Pagina 1 van 1

BW oven 1,1 kw of Rofco B40

Geplaatst: za 19 okt 2024, 11:01
door Sebb1
Hallo allemaal,

Ik ben nu al een tijdje bezig met het bakken van hoagie rolls en merk dat ik steeds dichter bij het gewenste eindresultaat kom. Toch heb ik het gevoel dat het bakken in een combi-oven niet optimaal is. Daarom ben ik aan het kijken naar andere mogelijkheden.

Onlangs ben ik bij Bakkerijwereld geweest, waar ik de 1,1 kW oven heb bekeken. Het lijkt een eenvoudige en praktische oplossing. Echter, aangezien ik mijn productie wil verhogen en vanuit huis een cateringbedrijf wil starten, vraag ik me af of deze oven voldoende capaciteit heeft voor mijn plannen.

Daarnaast heb ik de Rofco B40 gezien, die me aansprak vanwege de constante temperatuur en de mogelijkheid om er brood mee te bakken. Het nadeel is echter de hogere prijs, en tweedehands zijn ze lastig te vinden.

Zouden jullie mij kunnen adviseren over welke optie het beste is voor mijn situatie?

Alvast bedankt!

Re: BW oven 1,1 kw of Rofco B40

Geplaatst: za 19 okt 2024, 13:09
door De Broodvirtuoos
Veel van de forummers bakken in een Rofco. Zo werk ik al een aantal jaren, met volle tevredenheid, met de Rofco B40.
Zeker met het oog op jouw toekomstplannen, lijkt mij een Rofco B40 de juiste keuze.

Op dit forum wordt toevallig een B40 aangeboden (zie link): https://www.broodbakforum.nl/viewtopic. ... 524#p80524

Re: BW oven 1,1 kw of Rofco B40

Geplaatst: zo 20 okt 2024, 02:07
door Levinebaktbrood
Het grote verschil tussen de BW oven en de Rofco B40 is de grootte. In een Rofco B40 kun je 12 vloerbroden in 1 keer bakken. In de BW oven 2 vloerbroden per keer. Of in de Rofco B40 12 stokbroden per keer, in de BW oven 3 stokbroden per keer die ook nog eens korter zijn.

Beide ovens bakken goed. In de BW oven kun je wat meer spelen met de temperatuur, je kunt bv onderwarmte en bovenwarmte apart instellen. Ik heb jaren in een Rofco B40 gebakken. Hele fijne oven :).