Ben al enige tijd bezig met het zoeken naar een goede houten snijplank/deegplank om mijn deeg goed te kunnen bewerken. Momenteel doe ik dit op mijn aanrechtblad wat van hout is, maar wil eigenlijk een los werkblad of plank hiervoor hebben voor alleen mijn deeg. Het gaat daarbij wel om een groot blad waar ik naar opzoek ben, ergens tussen de 70x55 en 80x60. Hebben jullie goede bronnen waar ik dit voor een mooie prijs kan vinden?
Je zou eens bij Hornbach o.i.d. kunnen kijken. De eerste jaren dat ik thuis bakte heb ik daar mijn werkblad gekocht (op de maat van mijn aanrecht). Inmiddels heb ik een eigen ruimte gecreëerd, en het werkblad weggegeven. Maar was voor toen een goede oplossing,
Gerezen brood is geprezen brood.
Spiraalkneder: SM-15. Planeetmenger: Maxima MPM 7l. Dough sheeter: TYD-330B. Rijskast: Rofco-RK-48. Oven: Rofco-B-40. Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.
Één beuk blad van cando (gamma/brico)? Niet te zwaar en toch solide beuk. Lijkt me voldoende geschikt voor het doel en is in verschillende maten beschikbaar dacht ik