's avonds kneden en 's ochtends bakken

Specifieke vragen over afwegen, kneden, rijzen (en het vertragen ervan), vormen, bakken, insnijden ...
Gebruikersavatar
De Broodvirtuoos
Warme bakker
Berichten: 599
Lid geworden op: di 24 nov 2020, 15:33
Locatie: Città del Pane

Re: 's avonds kneden en 's ochtends bakken

Bericht door De Broodvirtuoos »

Dries schreef: di 24 feb 2015, 20:23 Hallo,

Is het mogelijk om 's avonds een brood te kneden/ klaar te maken voor bakken en het dan in de koelkast te zetten of zo en dan 's ochtends af te bakken.
Ik vraag me dit vooral af voor puntjes en croissants. Dus voornamelijk klein brood goed.


Dries
Ik ga er even vanuit dat je voor puntjes (zacht kleinbrood) en croissants uitsluitend gist gebruik. Ik zou deze zeker direct na het vormen koel wegzetten. Het liefst effe aanvriezen om de gisting te stoppen, omdat voor beide broodsoorten meer gist wordt toegevoegd.
Gerezen brood is geprezen brood.

Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.
Plaats reactie