Brood in nieuwe BW oven.

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Henkiebak
Jongste bediende
Berichten: 48
Lid geworden op: di 18 okt 2016, 10:36

Brood in nieuwe BW oven.

Bericht door Henkiebak »

Vandaag mijn eerste brood gebakken in mijn BW Home Edition 2.2 oven.
Het is een lichtbruin brood uit het broodboek van Levine van Doorn.
Oven voorverwarmd onder en boven op 240 graden.Na het inschieten
direct op de steen de onder temparatuur verlaagd naar 180 graden
en de boven temperatuur naar 200 graden.Ook stoom toegevoegd
via het geleverde bakje.Vond het brood heel lekker enhet is even wennen
hij werkt niet slechter als mijn Rofco oven denk dat ik hier ook veel plezier
aan gaat beleven.
Img[ Afbeelding ]img
Laatst gewijzigd door Henkiebak op za 18 mei 2024, 15:24, 9 keer totaal gewijzigd.
BW Home Edition2.2KW en een Famag Grilletta kneder.Zelfbouw Rijskast. Kitchenaid Artisan bowl lift. Emile Henry broodbakbol.
Gebruikersavatar
dirkjanl
Gaat de goede kant op
Berichten: 83
Lid geworden op: ma 25 nov 2019, 19:50
Locatie: Borger

Re: Brood in nieuwe BW oven.

Bericht door dirkjanl »

Ja, natuurlijk lees ik mee ;-)
Mooi broodje, van mij heb je al een dikke voldoende plus!
Herstartende hobbyist die graag iets nieuws uitprobeert.
Werkt met Bakkerijwereld oven BW Home 2,2kW en een oude Bosch Mum 6 keukenmachine.
Gebruikersavatar
Henkiebak
Jongste bediende
Berichten: 48
Lid geworden op: di 18 okt 2016, 10:36

Re: Brood in nieuwe BW oven.

Bericht door Henkiebak »

Heb jou temperaturen aangehouden en ben hier tevreden over heb wel mijn brood direct op de steen gedaan met een bakvel. Maar binnenkort weer verder bakken na mijn vakantie.
BW Home Edition2.2KW en een Famag Grilletta kneder.Zelfbouw Rijskast. Kitchenaid Artisan bowl lift. Emile Henry broodbakbol.
Plaats reactie