Beste mede forumleden,
Hieronder mijn desem tarwebrood
250 actieve desem 50 volkoren desem gevoed met 100 bloem)
250 Franse bio tarwebloem
500 Franse tarwe volkoren type 150
500 water
Autolyse, 10 min kneden, 3 uur rijzen met tussendoor vouwen, narijs van ongeveer 2 uur (sorry niet helemaal onthouden) in rijsmandjes. Toen moest het wel de oven in.
Erg plat, smaak is wel goed.
Hebben jullie tips?
Groet Petra
De baksels van Peetje
- Peetje
- Deegkneder
- Berichten: 154
- Lid geworden op: di 15 apr 2014, 20:29
De baksels van Peetje
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
- Peetje
- Deegkneder
- Berichten: 154
- Lid geworden op: di 15 apr 2014, 20:29
Re: De baksels van Peetje
Dan
250 desem ( 50 volkoren desem gevoed met 100 bio bloem)
750 volkoren bio tarwemeel (niet Frans)
500 wate15 gram zout
Na autolyse en kneden inwassen met 30 water
3 uur rijzen met vouwen, opbollen en daarna nog ongeveer 2 uur in rijsmandje
Gebakken op steen bij 250 graden
Smaak is goed en deze is niet zo plat.
Groet, Petra
250 desem ( 50 volkoren desem gevoed met 100 bio bloem)
750 volkoren bio tarwemeel (niet Frans)
500 wate15 gram zout
Na autolyse en kneden inwassen met 30 water
3 uur rijzen met vouwen, opbollen en daarna nog ongeveer 2 uur in rijsmandje
Gebakken op steen bij 250 graden
Smaak is goed en deze is niet zo plat.
Groet, Petra
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
- Peetje
- Deegkneder
- Berichten: 154
- Lid geworden op: di 15 apr 2014, 20:29
Re: De baksels van Peetje
Zou het puur het insnijden (te diep) zijn?
- Anna
- Warme bakker
- Berichten: 987
- Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29
Re: De baksels van Peetje
Ziet er prima uit hoor! Ik denk dat het niet aan het insnijden ligt. Eerder aan het opbollen of rijzen.
Wat bedoel je eigenlijk met 50 desem gevoed met 100 bloem? Doe je er dan ook 100 water bij?
Wat bedoel je eigenlijk met 50 desem gevoed met 100 bloem? Doe je er dan ook 100 water bij?
- Peetje
- Deegkneder
- Berichten: 154
- Lid geworden op: di 15 apr 2014, 20:29
Re: De baksels van Peetje
Ja klopt hoor 50 desem, 100 bloem en 100 water