Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
930 g. Volkorenmeel = 60 %
620 g. Gebroken tarwe = 40 %
310 g. Volkorendesem = 30 %
50 g. Glutenpoeder = 8 % (berekend van de gebroken tarwe)
3 g. Gist = 0,2 %
31 g. Zout = 2 %
46 g. Roomboter = 3 % (of een andere passieve vetsoort).
542 g. Water = ca. 75 % (deel van het water is gebruikt om de gebroken tarwe te weken)
Deegtemp. 27 graden.
Weken: 12 uur (of langer) de gebroken tarwe met 100 % water (620 g.) Autolyse: 30 minuten. Bulkrijs: 60 minuten. Afwegen: 525 gram. Puntrijs: 90 minuten. Opmaken: gewenste lengte. Decoreren: met tarwezemelen. Overnight: 20 tot 24 uur. Rijskast: indien nodig Baktemp: 250 en direct terug naar 210 graden (bij Rofco B40) Baktijd: 50 minuten.
Gerezen brood is geprezen brood.
Spiraalkneder: SM-15. Planeetmenger: Maxima MPM 7l. Dough sheeter: TYD-330B. Rijskast: Rofco-RK-48. Oven: Rofco-B-40. Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.