thermostaat per verwarmingselement lost het probleem niet volledig op. De Simply Bread Oven lost dit probleem op door de temperatuur van elk dek te meten en elk verwarmingselement afzonderlijk te regelen met behulp van een geavanceerd algoritme.
2) Een groot kijkvenster maakt nauwlettend toezicht op het bakproces mogelijk, waardoor perfecte resultaten worden gegarandeerd zonder de ovendeur te openen, wat helpt om de temperatuur consistent te houden en warmteverlies te voorkomen.
3) Geïntegreerde programmeerbare stoomgeneratie voor het bakken van broden met een perfecte gouden kleur en heerlijke korst elke keer weer.
4) Stoomontlatingsknop (geen noodzaak om de deur te openen).
5) Wifi: de oven is een verbonden apparaat, wat op afstand diagnose en toegang tot bakanalyses mogelijk maakt.
6) Groot bakoppervlak (50,8 cm x 50,8 cm), waardoor 12 x 1000g of 15 x 850g ambachtelijke broden tegelijk kunnen worden gebakken.
7) Grote hoogte tussen verwarmingselementen om verschillende bakkerijproducten te kunnen bakken (19,2 cm).
8) Voorzien van gepatenteerde bakstenen met een koolstofinzet, wat zorgt voor een gelijkmatige temperatuurbehoud tijdens het bakken.
9) Solide isolatie en warmtebehoud voor verbeterde efficiëntie.
10) "Plug & play"-functionaliteit zonder wateraansluiting nodig.
11) Werkt op 220V, waardoor er geen driefasige elektrische aansluiting nodig is.
12) Perfecte deurafdichting voorkomt het ontsnappen van stoom tijdens het koken.
13) Bevestigde deurafdichting voor verbeterde isolatie en energie-efficiëntie.
14) Vroege toegang tot de Simply Bread-app voor het beheren van productie, bestellingen, betalingen, leveringen en ondersteuning. Ons grotere doel is om bakkers te ondersteunen in hun groei met andere tools en producten. Een daarvan is onze Simply Bread-app waarmee je bestellingen kunt beheren, betalingen kunt ontvangen en met je klanten kunt communiceren. In de toekomst zal het een bakcalculator en receptenbibliotheek hebben. Je kunt je hier aanmelden voor de app: https://www.simply-bread.co/ We hebben veel opties waaraan we werken met onze app, we hebben nog geen releasedatum, aangezien we nog bezig zijn met het uitbouwen van alle functies. Het stelt de gebruiker (jij!) in staat om bepaalde aspecten van de oven te beheren en zal een platform zijn waar er opties zijn om de oven meer aan te passen dan wat ze alleen met de ovenbediening kunnen doen.
15) Vierentwintig uur technische ondersteuning hotline voor onmiddellijke hulp.
16) Simply-Bread ovens heeft NSF (voedselveiligheid) certificering.
17) Meer dan 700 ovens al in gebruik, waardoor een gemeenschap van microbakkerijen ontstaat voor het uitwisselen van ervaringen en tips.
Ik ken de Chandley Pco Plus oven niet goed, maar hier zijn de kenmerken van de Simply Bread:
1) Uniek algoritme bestuurt verwarmingselementen individueel om gelijkmatig bakken over de dekken te garanderen, waardoor het niet nodig is om broden te verplaatsen. Het grootste probleem bij de meeste niet-convectie, steenovens is het bereiken van gelijkmatig bakken over de dekken. Daar komt nog bij dat in dergelijke ovens elk verwarmingselement zowel de steen erboven als het gebakken product eronder verwarmt. Het hebben van een thermostaat per verwarmingselement lost het probleem niet volledig op. De Simply Bread Oven lost dit probleem op door de temperatuur van elk dek te meten en elk verwarmingselement afzonderlijk te regelen met behulp van een geavanceerd algoritme.
2) Een groot kijkvenster maakt nauwlettend toezicht op het bakproces mogelijk, waardoor perfecte resultaten worden gegarandeerd zonder de ovendeur te openen, wat helpt om de temperatuur consistent te houden en warmteverlies te voorkomen.
3) Geïntegreerde programmeerbare stoomgeneratie voor het bakken van broden met een perfecte gouden kleur en heerlijke korst elke keer weer.
