Spoedvraagje

Hier kan je alles plaatsen wat niet onder de overige categorieën valt, zolang het maar enigszins met de hobby's van je mede-forumleden te maken heeft.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Peetje
Deegkneder
Berichten: 145
Lid geworden op: di 15 apr 2014, 20:29

Spoedvraagje

Bericht door Peetje »

Beste mede forumleden,
Beste wensen voor het nieuwe jaar!
En hoeveel zout doen jullie in de oliebollen?
Soms lees ik 1 % soms 2 %.
Groet, Petra
Gebruikersavatar
Peetje
Deegkneder
Berichten: 145
Lid geworden op: di 15 apr 2014, 20:29

Re: Spoedvraagje

Bericht door Peetje »

Heb nu 1,5 % gedaan...
Gebruikersavatar
De Broodvirtuoos
Warme bakker
Berichten: 534
Lid geworden op: di 24 nov 2020, 15:33
Locatie: Città del Pane

Re: Spoedvraagje

Bericht door De Broodvirtuoos »

Ik voeg zelfs 2,2% zout toe aan mijn oliebollenbeslag (95% vocht)
Gerezen brood is geprezen brood.

Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.
Gebruikersavatar
Peetje
Deegkneder
Berichten: 145
Lid geworden op: di 15 apr 2014, 20:29

Re: Spoedvraagje

Bericht door Peetje »

Uiteindelijk toch wat meer gedaan. Prima bollen geworden..
Gebruikersavatar
Ritten
Chef stoffer en blik
Berichten: 8
Lid geworden op: zo 22 dec 2024, 12:12

Re: Spoedvraagje

Bericht door Ritten »

2% zout is eigenlijk ideaal
Gebruikersavatar
De Broodvirtuoos
Warme bakker
Berichten: 534
Lid geworden op: di 24 nov 2020, 15:33
Locatie: Città del Pane

Re: Spoedvraagje

Bericht door De Broodvirtuoos »

Klopt, 2% zout is ideaal. Nooit goed begrepen waarom de wettelijke norm naar 1,5% (berekend van het bloem/meelgewicht) is verlaagd. Zeker wanneer men het brood belegd met vleeswaren (zoals rookvlees) of kaas. :roll:
Het gaat echt ten koste van de smaak van het brood, maar gelukkig hoeven wij (als thuisbakkers) niet aan de geldende wettelijke norm te voldoen. :cool:

Bij mijn gevulde broodsoorten voeg ik zelfs 2,2% toe.
Gerezen brood is geprezen brood.

Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.
Plaats reactie