Brood is TE luchtig!

Al je vragen over het bakken in een broodbakmachine (bbm)
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Kaatje Bakgraag
Stofhapper
Berichten: 2
Lid geworden op: vr 14 jun 2024, 12:44

Brood is TE luchtig!

Bericht door Kaatje Bakgraag »

Mijn nieuwe Panasonic bakt prima: het brood is hoog en luchtig. Te luchtig naar mijn smaak. En (in tegenstelling tot velen) wil ik het compact en stevig. Maar wel gaar natuurlijk! Ik heb al geëxperimenteerd met gist verminderen (van 7 naar 5 gr) en gekozen voor het korte programma. Maar dat hielp allemaal niks. Het brood komt er perfect uit, dat wil zeggen als je van fluffy brood houdt, type King Corn (voor wie dat nog iets zegt) lol: Ik gebruik bio volkoren tarwemeel van de Molensteen en ben overgegaan van boter naar olie (maakt totaal geen verschil).

Ik gebruik de volgende ingrediënten:
( gist 5 gr, olie 30 gr, suiker 20 gr, zout 6 gr, volkoren meel 500 gr, water 330 ml.
Ik doe de droge ingrediënten, behalve meel, aan de rechterkant. De kneedhaak zit links. Dan al het meel erbovenop, zoveel mogelijk rechts, olie en water voorzichtig links schenken zodat het meel niet 'beweegt'. Dat is het.

Kan ik wel stevig brood bakken met de Panasonic? Ik las ergens dat die juist bekend staat om zijn luchtige brood??
Alvast bedankt voor jullie reacties!
Gebruikersavatar
MamAnita71
Chef stoffer en blik
Berichten: 7
Lid geworden op: za 27 apr 2024, 18:31

Re: Brood is TE luchtig!

Bericht door MamAnita71 »

Ik zou zelf eens de volgende hoeveelheden proberen;

Water 330 gr
Zonnebloemolie 30 gr
Volkoren meel 500 gr
Zout 7 gr
Suiker 11 gr
Gist 5 gr

Succes !
Plaats reactie