Ik heb net mijn nieuwe Rofco B20 oven in gebruik genomen. Ben ik erg blij mee!
Een hele verbetering ten opzichte van mijn inbouwoven. Vooral veel betere ovenrijs dan ik bij mijn oude oven gewend was.
Harde speltbroodjes direct op de steen (met stoombakken) ging perfekt.
Mijn laatste baksels waren zachte speltbroodjes.
Ik heb ze op de bakplaat (met herbruikbaar bakvel) 12 minuten gebakken bij 200 graden, toen waren ze nog erg licht en volgens mij nog niet gaar (kerntemperatuur 85 graden)
Dus heb ze nog ca 4 minuten extra laten bakken tot de kerntemperatuur 95 graden was.
Ze zijn helemaal perfect geworden, met goede ovenrijs, alleen is de onderkant donkerder geworden als de rest van de broodjes.
Hebben jullie ook dezelfde ervaring en hoe zou ik dat op kunnen lossen?
zachte broodjes in Rofco B20 onderkant donker
- matthieuvn
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 8
- Lid geworden op: ma 28 okt 2024, 00:59
- De Broodvirtuoos
- Warme bakker
- Berichten: 578
- Lid geworden op: di 24 nov 2020, 15:33
- Locatie: Città del Pane
Re: zachte broodjes in Rofco B20 onderkant donker
Je zou onderplaatjes kunnen overwegen, zodat de bakplaat niet in direct contact komt met de ovenvloer.
Ik gebruik deze (zie foto). Dit zijn restjes van geperforeerde bakplaatjes, die ik op maat heb gemaakt voor mijn Rofco-afmetingen. Een soortgelijke oplossing is mogelijk.

Ik gebruik deze (zie foto). Dit zijn restjes van geperforeerde bakplaatjes, die ik op maat heb gemaakt voor mijn Rofco-afmetingen. Een soortgelijke oplossing is mogelijk.

Gerezen brood is geprezen brood.
Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.
Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.
- matthieuvn
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 8
- Lid geworden op: ma 28 okt 2024, 00:59
Re: zachte broodjes in Rofco B20 onderkant donker
Bedankt voor je snelle reactie.
Dat is een goede suggestie waar ik nog niet aan had gedacht.
Ik heb nog een paar "afkoelroosters" met "pootjes" waardoor de bakplaten dan ca 1,5 cm boven de steen komen.
Ik ga dat binnenkort zeker eens proberen.
Dat is een goede suggestie waar ik nog niet aan had gedacht.
Ik heb nog een paar "afkoelroosters" met "pootjes" waardoor de bakplaten dan ca 1,5 cm boven de steen komen.
Ik ga dat binnenkort zeker eens proberen.