Pagina 1 van 1
Deeguitroller
Geplaatst: vr 19 apr 2024, 19:52
door Gebaxke
Voor het maken van toerdeeg, pizzabodems, pasta deeg, worstenbroodjes etc heb ik een handmatige deeg uitrol machine gekocht. De rollen zijn 40 cm breed en instelbaar voor de dikte van het deeg. Werkt prima. Grote lappen deeg voor croissants dat ging lekker snel.
Van de verkoper:
Re: Deeguitroller
Geplaatst: do 25 apr 2024, 10:34
door De Broodvirtuoos
Mooi apparaatje. Waar gekocht? en wat was de prijs? Een vriend van mijn zoekt nog zo'n uitroller.
Re: Deeguitroller
Geplaatst: do 25 apr 2024, 10:59
door lekkermelig
Interessant, ben ook wel benieuwd naar de prijs.
Ik heb zelf ooit op het punt gestaan om deze aan te schaffen, maar mijn croissant kunsten staan weer even op een laag pitje..
https://japankneader.com/products/dough-sheeter-rs201
Wil
Re: Deeguitroller
Geplaatst: do 25 apr 2024, 18:29
door Gebaxke
Hij komt uit de Oekraïne. Is stevig spul.
De website
https://www.etsy.com/nl/listing/1032386 ... gIb9vD_BwE
Geen problemen met bestelling en levering.
Re: Deeguitroller
Geplaatst: do 25 apr 2024, 18:44
door lekkermelig
Interessant. Ik vind het niet duur, gezien de andere opties die ik bekeken heb. Maar ben wel benieuwd of croissants rollen daar soepel mee gaat.
Wil
Re: Deeguitroller
Geplaatst: zo 28 apr 2024, 09:40
door De Broodvirtuoos
Ik ben van mening dat een goed croissantsdeeg (getoerd gerezen deeg) zich net zo makkelijk laat uitrollen als bijvoorbeeld een pizzadeeg. Een brooddeeg dat wordt uitgerold behoort wél rekbaar, maar niet elastisch te zijn. In dat opzicht lijkt me dit een prima uitrolmachientje, ook voor croissantsdeeg.