Broodvirtuoos bakt volkoren-korrelkrop.

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
De Broodvirtuoos
Warme bakker
Berichten: 669
Lid geworden op: di 24 nov 2020, 15:33
Locatie: Città del Pane

Broodvirtuoos bakt volkoren-korrelkrop.

Bericht door De Broodvirtuoos »

Afbeelding

Volkoren-korrelkrop op basis van een volkoren-desem. samenstelling 60% volkoren en 40% gebroken tarwe (weekstuk)
Gerezen brood is geprezen brood.

Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.
Gebruikersavatar
Peetje
Deegkneder
Berichten: 172
Lid geworden op: di 15 apr 2014, 20:29

Re: Broodvirtuoos bakt volkoren-korrelkrop.

Bericht door Peetje »

Ziet er prachtig uit! Heb je een recept?
Groet, Petra
Gebruikersavatar
De Broodvirtuoos
Warme bakker
Berichten: 669
Lid geworden op: di 24 nov 2020, 15:33
Locatie: Città del Pane

Re: Broodvirtuoos bakt volkoren-korrelkrop.

Bericht door De Broodvirtuoos »

930 g. Volkorenmeel = 60 %
620 g. Gebroken tarwe = 40 %
310 g. Volkorendesem = 30 %
50 g. Glutenpoeder = 8 % (berekend van de gebroken tarwe)
3 g. Gist = 0,2 %
31 g. Zout = 2 %
46 g. Roomboter = 3 % (of een andere passieve vetsoort).
542 g. Water = ca. 75 % (deel van het water is gebruikt om de gebroken tarwe te weken)

Deegtemp. 27 graden.

Weken: 12 uur (of langer) de gebroken tarwe met 100 % water (620 g.)
Autolyse: 30 minuten.
Bulkrijs: 60 minuten.
Afwegen: 525 gram.
Puntrijs: 90 minuten.
Opmaken: gewenste lengte.
Decoreren: met tarwezemelen.
Overnight: 20 tot 24 uur.
Rijskast: indien nodig
Baktemp: 250 en direct terug naar 210 graden (bij Rofco B40)
Baktijd: 50 minuten.
Gerezen brood is geprezen brood.

Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.
Gebruikersavatar
Peetje
Deegkneder
Berichten: 172
Lid geworden op: di 15 apr 2014, 20:29

Re: Broodvirtuoos bakt volkoren-korrelkrop.

Bericht door Peetje »

Dank! Ga, ik ook eens proberen.
Gebruikersavatar
De Broodvirtuoos
Warme bakker
Berichten: 669
Lid geworden op: di 24 nov 2020, 15:33
Locatie: Città del Pane

Re: Broodvirtuoos bakt volkoren-korrelkrop.

Bericht door De Broodvirtuoos »

My pleasure. :D
Gerezen brood is geprezen brood.

Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.
Gebruikersavatar
De Broodvirtuoos
Warme bakker
Berichten: 669
Lid geworden op: di 24 nov 2020, 15:33
Locatie: Città del Pane

Re: Broodvirtuoos bakt volkoren-korrelkrop.

Bericht door De Broodvirtuoos »

Ik zie de resultaten en bevindingen graag tegemoet. :thumbup:
Gerezen brood is geprezen brood.

Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.
Plaats reactie