Paasbrood te slap

Voor vragen over waarom brood niet geworden is zoals je had gewild, niet gerezen of misvormd etc. Je bloopers mogen hier ook bij.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Krentenbolletje777
Stofhapper
Berichten: 4
Lid geworden op: di 28 jan 2025, 16:11

Paasbrood te slap

Bericht door Krentenbolletje777 »

Hallo allemaal,

Ik ben paasbroden aan het maken met T65.
Echter blijft het deeg te slap en laat zich niet mooi opbollen.
Kan ik nu nog iets doen om mooie paasbroden te krijgen?
Nog een keer extra doorkneden met extra bloem durf ik niet aan.
Gebruikersavatar
De Broodvirtuoos
Warme bakker
Berichten: 619
Lid geworden op: di 24 nov 2020, 15:33
Locatie: Città del Pane

Re: Paasbrood te slap

Bericht door De Broodvirtuoos »

Zeker extra doorkneden met vulling is ten strengste af te raden. (van kwaad naar erger). Helaas weinig meer aan te doen. Zeker voor gevulde broden mag/moet je een sterkere bloemsoort gebruiken. Een Amerikaanse bloem (Hyacint van Dossche Mills, of een Springline van Koopmans) is zeer aan te raden.

Met betrekking van een slap deeg...... hoeveel % water gebruik je dan?
Gerezen brood is geprezen brood.

Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.
Plaats reactie