Ankarsrum
Geplaatst: ma 04 nov 2024, 04:54
Hallo Iedereen,
Ben al een tijd niet meer op dit forum geweest. Bak nog steed regelmatig, 2, 3 keer per week. Als mixer had ik een Bear, maar na bijna 10 jaar intensief gebruik ging hij problemen geven. Hij piepte en maakte rare geluiden. Dus wat nu? Repareren leek mij geen optie. Een nieuwe Bear? Maar ja die moet wel uit Europa komen want hier in Singapore is die niet te krijgen.
Dus ik eens rond gekeken wat hier dan wel te krijgen is. Een Kitchen Aid, maar daar heb ik voor brood deeg niet zulke goede verhalen over gelezen. Een Kenwood, mijn eerst mixer was een Kmix en niet erg goed. Uit eindelijk kwam ik bij Ankarsrum terecht. Volgens de berichten een goede kneder maar met een gebruiksaanwijziging. Maarja zo'n ding is behoorlijk duur hier (1250 Euro nieuw). Totdat ik een tweede hands machine vond voor 550 Euro en leek me wel wat... Ik had het beter niet gedaan .
Ik heb het ding nu bijna een maand en kan er geen fatsoenlijk brood me bakken. Deeg lijkt altijd onderkneed. Zelfs na 25 minuten in de machine kan ik geen fatsoenlijk vliesje trekken. Videos gekeken en het internet doorgespit voor advies maar niets lijkt te helpen.
WAT DOE IK VERKEERD????
ik volg mijn normale brood recept wat Ik al jaren gebruik dus daar kan het niet aan leggen. Met de roller geprobeerd; langzaam, snel, dichtbij de rand of meer naar het midden. Ik zie niet hoe het deeg gekneed wordt. Ook met de deeghaak geprobeert maar het zelfde resultaat. Een fatsoenlijk vliesje trekken lukt niet. Als ik het brood uit het broodmandje haal zakt het als een pannekoek in...
ZIjn er leden die wel goede resultaten krijgen en hoe doe je het dan??
Bij voorbaat dank.
Groetjes,
Willem
Ben al een tijd niet meer op dit forum geweest. Bak nog steed regelmatig, 2, 3 keer per week. Als mixer had ik een Bear, maar na bijna 10 jaar intensief gebruik ging hij problemen geven. Hij piepte en maakte rare geluiden. Dus wat nu? Repareren leek mij geen optie. Een nieuwe Bear? Maar ja die moet wel uit Europa komen want hier in Singapore is die niet te krijgen.
Dus ik eens rond gekeken wat hier dan wel te krijgen is. Een Kitchen Aid, maar daar heb ik voor brood deeg niet zulke goede verhalen over gelezen. Een Kenwood, mijn eerst mixer was een Kmix en niet erg goed. Uit eindelijk kwam ik bij Ankarsrum terecht. Volgens de berichten een goede kneder maar met een gebruiksaanwijziging. Maarja zo'n ding is behoorlijk duur hier (1250 Euro nieuw). Totdat ik een tweede hands machine vond voor 550 Euro en leek me wel wat... Ik had het beter niet gedaan .
Ik heb het ding nu bijna een maand en kan er geen fatsoenlijk brood me bakken. Deeg lijkt altijd onderkneed. Zelfs na 25 minuten in de machine kan ik geen fatsoenlijk vliesje trekken. Videos gekeken en het internet doorgespit voor advies maar niets lijkt te helpen.
WAT DOE IK VERKEERD????
ik volg mijn normale brood recept wat Ik al jaren gebruik dus daar kan het niet aan leggen. Met de roller geprobeerd; langzaam, snel, dichtbij de rand of meer naar het midden. Ik zie niet hoe het deeg gekneed wordt. Ook met de deeghaak geprobeert maar het zelfde resultaat. Een fatsoenlijk vliesje trekken lukt niet. Als ik het brood uit het broodmandje haal zakt het als een pannekoek in...
ZIjn er leden die wel goede resultaten krijgen en hoe doe je het dan??
Bij voorbaat dank.
Groetjes,
Willem