4) Stoomontlatingsknop (geen noodzaak om de deur te openen).
5) Wifi: de oven is een verbonden apparaat, wat op afstand diagnose en toegang tot bakanalyses mogelijk maakt.
6) Groot bakoppervlak (50,8 cm x 50,8 cm), waardoor 12 x 1000g of 15 x 850g ambachtelijke broden tegelijk kunnen worden gebakken.
7) Grote hoogte tussen verwarmingselementen om verschillende bakkerijproducten te kunnen bakken (19,2 cm).
8) Voorzien van gepatenteerde bakstenen met een koolstofinzet, wat zorgt voor een gelijkmatige temperatuurbehoud tijdens het bakken.
9) Solide isolatie en warmtebehoud voor verbeterde efficiëntie.
10) "Plug & play"-functionaliteit zonder wateraansluiting nodig.
11) Werkt op 220V, waardoor er geen driefasige elektrische aansluiting nodig is.
12) Perfecte deurafdichting voorkomt het ontsnappen van stoom tijdens het koken.
13) Bevestigde deurafdichting voor verbeterde isolatie en energie-efficiëntie.
14) Vroege toegang tot de Simply Bread-app voor het beheren van productie, bestellingen, betalingen, leveringen en ondersteuning. Ons grotere doel is om bakkers te ondersteunen in hun groei met andere tools en producten. Een daarvan is onze Simply Bread-app waarmee je bestellingen kunt beheren, betalingen kunt ontvangen en met je klanten kunt communiceren. In de toekomst zal het een bakcalculator en receptenbibliotheek hebben. Je kunt je hier aanmelden voor de app: https://www.simply-bread.co/ We hebben veel opties waaraan we werken met onze app, we hebben nog geen releasedatum, aangezien we nog bezig zijn met het uitbouwen van alle functies. Het stelt de gebruiker (jij!) in staat om bepaalde aspecten van de oven te beheren en zal een platform zijn waar er opties zijn om de oven meer aan te passen dan wat ze alleen met de ovenbediening kunnen doen.
15) Vierentwintig uur technische ondersteuning hotline voor onmiddellijke hulp.
16) Simply-Bread ovens heeft NSF (voedselveiligheid) certificering.
17) Meer dan 700 ovens al in gebruik, waardoor een gemeenschap van microbakkerijen ontstaat voor het uitwisselen van ervaringen en tips.
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4028
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Simply bread oven en Chandley Pico Plus
Ik weet niet of deze twee ovens nou zo interessant zijn voor de thuisbakkers.
Mooie ovens, dat wel, maar extreem veel duurder dan de gebruikelijke opties in Nl, waar je ook mooie broodjes mee kan bakken. Als je een micro bakkerij begint lijkt het me mooi spul, maar de micro bakkers die ik ken gebruiken een of meer Rofco’s vanwege de prijs .
Mooie ovens, dat wel, maar extreem veel duurder dan de gebruikelijke opties in Nl, waar je ook mooie broodjes mee kan bakken. Als je een micro bakkerij begint lijkt het me mooi spul, maar de micro bakkers die ik ken gebruiken een of meer Rofco’s vanwege de prijs .
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- Vincent Nizet
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 7
- Lid geworden op: di 18 jun 2024, 13:52
Re: Simply bread oven en Chandley Pico Plus
Je hebt gelijk op één punt: je kunt hele mooie broden bakken met elke oven.
Maar waarom zou je dan meer betalen voor de ene oven dan voor de andere?
Het is simpel!
Op veel forums kun je lezen dat gebruikers van Rofco klagen over de ongelijke temperatuur op de drie verdiepingen, wat de bakker dwingt om tijdens het bakken de ovendeur te openen om de broden van onder naar boven en vice versa te verplaatsen. Bovendien is er geen stoominjectie, het deursluitsysteem is niet optimaal en laat soms stoom ontsnappen. Het kleine raam maakt het onmogelijk om het bakproces op de twee onderste verdiepingen te zien. Je kunt ook opmerkingen lezen over de lange tijd die de oven nodig heeft om weer op temperatuur te komen tussen twee bakbeurten.
De oven van Simply Bread lost al deze problemen op en zorgt voor besparingen, maar dat is nog niet alles.
In de snel evoluerende wereld van de microbakkerij betekent vooroplopen het omarmen van technologie.
