Op dit moment bak ik mijn broden in een hete lucht oven met stoominjectie.
Nu overweeg ik de pizzasteen of een pizzasteel te proberen, maar ik heb een praktische vraag.
Ik lees dat je de steen in je oven moet voorverwarmen op een zo hoog mogelijke temperatuur (300 bij mijn oven).
Nu bak ik mijn broden, beetje afhankelijk van het recept tussen de 170 en 200 graden. Verlaag je dan de oventemperatuur na het opwarmen van de steen?
En voor een steen lees ik 45 minuten om op te warmen, hoeveel tijd reken je hiervoor bij een steel?
Welke temperatuur met pizzasteen / pizza steel of aanpassen?
- Miriam
- Stofhapper
- Berichten: 3
- Lid geworden op: vr 17 jan 2020, 23:48
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5644
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Welke temperatuur met pizzasteen / pizza steel of aanpassen?
Ik verwarm mijn steen (3 cm dik) voor op 230 - 250 graden, afhankelijk wat ik ga bakken. Eventueel later in het bakproces temperatuur weer iets omlaag. Ik kan mijn oven tot 300 graden voorverwarmen maar dat vind ik te heet. Weleens gedaan maar het brood werd er niet beter op. Steen verwarm ik 45 - 60 minuten voor, een steel is sneller opgewarmd.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken