Onze eenvoudige inbouw Pelgrim-oven heeft het opgegeven: alleen nog boven EN onderwarmte. Ik kan dus nog wel bakken, maar heb nu keuze-stress over een nieuwe aanschaf

Ik wil graag een Bosch of Siemens (vanwege reparateur daarvan in kennissenkring). Een heel aantal daarvan hebben 'stoomfuncties', maar dat loopt via 'glazen bakje op bodem', via 200ml water reservoir naar 1 liter, naar kraanaansluiting. Daarbij vele vele 'programma's!
Vraag aan de bakkers (en dit gaat alleen over brood/banket bakken!): is een 'stoomfunctie' handig en werkt het?
Of is het 'metalen bakje met steentjes' nog steeds de beste manier hier?
Evt aanraders of ervaringen zijn meegenomen (budget 700-1500)... daarbij, nishoogte 60cm, onderbouw, liefst meenemend dat ik niet zo van de (kleuren)-lcd-schermpjes ben met 500 functies. Liever een paar knoppen en evt een eenvoudig schermpje met een menuutje.
Vriendelijk Groet,
Richard