De Simply Bread is verbonden, waardoor automatische updates mogelijk zijn, het analyseren van bakgegevens om recepten te verbeteren en toegang tot een mobiele app waarmee je het hele proces kunt beheren, van de bestelling van de klant tot de productie, betaling en levering.
Maar waarom zou je dan meer betalen voor de ene oven dan voor de andere?
Het is simpel!
Op veel forums kun je lezen dat gebruikers van Rofco klagen over de ongelijke temperatuur op de drie verdiepingen, wat de bakker dwingt om tijdens het bakken de ovendeur te openen om de broden van onder naar boven en vice versa te verplaatsen. Bovendien is er geen stoominjectie, het deursluitsysteem is niet optimaal en laat soms stoom ontsnappen. Het kleine raam maakt het onmogelijk om het bakproces op de twee onderste verdiepingen te zien. Je kunt ook opmerkingen lezen over de lange tijd die de oven nodig heeft om weer op temperatuur te komen tussen twee bakbeurten.
De oven van Simply Bread lost al deze problemen op en zorgt voor besparingen, maar dat is nog niet alles.
In de snel evoluerende wereld van de microbakkerij betekent vooroplopen het omarmen van technologie.
De Simply Bread is verbonden, waardoor automatische updates mogelijk zijn, het analyseren van bakgegevens om recepten te verbeteren en toegang tot een mobiele app waarmee je het hele proces kunt beheren, van de bestelling van de klant tot de productie, betaling en levering.
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4028
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Simply bread oven en Chandley Pico Plus
Werk je er soms? Vind het nogal een marketing verhaal. Niet dat dat erg is trouwens maar ik mis een beetje waarom een hobbyist 4000 euro extra over zou hebben voor een oven. Ik ben heel goed bekend met de nadelen van Rofco, ik heb er zelf twee en een derde gehad. Ze bakken allemaal anders en zijn absoluut niet zuinig, verbruiken ongeveer het dubbele van een Manz.
Trouwens wel goed dat er geïnnoveerd wordt maar eerder voor een micro bakkerij dan een hobby bakker, tenzij je natuurlijk geld zat hebt. Je kan je ook afvragen welke microbakkerij dat geld er wel voor over heeft. Bakken is geen goudmijn en heel hard werken.
Ik heb ook wel eens naar Rackmasters gekeken maar die Simply Bread lijkt me dan wel geavanceerder voor zijn centen
Trouwens wel goed dat er geïnnoveerd wordt maar eerder voor een micro bakkerij dan een hobby bakker, tenzij je natuurlijk geld zat hebt. Je kan je ook afvragen welke microbakkerij dat geld er wel voor over heeft. Bakken is geen goudmijn en heel hard werken.
Ik heb ook wel eens naar Rackmasters gekeken maar die Simply Bread lijkt me dan wel geavanceerder voor zijn centen
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- Vincent Nizet
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 7
- Lid geworden op: di 18 jun 2024, 13:52
Re: Simply bread oven en Chandley Pico Plus
Alles is een kwestie van perspectief. Zoals ik al zei, je kunt goed brood bakken in de meeste ovens. Dus waarom zou je investeren in een Simply Bread? Misschien moet je dat vragen aan de meer dan 700 thuisbakkers die, om hun hobby om te zetten in een meer commerciële activiteit en er een extra inkomen uit te halen, hebben gekozen voor Simply Bread, de meest geavanceerde oven op de markt.
Als ik een vergelijking mag maken, de Dacia Sandero is tegenwoordig de goedkoopste nieuwe auto: een eenvoudig, praktisch, pretentieloos model. En toch zijn er andere merken die iets anders bieden voor een andere ervaring. Als Rofco een slechte oven was, zouden er niet zoveel verkocht zijn. Het verschil is dat Simply Bread geavanceerder is en oplossingen biedt voor alle gebreken die je kunt vinden in de huidige ovens op de markt, en dat is niet alleen maar marketing.
Als ik een vergelijking mag maken, de Dacia Sandero is tegenwoordig de goedkoopste nieuwe auto: een eenvoudig, praktisch, pretentieloos model. En toch zijn er andere merken die iets anders bieden voor een andere ervaring. Als Rofco een slechte oven was, zouden er niet zoveel verkocht zijn. Het verschil is dat Simply Bread geavanceerder is en oplossingen biedt voor alle gebreken die je kunt vinden in de huidige ovens op de markt, en dat is niet alleen maar marketing.
