Pagina 1 van 1

Desembakkerij in Noorwegen

Geplaatst: vr 28 jun 2024, 10:59
door Jos bakt
Ik ben met vakantie in Noorwegen. De eigenaresse van het huisje wat we huren heeft een eigen bakkerij waar ze voornamelijk met desem werken.

Ik vertelde dat ik thuis (en op vakantie overigens ook) mijn eigen brood maak en dat ik graag de bakkerij wilde zien als dat mocht. Dat vond ze heel leuk. Vanmorgen ben ik bij haar in de bakkerij geweest en heeft ze me uitgebreid verteld over haar passie. Zij heeft sociologie gestudeerd en haar partner waarmee ze de bakkerij runt is dierenarts. Beiden vonden daar geen voldoening meer in.

Het is allemaal begonnen in de Coronaperiode. Zij bakte thuis al brood. Via haar buurvrouw, die een Rofco oven heeft, ontdekte ze meer en raakte ze besmet met het broodmaakvirus. Met vallen en opstaan en het volgen van cursussen heeft ze nu deze bakkerij met een spiraalmixer, planetaire mixer, klimaatkamer voor rijzen en koelen, koelcel voor de koude rijs en dekoven. Bij de bakkerij is ook een klein restaurant met terras waar je wat kunt eten.

We spraken over de passie voor het maken van brood. De ingrediënten, het vooral niet willen gebruiken van mixen en additieven, het onderhouden van de desem en nog meer. Ook over dat het hard werken is. Vooral als het toeristenseizoen is want dan is het erg druk zodat ze dan bijna geen tijd meer heeft voor haar man en kinderen.

Re: Desembakkerij in Noorwegen

Geplaatst: vr 28 jun 2024, 12:13
door Bioloogje
Leuk, zo’n verslag! En dapper van je huisbazin om de switch te maken.

Re: Desembakkerij in Noorwegen

Geplaatst: za 29 jun 2024, 13:57
door Bantam
Dank voor dat leuke verslag. :thumbup:

Re: Desembakkerij in Noorwegen

Geplaatst: zo 30 jun 2024, 14:27
door dirkjanl
Altijd leuk om te zien!

Re: Desembakkerij in Noorwegen

Geplaatst: zo 30 jun 2024, 17:24
door De Broodvirtuoos
Prachtig Jos!! :)

Re: Desembakkerij in Noorwegen

Geplaatst: di 02 jul 2024, 21:04
door Genji
Leuk verhaal !

Re: Desembakkerij in Noorwegen

Geplaatst: di 02 jul 2024, 21:26
door Henkiebak
Leuk verhaal Jos en dat maakt je vacantie nog leuker.Brood bakken is ook een hele mooie hobby.