Gevulde koeken van uitsluitend roomboter en amandelspijs

Hier kun je je recepten aanbieden om opgenomen te worden.
Dit subforum wordt regelmatig opgeschoond.
Gasten en net-geregistreerden kunnen alleen lezen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
De Broodvirtuoos
Warme bakker
Berichten: 542
Lid geworden op: di 24 nov 2020, 15:33
Locatie: Città del Pane

Gevulde koeken van uitsluitend roomboter en amandelspijs

Bericht door De Broodvirtuoos »

Afbeelding

Het recept is voor 96 gevulde koeken (6 Rofco-bakplaten). Zelf omrekenen naar gewenste aantallen.

RECEPT: voor 96 gevulde koeken:
1425 g. Roomboter (gezouten)
1425 g. Basterdsuiker
51 g. Citroenrasp
285 g. Heelei
2423 g. Zeeuwse bloem
29 g. Gemengd bakpoeder “S”
15 g. Kaneel

VULLING:
2700 g. Amandelspijs
54 g. Roomboter
80 g. Citroenrasp
325 g. Heelei

WERKWIJZE:
•Deegtype: kruimeldeeg.
•Koelen: tot een verwerkbaar deeg. (te groot voor de Maxima, dus in spiraalkneder,)
•Bakplaat: bekleden met teflonvel.
•Mengen: de grondstoffen voor de spijsvulling.(liefs paar dagen van te voren)
•Uitrollen: tot een rechthoek van 2,5 mm. dikte.
•Uitsteken: Met een kartelsteker voor onderplak 96 plakken (doorsnede 9 cm). 16 koeken per bakplaat.
•Spuiten: met een glad spuitmondje van 12 mm. de spijs spiraalsgewijs op de plakjes aanbrengen ± 33 gram.
•Opleggen: met een kartelsteker voor bovenplak 96 plakken. (doorsnede 10 cm)
•Strijken: met zwaar eistrijksel (4x dooier/1x ei).
•Decoreren: elke koek voorzien van 3 halve amandelen.
•Strijken: nogmaals met zwaar eistrijksel.
•Bakken: 250°C, 9 minuten, draaien + schuif open na 4 minuten.

Afbeelding
Laatst gewijzigd door De Broodvirtuoos op ma 17 jun 2024, 14:46, 11 keer totaal gewijzigd.
Gerezen brood is geprezen brood.

Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.
Gebruikersavatar
Henkiebak
Jongste bediende
Berichten: 48
Lid geworden op: di 18 okt 2016, 10:36

Re: Gevulde koeken van uitsluitend roomboter en amandelspijs

Bericht door Henkiebak »

Zien er weer goed uit.Daar is het nu wel weer voor om te bakken.
BW Home Edition2.2KW en een Famag Grilletta kneder.Zelfbouw Rijskast. Kitchenaid Artisan bowl lift. Emile Henry broodbakbol.
Gebruikersavatar
De Broodvirtuoos
Warme bakker
Berichten: 542
Lid geworden op: di 24 nov 2020, 15:33
Locatie: Città del Pane

Re: Gevulde koeken van uitsluitend roomboter en amandelspijs

Bericht door De Broodvirtuoos »

Er was gevraagd of ik 80 gevulde koeken kon bakken voor een feestje morgen. In combinatie met het huidige weer niet afgeslagen. :roll:
Gerezen brood is geprezen brood.

Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.
Plaats reactie