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4028
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Simply bread oven en Chandley Pico Plus
Het had een stuk eleganter geweest als je zelf direct gezegd had dat je voor simply bread werkt. Dan kunnen we je enthousiasme beter in perspectief plaatsen, vooral omdat je nog nooit eerder iets op ons hobby forum geplaatst had. Ik had het natuurlijk ook als sluikreclame kunnen blokkeren maar daar is het net te interessant voor.
Succes met de business
Succes met de business
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- Vincent Nizet
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 7
- Lid geworden op: di 18 jun 2024, 13:52
Re: Simply bread oven en Chandley Pico Plus
Het spijt me voor deze verwarring. Ik had niets te verbergen en ik heb bovendien mijn Simply Bread e-mailadres gebruikt bij mijn registratie. Bedankt in ieder geval voor dit interessante gesprek. (Los van Simply Bread ben ik ook een thuisbakker)
- De Broodvirtuoos
- Deegroller
- Berichten: 367
- Lid geworden op: di 24 nov 2020, 15:33
- Locatie: Città del Pane
Re: Simply bread oven en Chandley Pico Plus
Ik ben eigenlijk wel geïnteresseerd of er hier in Nederland ( het liefst in de buurt van Arnhem) een Simply Bread oven staat. Voor mij wel de moeite waard om eens te gaan kijken. Het zal wel een andere maatvoering zijn dan de Rofco B-40 (47x47 cm.), en dus bakplaten en evt. rijskast zullen dan ook vervangen moeten worden.
Gerezen brood is geprezen brood.
Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.
Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.
- Vincent Nizet
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 7
- Lid geworden op: di 18 jun 2024, 13:52
Re: Simply bread oven en Chandley Pico Plus
De binnenafmetingen van de oven zijn 50,8 x 50,8 cm. Momenteel hebben we geen ovens in de buurt van Arnhem. Als u echter echt geïnteresseerd bent, kunnen we een afspraak regelen zodat u het kunt testen. Om dit forum niet te verstoren, stel ik voor dat u mij rechtstreeks per e-mail contacteert via vincent@simply-bread.co
- De Broodvirtuoos
- Deegroller
- Berichten: 367
- Lid geworden op: di 24 nov 2020, 15:33
- Locatie: Città del Pane
Re: Simply bread oven en Chandley Pico Plus
Ik neem na mijn vakantie en verbouwing (huis) contact met u op.
Gerezen brood is geprezen brood.
Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.
Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.
- Vincent Nizet
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 7
- Lid geworden op: di 18 jun 2024, 13:52
Re: Simply bread oven en Chandley Pico Plus
Perfect! Fijne vakantie en succes met de verbouwing!
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4028
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Simply bread oven en Chandley Pico Plus
vincent, misschien een plek voor jou om je oven te demonstreren?
https://bakeryinstitute.nl/bon-a-petit/
Kennisdag voor mensen die een micro bakkerij willen starten . Ze hebben een leveranciers markt
Groeten Wil
https://bakeryinstitute.nl/bon-a-petit/
Kennisdag voor mensen die een micro bakkerij willen starten . Ze hebben een leveranciers markt
Groeten Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- De Broodvirtuoos
- Deegroller
- Berichten: 367
- Lid geworden op: di 24 nov 2020, 15:33
- Locatie: Città del Pane
Re: Simply bread oven en Chandley Pico Plus
Goede tip Wil. Bakery Institute is dé plek om deze doelgroep te bereiken. Mocht Simply Bread op 5 september vertegenwoordigd zijn, dan kom ik zeker naar Zaandam.
Gerezen brood is geprezen brood.
Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.
Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.
- Vincent Nizet
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 7
- Lid geworden op: di 18 jun 2024, 13:52
Re: Simply bread oven en Chandley Pico Plus
Bedankt voor dit advies! Dat is heel aardig
Dus ik bevestig: we zullen aanwezig zijn op de "bon-a-petit" dag op 05/09.
Ik kijk ernaar uit om jullie daar te ontmoeten.
Dus ik bevestig: we zullen aanwezig zijn op de "bon-a-petit" dag op 05/09.
Ik kijk ernaar uit om jullie daar te ontmoeten.