Broodvirtuoos bakt Riz d'Abricot

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
De Broodvirtuoos
Warme bakker
Berichten: 547
Lid geworden op: di 24 nov 2020, 15:33
Locatie: Città del Pane

Broodvirtuoos bakt Riz d'Abricot

Bericht door De Broodvirtuoos »

Afbeelding

Riz 'd Abricot is een afgeleide van rijstevlaai. Juist de combinatie van een (dikke) rijstevulling met abrikozen, met een dun laagje franqipane maakt het verschil met de Limburgse rijstevlaai. Ik gebruik hiervoor hoge kapselpannetjes van 18 cm. doorsnede.
Gerezen brood is geprezen brood.

Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.
Plaats reactie