Hallo allemaal,
Ik ben paasbroden aan het maken met T65.
Echter blijft het deeg te slap en laat zich niet mooi opbollen.
Kan ik nu nog iets doen om mooie paasbroden te krijgen?
Nog een keer extra doorkneden met extra bloem durf ik niet aan.
Paasbrood te slap
- Krentenbolletje777
- Stofhapper
- Berichten: 4
- Lid geworden op: di 28 jan 2025, 16:11
- De Broodvirtuoos
- Warme bakker
- Berichten: 619
- Lid geworden op: di 24 nov 2020, 15:33
- Locatie: Città del Pane
Re: Paasbrood te slap
Zeker extra doorkneden met vulling is ten strengste af te raden. (van kwaad naar erger). Helaas weinig meer aan te doen. Zeker voor gevulde broden mag/moet je een sterkere bloemsoort gebruiken. Een Amerikaanse bloem (Hyacint van Dossche Mills, of een Springline van Koopmans) is zeer aan te raden.
Met betrekking van een slap deeg...... hoeveel % water gebruik je dan?
Met betrekking van een slap deeg...... hoeveel % water gebruik je dan?
Gerezen brood is geprezen brood.
Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.
Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.