Brood bakken op een gesloten BBQ
- Nommie66
- Stofhapper
- Berichten: 1
- Lid geworden op: zo 04 mei 2025, 14:15
Brood bakken op een gesloten BBQ
Heeft er iemand ervaring met brood bakken op een gesloten BBQ?
- Gebaxke
- Opboller
- Berichten: 213
- Lid geworden op: zo 16 jul 2017, 10:57
Re: Brood bakken op een gesloten BBQ
Ja dat heb ik wel eens gedaan. Waar je op moet letten is dat de meeste warmte bij een gas of kolen bbq van onder komt. Dus maak een brood wat je een keer om kunt draaien, stokbroodje of zoiets. Blikbrood kan ook maar dat kan donker worden of zelfs zwart verbranden. Bij een big green egg kun je een extra ring kopen, een eggspander. Die komt boven de zogenaamde conveggtor te zweven en die conveggtor houdt dan de meeste directe warmte van onder tegen. Daarop kun je dan weer een pizzasteen leggen waar je brood op bakt.
Qua smaak weinig verschil met een gewone oven, qua beleving wel
Qua smaak weinig verschil met een gewone oven, qua beleving wel

- De Broodvirtuoos
- Warme bakker
- Berichten: 619
- Lid geworden op: di 24 nov 2020, 15:33
- Locatie: Città del Pane
Re: Brood bakken op een gesloten BBQ
In dit boek wordt o.a. het bakken met een kamado beschreven: https://www.broodbakforum.nl/viewtopic.php?t=8145
Gerezen brood is geprezen brood.
Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.
Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.