
Het boek van Jimmy Griffin “The Art Of Lamination deel-1” kwam ik regelmatig tegen op internet.
Veel van zijn eindresultaten plaatste Jimmy op social media. Ik werd behoorlijk nieuwsgierig naar zijn boek. Temeer omdat ik hierover ook veel positieve reacties las. Inmiddels gekocht (levertijd ca. 6 weken) en het boek in huis. Hoewel in het Engels geschreven, worden alle technieken uitvoerig beschreven en geïllustreerd verduidelijkt. Jimmy gebruikt verschillende lamineertechnieken voor verschillende producten. Ook verschillen de recepten van elkaar, zoals de toevoeging van suiker (van 2% tot 12%), wel en geen voordegen (met nachtoverbrugging), wel of geen toevoeging van ei-bestanddelen. Ik was namelijk gewend van één getoerd deeg, verschillende producten te maken.
Het zal voor mij nog wel eventjes duren voordat ik in de gelegenheid ben, om vanuit dit boek te gaan experimenteren, ben ik wel zo enthousiast geworden, dat ik alvast “The Art Of Lamination” deel-2” heb besteld.