Pagina 1 van 1

Hobart N50

Geplaatst: do 28 mar 2013, 14:39
door Elizabet
Werkelijk niemand hier met een Hobart op het aanrecht? Dat verbaast me, aangezien ze tweedehands redelijk betaalbaar zijn en oersterk.

Afbeelding

Ik ben er in elk geval dik tevreden mee, en mijn moeder (die al 20 jaar brood bakt met een Hobart als kneder) ook. Mochten er mensen zijn die een aankoop overwegen: Ik zou t doen (mits in goede staat, natuurlijk, want Hobart Nederland servict nog wel machines, maar vraagt daar vrij exorbitante bedragen voor)

Re: Hobart N50

Geplaatst: do 28 mar 2013, 19:06
door bakkerdick
Prachtmachine! Hobart is natuurlijk gewoon leverancier van professioneel materiaal, in heel wat bakkerijen staat Hobart spul ( in een maatje dat echt niet meer op het aanrecht past!) Ik heb er op marktplaats weleens naar gezocht, en ook wel eens iets gezien bij een faillissementsveiling van een bakkerij, maar dan zag het er meestal al wel erg gebruikt uit. Met mijn twee linker handen ( ik laat een lekke fietsband nog bij de fietsenmaker plakken) moet ik daar dan niet aan beginnen. Jouw opmerking over de tarieven van Hobart Service sterkt me in de overtuiging dat ik er verstandig aan heb gedaan geen tweedehandsje te kopen. Maar, ik vind het mooie apparaten, en ook deze oogt in dat staalgrijs zo lekker industrieel.

Re: Hobart N50

Geplaatst: do 28 mar 2013, 20:44
door bakplaat
Oersterke machines bijna niet stuk te krijgen.En ik weet nog wel dat de meeste bakkerijen waar ik werkzaam was een onderhoud/servicecontract met Hobart hadden,wat wel wat prijsvriendelijker was en je er op rekenen kon,dat de machines in topconditie bleven.
En mocht het toch een keer mis zijn,wat haast nooit voorkwam,kon je ervan op aan dat het 'euvel' spoedig verholpen werd. :2th:

Re: Hobart N50

Geplaatst: za 30 mar 2013, 23:27
door Elizabet
Die mega-machines heb ik ook wel zien staan op Marktplaats inderdaad, wel geweldig :-)

Maar wel terecht wat je zegt, bakkerdick, die van mij bleek namelijk echt teveel lawaai te maken toen ik m gekocht had (ja, in een verkoperspraatje getrapt, die gast zei dat t apparaat alleen zo ratelde omdat-ie leeg draaide, maar met deeg was t natuurlijk nog hetzelfde verhaal) en bij de Hobart service wilden ze niet eens een afsrpaak maken over onderzoekskosten, mailden ze alleen het uurtarief en wat ze wel niet dachten dat er allemaal mis mee was (veel, kan ik u vertellen). Daar raakte ik erg geirriteerd van, en heb m toen toch maar zelf (samen met de geliefde, allebei in het bezit van technisch inzicht en 2 rechterhanden gelukkig) opengeschroefd. Bleek een kwestie te zijn van alle bouten waarmee het motorhuis inhing even aandraaien, en toen draaide het apparaat fluisterstil :P Ik was zo blij als een kind echt, heb m die dag wel 10 keer eventjes aangezet om te horen hoe stil of dat-ie was ;B

Re: Hobart N50

Geplaatst: zo 31 mar 2013, 19:01
door Merlijn
Wow, met zo veel kunde kun je ook rustig een dergelijke machine kopen! Ik had er in mijn strooptocht naar keukenmachines ook al naar gekeken, maar die in markplaats zagen er in doorsnee uit alsof ze net nog uit de oorlog thuisgekomen waren.. Dat durfde ik dus niet aan.

Re: Hobart N50

Geplaatst: do 23 mei 2013, 22:50
door gvdb
Halo mensen heb er vorig jaar ook een tweedehands gekocht bij een bakkerijmachine handel in Nijverdal. Wat een super machine heel sterk en tot nu toe noch geen enkel probleem mee gehad . Echt een aanrader
gr Gerrit

Re: Hobart N50

Geplaatst: do 06 jun 2013, 13:45
door Elizabet
Leuk Gerrit! Ja, ik ben ook nog steeds heel content. Al droom ik soms al weleens van een maatje (of 2) groter....

