Pastadeeg kneden in simpele broodbakmachine

Specifieke vragen over afwegen, kneden, rijzen (en het vertragen ervan), vormen, bakken, insnijden ...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Klaartje
Stofhapper
Berichten: 2
Lid geworden op: za 04 mei 2024, 13:03

Pastadeeg kneden in simpele broodbakmachine

Bericht door Klaartje »

Hoi,

ik heb een panasonic broodbakmachine SD-B2510, zonder speciale pastadeeg-optie.

Heeft iemand een idee hoe ik pastadeeg daarin zou kunnen kneden?
Dat moet 15-20 minuten.
Ik heb ook geen mogelijkheid om het kneden handmatig in te stellen.

Ik dacht ofwel de basis-deeg-optie, of de 'basis-snel'-optie voor brood bakken, en dan na het kneden stopzetten?
Hoe kom ik erachter hoe lang het kneden duurt in zo'n programma?
Bedankt!
Gebruikersavatar
Coweto
Stofhapper
Berichten: 2
Lid geworden op: ma 06 mei 2024, 14:38

Re: Pastadeeg kneden in simpele broodbakmachine

Bericht door Coweto »

Bij mijn BBM zit een boekje met alle programma's. Kneden duurt bij mij 1.30
Gebruikersavatar
Gebaxke
Opboller
Berichten: 202
Lid geworden op: zo 16 jul 2017, 10:57

Re: Pastadeeg kneden in simpele broodbakmachine

Bericht door Gebaxke »

Volgens mij moet je pastadeeg niet zolang kneden, het moet juist niet te veel gluten vormen.
In mijn kneedmachine of handmatig doe ik dat maximaal 5 minuten.
Dus gewoon laten kneden en na 5 minuten als het een vaste deegbol is gewoon uitzetten. Dan een uurtje de koelkast in en rollen maar die pasta.
Gebruikersavatar
De Broodvirtuoos
Deegroller
Berichten: 336
Lid geworden op: di 24 nov 2020, 15:33

Re: Pastadeeg kneden in simpele broodbakmachine

Bericht door De Broodvirtuoos »

Klopt helemaal Gebaxke. (brood)degen die worden uitgerold, moeten over het algemeen wél rekbaar, maar niet elastisch zijn. Kort kneden is één van de voorwaarden om dit te bereiken.
Gerezen brood is geprezen brood.

Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.
Plaats reactie