Pizzasteen of Pizza-steel ?

Voor alle vragen over deegrollers, bakblikken, rijsmandjes, broodmessen, graanmolens, rijskasten en andere gereedschappen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Genji
Chef stoffer en blik
Berichten: 10
Lid geworden op: zo 29 jan 2023, 10:59

Pizzasteen of Pizza-steel ?

Bericht door Genji »

Als beginnend hobbybakker ben ik me nog volop aan het oriënteren. Bakken op een steen lijkt me ook wel wat, maar nu zie ik dat er een nieuwe trend is en wel bakken op een dik stuk staal ( Pizza steel) Voordelen zouden zijn: onbreekbaar , warmt sneller op, geeft beter warmte af..
Heeft iemand ervaringen met bakken op zo'n pizzasteel?
( Ik vind zo'n steen wel veel mooier trouwens, Past ook beter bij het beeld dat ik heb van een ouderwetse oven...)
Gebruikersavatar
Gebaxke
Opboller
Berichten: 190
Lid geworden op: zo 16 jul 2017, 10:57

Re: Pizzasteen of Pizza-steel ?

Bericht door Gebaxke »

Ik heb ze beidde, 1 kapotte pizza steen die in de tuin ligt als verzwaring op de afdekking van de tuinmeubelset :D
En een pizzastaal die ik regelmatig gebruik.

Beidde doen hetzelfde, met goed resultaat, mooie knapperige pizza en broodjes.

De pizzasteen kan sneller kapot gaan als je er niet voorzichtig mee om gaat.

Dus mijn keuze is een pizzastaal.
Gebruikersavatar
Genji
Chef stoffer en blik
Berichten: 10
Lid geworden op: zo 29 jan 2023, 10:59

Re: Pizzasteen of Pizza-steel ?

Bericht door Genji »

Ik heb toch gekozen voor de Pizza Steel.
Ingebrand met lijnzaadolie, Dat ging heel goed. Geen rook en nauwelijks geur,
De plaat houdt enorm lang zijn warmte vast. Brood rijst beter, kleurt beter in als ik bak in een alu-staal vorm en bij een plaatbrood een mooie bruine onderkant.
Plaats reactie