Re: Hobart N50

Geplaatst: do 10 jul 2014, 22:24
door Fietje
Ik ben nieuw hier op het forum en sinds gisteren hebben wij -eindelijk- ook een Hobart N50 en zojuist mijn eerste broden (bio en zuurdesem) uit de oven gehaald... SUPER. Wat een opluchting voor mijn zere handen en wat een resultaat. We zijn er ontzettend blij mee, ondanks dat het een machientje is uit 1972. Er moet nog wel het één en ander aan opgeknapt worden en daarom zoeken wij een technische tekening of hulp van iemand die al eens de schroeven eruit heeft gedraaid. Fijn wanneer jullie zouden kunnen helpen/adviseren/meedenken/aanraden. Warm geurende groet

Re: Hobart N50

Geplaatst: vr 11 jul 2014, 22:24
door Peetje
Hoi Fietje,
Leuk zo'n kneder!
Je schrijft dat je er eindelijk een hebt. lang gezocht? En waar uiteindelijk?
Ik vind ze op marktplaats zo duur en oud eruit zien, dat ik dan maar even doorspaar voor een bear denk ik dan...Tenzij ik goede verhalen van je hoor, misschien zoek ik dan ook even door.

Groetjes, Petra

Re: Hobart N50

Geplaatst: vr 11 jul 2014, 23:34
door Fietje
Peetje,
Lang gewacht... wat is lang? In mijn geval een dik half jaar en gevonden op marktplaats voor 350. Gewoon GOED schoonmaken en eventueel opnieuw een kwastje eroverheen aan de buitenkant doet wonderen. Wij willen hem weer top hebben, dus willen ook de binnenkant bekijken. Hij doet het in ieder geval prima, niet te groot en past goed op het aanrecht. Wanneer ik 3 broden bak (van ruim 1 kilo/stuk) moet ik het wel in 2x laten kneden maar dat is natuurlijk geen enkel probleem.
Wij gebruiken de machine behalve voor kneden (nog) nergens anders voor.

Re: Hobart N50

Geplaatst: za 12 jul 2014, 08:06
door Peetje
hoi Fietje,

Leuk om te horen. Waarmee kneedde je hiervoor en merk je veel verschil?
Ik ben voorlopig nog aan het sparen en doe het nog even met mijn actionkneder (ook best tevreden).

Groetjes, petra

Re: Hobart N50

Geplaatst: zo 13 jul 2014, 09:24
door Remer
Hallo Fietje,

Ik heb ook zo'n Hobart N50 en heb wel wat linken, foto's en een service-handleiding.
Zelf heb ik al eens het een en ander vervangen, waaronder het achterste bronzen lager dat vooral slijt. Ik ben van plan om op korte termijn de machine te demonteren en van nieuw vet te voorzien.

Voor degene die toch een ander gelijkwerkend apparaat overwegen; de machine is onovertroffen. Nagenoeg alle planeetmengers hoor ik in hun voegen kraken als zij een deegje kneden. De motoren vooral. Dat komt omdat bij de meeste de motoren elektronisch in toeren worden teruggeregeld. Het kneedvermogen (kracht) loopt daarbij aanzienlijk terug. Bij de Hobart gebeurd dat m.b.v. een tandwielkast. De motor draait altijd op hetzelfde toerental. Bij een lager toerental van de kneedhaak wordt de aandrijving daarom juist krachtiger.

Rick

Re: Hobart N50

Geplaatst: za 15 nov 2014, 23:54
door Elizabet
Dag Fietje,

Ik was even wat afwezig hier. Tekeningen heb ik niet van de Hobart, maar als je even goed kijkt kom je er snel genoeg achter hoe hij opengeschroefd kan worden. Volgens mij zitten er een paar schroeven in de bolle achterkant waarmee je het huis open kunt maken (Remer, klopt dat? t Is alweer even geleden dat ik m open heb gehad..)

Re: Hobart N50

Geplaatst: zo 16 nov 2014, 11:54
door Remer
Hallo Elizabeth,

Ik heb op mijn antwoord en aanbod aan Fietje geen reactie gehad. Dan steek ik er verder ook geen energie meer in zul je begrijpen.

Re: Hobart N50

Geplaatst: di 20 jan 2015, 11:42
door ppizza007
Ik ben sinds kort ook in het bezit van een 2ehands Hobart N50. Het maakt wel herrie en ben van plan om het open te maken. Service manual en onderdelen-lijst heb ik op het net kunnen vinden. Weet iemand waar je onderdelen kan bestellen ? Bij Hobart zelf of ... ? Heeft iemand ook vet vervangen ? welke type ?

Bij voorbaat dank !
Pizza.007

Re: Hobart N50

Geplaatst: ma 05 feb 2024, 18:12
door Goof
Hallo allemaal,

Ook ik heb sinds een paar dagen een oude n50 die echt eens nieuw vet moet krijgen.
Nou heb ik al eens voorzichtig geprobeerd om hem open te maken (pen uit de as van het planeet stuk) maar het laat zich niet verwijderen en is durf niet goed kracht te zetten.
Is er nog iemand die hier een tip heeft of een handje hulp?
Ook loopt hij niet helemaal lekker in de buitenste tandring, is doe iets te verstellen? Gaat om een tiende mm, gok ik.
Bij voorbaat dank voor reacties.
Arjan

Re: Hobart N50

Geplaatst: di 06 feb 2024, 20:21
door Lang delfje
Ik heb een exploded view van de N50. Als je een PB stuurt met je mail adres zal ik deze naar je mailen.