DeSh-stoom bakje

Voor alle vragen over deegrollers, bakblikken, rijsmandjes, broodmessen, graanmolens, rijskasten en andere gereedschappen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
hdeweert
Chef stoffer en blik
Berichten: 7
Lid geworden op: za 28 dec 2024, 14:16

DeSh-stoom bakje

Bericht door hdeweert »

Sinds kort bak ik brood in een gietijzeren pan. Helaas is er maar ruimte voor een klein bolletje. Zou het DeSh-stoom bakje een oplossing kunnen zijn om grotere broden op een pizza steen te bakken?
Gebruikersavatar
Anna
Warme bakker
Berichten: 987
Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29

Re: DeSh-stoom bakje

Bericht door Anna »

Welk probleem wil je eigenlijk met het deshstoombakje oplossen? Grotere broden kun je ook zonder desh op een pizzasteen bakken?
Gebruikersavatar
hdeweert
Chef stoffer en blik
Berichten: 7
Lid geworden op: za 28 dec 2024, 14:16

Re: DeSh-stoom bakje

Bericht door hdeweert »

Anna schreef: za 11 jan 2025, 20:43 Welk probleem wil je eigenlijk met het deshstoombakje oplossen? Grotere broden kun je ook zonder desh op een pizzasteen bakken?
Ik bak in een kleine pan, en krijg dus een klein bolletje. Een bolletje is een leuk gezicht maar niet erg economisch qua plakken. Vandaar dat ik over stapte naar het bakken in de reumertopf. Helaas is deze wat aan de kleine kant. Vandaar dat ik gewoon in de oven met stoom wil bakken. Het stoombakje leek mij een oplossing . Zonder stoom krijg je op een pizasteen ook niet hetzelfde resultaat?
Gebruikersavatar
Anna
Warme bakker
Berichten: 987
Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29

Re: DeSh-stoom bakje

Bericht door Anna »

Ah zo, voor een krokante, niet te dikke korst is bakken met stoom wel beter. Over stoom zijn al meerdere topics. Als je de even rondkijkt of de zoekfunctie gebruikt vind je o.a. Wat gebruik jij om stoom te genereren? en Stoombakje voor in de oven.
Gebruikersavatar
hdeweert
Chef stoffer en blik
Berichten: 7
Lid geworden op: za 28 dec 2024, 14:16

Re: DeSh-stoom bakje

Bericht door hdeweert »

Dank voor de link lees gemengde ervaringen zeker bij hetelucht. Ik ben een Jamie Olivier bakker dus ga wat ekspirimenteren maar wat bakjes.
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5689
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: DeSh-stoom bakje

Bericht door Levinebaktbrood »

Brood op hete lucht bakken heeft niet de voorkeur, boven-/onderwarmte is beter. Hete lucht blaast stoom direct weg,

Je kunt ook een laag bakblikje of braadslede op de bodem van de oven zetten om daar stoom in te maken.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Plaats reactie