
Het recept is voor 96 gevulde koeken (6 Rofco-bakplaten). Zelf omrekenen naar gewenste aantallen.
RECEPT: voor 96 gevulde koeken:
1425 g. Roomboter (gezouten)
1425 g. Basterdsuiker
51 g. Citroenrasp
285 g. Heelei
2423 g. Zeeuwse bloem
29 g. Gemengd bakpoeder “S”
15 g. Kaneel
VULLING:
2700 g. Amandelspijs
54 g. Roomboter
80 g. Citroenrasp
325 g. Heelei
WERKWIJZE:
•Deegtype: kruimeldeeg.
•Koelen: tot een verwerkbaar deeg. (te groot voor de Maxima, dus in spiraalkneder,)
•Bakplaat: bekleden met teflonvel.
•Mengen: de grondstoffen voor de spijsvulling.(liefs paar dagen van te voren)
•Uitrollen: tot een rechthoek van 2,5 mm. dikte.
•Uitsteken: Met een kartelsteker voor onderplak 96 plakken (doorsnede 9 cm). 16 koeken per bakplaat.
•Spuiten: met een glad spuitmondje van 12 mm. de spijs spiraalsgewijs op de plakjes aanbrengen ± 33 gram.
•Opleggen: met een kartelsteker voor bovenplak 96 plakken. (doorsnede 10 cm)
•Strijken: met zwaar eistrijksel (4x dooier/1x ei).
•Decoreren: elke koek voorzien van 3 halve amandelen.
•Strijken: nogmaals met zwaar eistrijksel.
•Bakken: 250°C, 9 minuten, draaien + schuif open na 4 minuten.
