Binnenkant brood rauw
Geplaatst: za 30 nov 2024, 21:07
Hai allemaal!
Ik ben sinds een paar weken enthousiast begonnen met het bakken van zuurdesembrood, maar het wil maar niet slagen. Na een aantal mislukte broden begint de moed me een beetje in de schoenen te zakken momenteel. Het probleem is dat mijn broden een soort van rauw-achtig blijven aan de binnenkant, een beetje plakkerig en nat, maar net niet helemaal rauw zegmaar. Ik bak in een Dutch Oven, 20 minuten met deksel op 250 graden en daarna nog 20 minuten op 250 graden. 10 minuten langer bakken heb ik geprobeerd, maar maakt niks uit. De kerntemperatuur van het brood is 96 graden als ik 'm uit de oven haal. Ik gebruik ook een actieve starter. Verder heb ik ook een losse oventhermometer aangeschaft en de temperatuur die de iven aangeeft klopt.
Wie kan me helpen? Ik weet het inmiddels niet meer.
Groetjes Lisanne
Ik ben sinds een paar weken enthousiast begonnen met het bakken van zuurdesembrood, maar het wil maar niet slagen. Na een aantal mislukte broden begint de moed me een beetje in de schoenen te zakken momenteel. Het probleem is dat mijn broden een soort van rauw-achtig blijven aan de binnenkant, een beetje plakkerig en nat, maar net niet helemaal rauw zegmaar. Ik bak in een Dutch Oven, 20 minuten met deksel op 250 graden en daarna nog 20 minuten op 250 graden. 10 minuten langer bakken heb ik geprobeerd, maar maakt niks uit. De kerntemperatuur van het brood is 96 graden als ik 'm uit de oven haal. Ik gebruik ook een actieve starter. Verder heb ik ook een losse oventhermometer aangeschaft en de temperatuur die de iven aangeeft klopt.
Wie kan me helpen? Ik weet het inmiddels niet meer.
Groetjes Lisanne